Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
Bozdoğan-29 operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı
Bozdoğan-29 operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
HABERLER>GÜNDEM
8 Kasım 2017 Çarşamba - 17:40

Kadın girişimci, vize sorunu yaşanan ABD'ye halılarıyla girdi

İzmir’de, kişiye özel olarak tasarladığı halılarla 11 ülkeye ihracat yapan genç kadın girişimci Şeyda Elif Güven, Türkiye ile vize problemi yaşanan ABD’ye halılarıyla girmeyi başardı. Halıların dokuması bittiği zaman inşallah ABD'ye yollayacağız. Bana vize krizi var ama halılarım için vize söz konus

Kadın girişimci, vize sorunu yaşanan ABD ye halılarıyla girdi

İzmir’de yaşayan 33 yaşındaki girişimci Şeyda Elif Güven, yaklaşık 3,5 yıl önce kişisel çabalarıyla aldığı halı desinatörlüğü kursunun ardından kendi işini yapmaya karar verdi. Kendi markasını oluşturan ve tasarladığı halılar önce yurt içinde sonra da yurt dışında büyük ilgi gören Güven, sadece sosyal medya ağlarını kullanarak ulaştığı ihracat başarısına yenilerini ekledi. Çift taraflı olarak kullanılan özel tasarım kilimleriyle Avrupa kapısını aralayan başarılı girişimci, şu sıralar Türkiye ile vize problemi yaşanan ABD’ye de halılarıyla girmeyi başardı. Güven, “ABD'deki mimar müşterimle görüşmeye başladık, tasarımlarımızı yaptık. İplikleri ve numuneleri alıp müşteri ile görüşmeye gidecektim ki vize krizi yaşandı ve ABD'ye gidemedim. Ancak müşterim halıyı almaya niyetli olduğu için İstanbul'a geldi. Birlikte iplikleri seçtik, üretim yerine baktık. Halıların dokuması devam ediyor. Bittiği zaman inşallah ABD'ye yollayacağız. Bana vize krizi var ama halılarım için vize söz konusu değil. Böyle olunca ne kadar kaliteli bir iş yaptığımı görmüş oldum. ABD'de her iplik cinsini kabul etmiyorlar. Bunun için belli belgelere sahip olmanız gerekiyor. Ben zaten tüm belgelerimi hazırlamıştım. Yine de yurt dışında benim gibi çalışan birçok halı markası var. İlla ki Türkiye'ye geldiyse, illa ki benim halımı tercih ettiyse demek ki güzel şeyler yapmışım” diye konuştu.

“Kötü genel müdür beni iş sahibi yaptı”

12 yıl boyunca özel bir halı şirketinin pazarlama müdürü olarak çalıştığını ve bu süre zarfında hobi amacıyla tasarım kursuna gittiğini kaydeden Güven, girişimcilik hikayesini şu sözlerle anlattı:

“Tasarım eğitimini alırken aklımda böyle bir işe girişmek yoktu. Ancak daha sonra şirketle anlaşamayıp iş yerimle yollarımı ayırınca kendi işimi kurmaya karar verdim. Şu anda kişiye özel halılar yapıyorum. Bu halılar, makine halılarından farklıdır; istediğiniz ölçüde, renkte, desende yapabilirsiniz. İzmir'de tasarladığım halıları İstanbul'da üretiyorum. Halıları doğal malzemeler kullanarak yaptığım için piyasadaki halılara göre bir adım daha öne çıkmış oluyorum. Dünyanın her yerine halı gönderebiliyorum ve tüm bunları sosyal medya üzerinden yapıyorum. Türkçe ve İngilizce olarak iki ayrı sosyal medya hesabımız var. Farklı şehirlerde bulunan iki kadın arkadaşım bu hesaplar üzerinden müşterilerle görüşüyor, son görüşmeyi ise bizzat ben yapıyorum. Şu anda yurt içinin yanı sıra yurt dışından 11 ülkeye uçak kargo ile ürünlerimi gönderiyorum. Ürünlerim Türk Patent Enstitüsü tarafından tescilleniyor. ‘Kötü komşu ev sahibi yapar’ derler. Ben de kötü genel müdür beni iş sahibi yaptı diyorum. Eğer onunla bu kadar çatışmasaydım bu işi yapıyor olmazdım. Kötü genel müdür beni iş sahibi yaptı; iyi ki de yapmış.”

Tasarımların isim babaları müşteriler oluyor

Güven'in tasarımlarının isim babaları da bizzat müşterileri oluyor. Bir müşterisinin kızı için tasarladığı Aslı Su tasarımının çok beğenildiğini vurgulayan Güven, aşk temasıyla hazırladığı koleksiyonuna da Elf-i Aşk, Esrar-ı Aşk, Vehb-i Aşk ve İkat-ı Aşk isimlerini verdi. Özellikle Elf-i Aşk ve Vehb-i Aşk tasarımları Avrupa’dan yoğun ilgi görürken, Türkiye’de ise daha çok İkat-ı Aşk ve Esrar-ı Aşk koleksiyonları tercih edildi. Kilimlerin her iki yönünün farklı renklerde olmasının ilgiyi de artırdığını söyleyen Güven, “Diğer kilimlerden farklı olarak yumuşak bir dokuya sahip. Çamaşır makinesinde yıkanabilir olması da kilimlerin tercihinde önemli bir etken. Yunanistan ile başlayan ihracat hikayemiz, Azerbaycan, Almanya, Hollanda, Belçika, İsviçre ve Filistin’le devam etmişti. Şimdi bu ülkelerin arasına ABD de eklendi. Artık, bu ülkeden de müşterilerimiz var ve tüm görüşmelerimizi internet üzerinden gerçekleştiriyoruz. Irak da ihracat kalemlerimiz arasına giren ülkeler arasına giriyor. Yakın zamanda bu ağı daha da genişletmek hedefindeyim” dedi. 

 
Gizemli kazı alanı sessizliğe büründü
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne yaparsanız yapın 2019'da bitecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dalsız yapraksız orman dikkat çekiyor
Sivas’ta köylüler kışlık odunlarını temin ettikten sonra geride kalan ...
15 yıldır yaz kış çadırda yaşıyor
Rize’de 65 yaşındaki Şaban Ali Meral, 15 yıldır yaz-kış kendisine ait ...
Güzeldere Tüneli’nde kış mesaisi
Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan ve özellikle kış aylarında sürücülerin ...
 
Kral Şakir Ankaralı çocuklarla buluştu
Koca Kafalar ve Fırıldak Ailesi’nin yapımcısı Varol Yaşaroğlu, son karakteri ...
Diyaloğa açığız
Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Mustafa Tuna’nın tüm kente yönelik ...
Ayıların saldırdığı attan geriye sadece iskeleti ve derisi kaldı
Giresun’da aç kalan ayı ailesi yerleşim yerine indi, yalnız başına köyde dolaşan bir atı yedi.
 
15 Bin liralık Doğan'ı 50 bin liraya sattı
Elazığ'da fabrikadan çıkan lastikleri üzerinde duran 9 bin 131 kilometrede ...
Kurtuluş Savaşı’ndan kalan mevzileri tesadüfen buldu
Gerçekleştirdiği uydu çalışmaları sırasında Odunpazarı bögesinde Kurtuluş ...
Ucuz ete tepki gösteren kasaplara seslendi
Ucuz et satışıyla ilgili uygulamaya değinen ve mağdur olduğunu öne süren ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri