Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
Bozdoğan-29 operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı
Bozdoğan-29 operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
HABERLER>SPOR
9 Kasım 2017 Perşembe - 12:04

Kale düştü dibe vurdu

Geçen sezonun tamamında, kalesinde 34 gol gören kırmızı-siyahlılar, bu sezon 11. haftada, 26 gol yedi.

Kale düştü dibe vurdu

Başkent ekibinin Başkanı Murat Cavcav, “Babamın isminin verildiği sezonda sıralamadaki durumumuza en çok ben üzülüyorum. Ancak takımın, ilk yarının sonunda üst sıralarda yer alacağına inanıyorum” dedi.

Gençlerbirliği, Süper Ligin 11. haftasında lider Galatasaray’a 5-1 yenilirken, bu skor, savunmada yaşadığı sorunla yüzleşmesi gerektiğini ortaya serdi. Kırmızı-siyahlılar, 1-0 kazandıkları Medipol Başakşehir maçı dışındaki, 11 müsabakanın 10’unda kalesinde gol görüp, kötü bir istatistik elde etmiş durumda. Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor, Akhisarspor ve Galatasaray maçları şunu gösterdi ki Başkent ekibinin çabuk çözülmeye uygun bir ruh hali var. 
Geride kalan sezon 34 hafta tamamlandığında, kalesinde 34 gol gören (maç başına bir ortalama ile oynayan) Gençlerbirliği, o dönem 11. hafta geçildiğinde; topladığı 14 puanla 8. basamakta yer alırken, Medipol Başakşehir ve Bursaspor’dan (7) sonra en az gol yiyen ekip konumundaydı. Başkent temsilcisi, bu sezon, 11 hafta geçilirken ise kalesinde 26 gol görmüş durumda. (Maç başına 2.3 ortalama) Bu tablonun sonucunda, doğal olarak takım 8 puanda ve ligin dibinde.

İLHAN CAVCAV SEZONUNDA MORALLER BOZUK

Onursal Başkan İlhan Cavcav'ın ismini taşıyan sezonda, Gençlerbirliği zor günler yaşıyor ve moraller bozuk.
Sezona, Teknik Direktör Ümit Özat yönetiminde başlayan kırmızı-siyahlılar, geride kalan 11 haftada; 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Şimşekler, üçüncü haftadaki Fenerbahçe yenilgisinin ardından Teknik Direktör Ümit Özat ile yolları ayırıp, takımı Mesut Bakkal'a emanet etti.
Saha sonuçlarının iyi olmadığı Gençlerbirliği’nde, bu dönemde yönetim anlamında da bir dalgalanma yaşandı ve fikir ayrılıkları ortaya çıktı. Kırmızı-siyahlı yönetimde; Genel Sekreter Sinan Gürsoy, Asbaşkan Arda Çakmak, Sayman Hıfzı Kuruşa ve Basın Sözcüsü Hakan Kaynar, Beşiktaş maçı öncesi istifa etti. Önce istifacı ekiple hareket eden Şahin Kartal ise daha sonra yönetimdeki görevine dönüş yaptı.

DEVRE ARASINDA GEREKEN YAPILACAK

Kulüp Başkanı Murat Cavcav, açıklamasında "Babamın isminin verildiği sezonda sıralamadaki durumumuza en çok ben üzülüyorum" diye konuştu.
Futbolcular ve tecrübeli teknik direktör Mesut Bakkal'ın devre arasına kadar gerekeni yapacağını dile getiren Cavcav, kırmızı-siyahlı takımın ilk yarının sonunda üst sıralarda yer alacağına inandığını söyledi.
Devre arasında gerekli bölgelere takviyeler yapılacağını kaydeden Cavcav, "Bu takım zirve mücadelesi veren ekipleri mağlup edebiliyorsa kalan haftalarda da taraftarlarımızı mutlu edecek galibiyetler alacaktır" diye konuştu.

YABANCI OYUNCU SORUNU YAŞANDI

Gençlerbirliği, sezon başında 5 yabancı ismi kadrosuna kattı. Başkent temsilcisi, Ümit Özat döneminde transfer edilen ancak aldıkları süre ve performanslarıyla eleştirilen yabancı futbolcular; Etien Velikonja, Jonathan Ring ve Agon Mehmeti'yi karşılıklı anlaşarak gönderdi. 
Murat Cavcav başkanlığındaki kırmızı-siyahlı yönetim, göreve getirdiği Mesut Bakkal'ın "transfer gerekli" açıklamalarına karşın Ümit Özat döneminde yapılan transferlere güvenip, tecrübeli teknik adamın istediği takviyeleri yapmadı ve sezon başında kurulan kadroyla yola devam etti.
Yeni transferler; Petar Skuletic, Elvis Manu, Ousmane N'Diaye, 
Jailton ve Dialo Guidile ile kadrosundaki yabancı futbolcu sayısı 16'ya çıkan başkent ekibi, duayen başkan İlhan Cavcav'ın hastanede sözleşme imzalattığı Brazilyalı Budy ve Rumen Cosmin Matei'yi ise kadro dışı bırakarak "sınır problemini" çözdü ve sayıyı 14'e düşürdü.

JAİLTON 74 DAKİKA FORMA GİYDİ

Başkent ekibinin sezon başında kadrosuna kattığı 5 isimden ligde en fazla dakikayı Skuletic (407) aldı. Kırmızı-siyahlıların, Çin 2. Lig'inden transferi Jailton ise sadece 74 dakika sahada kalırken, Brezilyalı defans oyuncusu Luccas Claro'nun sakatlanması üzerine forma şansı bulan N'Diaye 360, Dialo 215, Manu ise 201 dakika forma giydi. Yeni yabancılarından beklenen katkıyı alamayan Gençlerbirliği'nde son olarak da ülkesinden dönmeyen Tokelo Rantie sorunu gündeme geldi.
Rantie'nin antrenmanlara katılmadığının noter kanalıyla tespitini yaptıran başkent ekibinde, Güney Afrikalı futbolcuya para cezası verme kararı alındı.

KIRMIZI KART SAYISI DA ARTTI

Süper Ligde saha dışında olduğu gibi saha içinde de centilmenliği ile öne çıkan Gençlerbirliği, ligin 11 haftalık bölümünde, hırçın bir görüntü çizdi. Kırmızı-siyahlı ekipten 4 oyuncu kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Teknik Direktör Mesut Bakkal'ın, Akhisar maçı sonrası yaptığı "Ruj sürerek sahaya çıkmayı bıraktık" açıklaması, Başkent ekibinin saha içindeki agresif yapısının da bir göstergesi oldu.
Trabzonspor (33) ve Kasımpaşa (32) ile birlikte ligin en fazla sarı kart gören ekiplerinden Gençlerbirliği'nin futbolcularına 32 sarı kart çıkarken, bunların 28'i Mesut Bakkal döneminde yaşandı.
Galatasaray maçında sarı kart gören Palitsevich, Kayserispor müsabakasında cezalı duruma düştü.

 

  •  

 
Pembe Köşk müze olmalı
 
Ankara’ya yeni konser salonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Coşkulu tırmanış sürüyor
Sıralamada üçüncü basamakta bulunan sarı-lacivertlilerin Teknik Direktörü ...
“Galibiyet kaçtı”
Osmanlıspor cephesi, son dakika golüyle 1-1 biten Fenerbahçe maçında, ...
Yılmaz Vural: İddia ediyorum Türkiye'deki futbolu yönetirim
Son olarak Göztepe'de görev yapan ve İzmir ekibini Süper Lig'e çıkaran ...
 
Yılmaz Vural: 'Türk futbolu yeniden dizayn edilmeli'
Teknik Direktör Yılmaz Vural, Türk futbolunda en hatasız ve suçsuz olan ...
PFDK'dan Feghouli ve Olcay Şahan'a Ceza
PFDK, Galatasaraylı Feghouli ve Trabzonsporlu Olcay Şahan'a 3 maç ceza verdi.
Şenol Güneş: 'Caner kadroda olmayacak'
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Monaco maçı öncesinde galibiyete ...
 
Boyacılıktan Avrupa Şampiyonluğuna
Ampute Milli Takımının Kalecisi Fatih Karakuş, sanayide yaptığı boyacılıktan ...
Beşiktaş rekor peşinde
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde üçte üç yaparak bunu başaran ilk Türk takımı ...
Moral bozan tablo
Gençlerbirliği ve Osmanlıspor, sezon başından bu yana düştükleri girdaptan ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri