GENÇ Girişim Yönetişim Birliği (GGYB), Torba Yasa Tasarısı’na KOBİ’lere geniş çaplı borç ödeme kolaylığı sağlayacak destekleyici bir düzenleme maddesinin eklenmesini talep ediyor.
Geçmişte bu tür kolaylıklardan çeşitli yasal ve bürokratik nedenlerle yararlanamayan veya yararlanmalarına rağmen, özellikle finansman teminindeki engeller yüzünden atıl halde kalmış yaklaşık 200 bin işletmenin olduğunu hatırlatan GGYB Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özbek, yapılacak düzenlemenin KOBİ’ler için büyük bir fırsat olacağını söyledi.
Resmi kayıtlarda faal gözüktükleri halde yeterli desteği görmediği için üretime katılamayan KOBİ’ler için acil çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Özbek, atıl halde bulunan işletmeleri yeniden hayata döndürecek her türlü girişimin destekçisi olacaklarını ifade etti.
Özbek, “Tüm donanımı ile hazır, ancak üretimden mahrum bekleyen işletmeler milli servetten kayıptır.
Farklı tedbirler
Torba Yasa Tasarısı’ndan umut verici sonuçlar çıktı. Ancak atıl KOBİ’ler için farklı tedbirler alınmalı” dedi. Türkiye’de yeterli desteğe kavuştuğunda üretime geçecek KOBİ sayısının yaklaşık 200 bin civarında olduğunu belirten Özbek, “Bu rakam yaşadığımız işsizlik sorununda, istihdam rakamlarının neredeyse yarısını karşılayacak üretim sahası demektir” diye konuştu.
Sanayi Strateji Belgesi’nin ardından TBMM’de de KOBİ’lerin konuşulmasının umut verici olduğunun altını çizen Özbek, şunları söyledi:
“Belediyeler kamuya olan yüklü borçlarına rağmen işleyişlerine devam etme şansına sahipler. Spor kulüplerine de ayrıcalıklar ve çok uzun taksitlendirme imkanı sağlanıyor. Sanayi Stratejisi, girişimi teşvik ve ihracat gibi konularda çok önemli adımlar atılmasını sağlayacak. Yaşanan bu gelişmelerle üvey evlat muamelesi gören küçük işletmelerde hareketlenmeler yaşanacak.”