Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>DÜNYA
10 Aralık 2017 Pazar - 10:25

İsrail şafakta vurdu

İsrail Hava güçleri, ‘Öfke Cuması’nın ardından önceki gece ve dün sabah pek çok Filistin kentini savaş uçaklarıyla bombardımana tuttu.

İsrail şafakta vurdu

2 Filistinlinin öldüğü, 300’den fazla ise yaralının olduğu ‘Öfke Cuması’nın ardından İsrail abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 3 hava saldırısı daha düzenledi. İsrail savaş uçakları, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’na ait 3 farklı noktaya saldırdı.

HER TARAFA FÜZE FIRLATILDI 

Gazze’nin orta kesimindeki bir noktaya 3, güney kesimindeki Han Yunus kentindeki bir noktaya 2, kuzeyine de 2 füze ile saldırılar gerçekleştirildiği aktarıldı. İsrail’in cuma günü geç saatlerde düzenlediği hava saldırılarında ise 20 yaşındaki Filistinli genç Abdullah el-Atl ile 30 yaşındaki Muhammed es-Safedi ölmüştü.

2 GÜNDE 4 ÖLÜ, 1100 YARALI 

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını protesto amacıyla başlayan gösteri ve saldırılarda şimdiye kadar ikisi Gazze’te yapılan hava saldırısında olmak üzere 4 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtilirken 1100 Filistinlinin de gaz, gerçek ve plastik mermilerden yaralandığı, bazılarının olay yerinde tedavi edildiği, bazılarının da hastanelere kaldırıldığı kaydedildi. 

KUDÜS BİZİM OLMAZSA ASLA BARIŞ OLMAZ! 

ABD’nin Kudüs kararının tartışılması için gerçekleştirilen toplantının ardından yayınlanan açıklamada “Kudüs’ün durumuna, Filistin ve İsrail arasında yapılacak olan görüşmelerle karar verilmelidir. Avrupa Birliği olarak, Kudüs’ün hem İsrail hem de Filistin devletlerinin başkenti olarak tanınmasının, iki devlet arasındaki tartışmanın tek çözümü olacağı konusunda hemfikiriz” denildi. Kararı 14 ülkenin temsilcileri imzaladı. 

DÖRTNALA SALDIRDILAR

Göstericilerin ellerindeki Filistin bayraklarını toplayan İsrail polisi ile Filistinliler arasında şehrin sokaklarında kovalamaca yaşandı. İsrail polisi atlarını göstericilerin üzerine sürdü. Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamaya göre polis sadırılarında 4 Filistinli yaralandı.

ABD’NİN SUÇ ORTAĞI 

BMGK toplantısında Filistin’in BM Daimi Temsilcisi Riyad  Mansour,  “Bu suç ortaklığı görünmelidir. İsrail’in dokunulmazlığını ödüllendirme kararı, bölgede barışa yön vermek için liderlik eden ABD’nin gücünü baltalamakta ve devre dışı bırakmaktadır” dedi. İngiltere Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft, ABD’nin kararının Güvenlik Konseyi kararlarına uygun olmadığını ve bölgedeki barış umutları açısından yararsız olduğunu söyledi. 

 AB: BARIŞI BOZAR 

Fransa, Almanya, İtalya, İsveç ve İngiltere büyükelçilerinin toplantı akabinde yaptığı ortak açıklamada, “ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve ülkenin Tel Aviv’deki büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması kararına katılmıyoruz. Bu karar, Güvenlik Konseyi kararlarıyla uyumlu olmamakla birlikte bölgedeki barış umutları açısından yararsız” ifadesine yer verildi. 

İSRAİL DE DEVLET Mİ? 

Son dönemde yaptığı nükleer denemelerle gündeme gelen Kuzey Kore de Kudüs tartışmasına katıldı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına karşı çıkarken, “İsrail diye Bir devlet mi varki başkenti Kudüs olsun” ifadesinde bulundu. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı da Siyonist bir devleti tanımayacaklarını açıklarken, Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanıdıklarını söyledi.  

Batı Şeria savaş alanı

ABD’nin Kudüs kararı tüm dünya genelinde şiddetli protesto edilirken İsrail güvenlik güçleri Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te gerçek silahlarla protestoculara saldırmaya devametti. Doğu Kudüs’teki Selahaddin Caddesinde toplanarak ellerinde Filistin bayraklarıyla slogan atan sivil halka, İsrail güçleri atlı polisler ve ses bombalarıyla müdahale etti. 

FKÖ görüşmelerden çekildi 

Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Saib Ureykat “ABD tarafıyla, barış süreciyle ilgili görüşen her Filistinli, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını tanımış demektir. Dolayısıyla ABD, Kudüs kararından dönene kadar barış süreciyle ilgili görüşme olmayacaktır” dedi.Kudüs kararına karşı ‘Öfke Cuması’ çağrısı yapan Hamas halka tüm grupların  talepleri gerçekleşinceye kadar intifadayı sürdürmeye çağrısında bulunuldu. 

İSLAM DÜNYASINA ÇAĞRI

Açıklamada, ayrıca Arap ve İslam dünyasından, Filistin halkına destek vermesi ve İsrail ile ABD’nin gerçek yüzünün ortaya çıkarılması için gayret göstermesi istendi. 

Orantısız gücü şiddetle kınıyoruz 

İsrail güvenlik güçlerinin dün Doğu Kudüs, Gazze ve Batı Şeria’da Filistinlilere uygulamaya devam ettiği orantısız şiddet Dışişleri bakanlığı tarafından protesto edildi. Bakanlığın yayınladığı açıklamada “Kudüs’ün statüsüne ilişkin olarak uluslararası hukuk ve ilgili tüm BM kararları hilafına yapılan açıklamayı takiben işgal altındaki topraklarda protesto gösterileri düzenleyen Filistinlilere karşı İsrail güçlerince yapılan müdahale neticesinde 4 kişinin hayatını kaybetmesinden ve yüzlerce Filistinlinin yaralanmasından büyük üzüntü ve endişe duyuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Abbas, Pence ile görüşmeyecek 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmeyi “ABD’nin Kudüs kararı ile birlikte tüm kırmızı çizgileri aştığı” gerekçesiyle kabul etmedi. Abbas’ın siyasi danışmanı Majdi Haldi, yaptığı açıklamada Abbas, “ABD’nin Kudüs kararı ile birlikte tüm kırmızı çizgileri aşması nedeniyle” Pence ile görüşmeyeceğini söyledi. Pence 19 Aralık’ta Filistin’e gelecekti.

Sadr’dan özel Tugay 

Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es Sadr’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararına karşı Sadr Kudüs Tugayı’nı kurduğu açıklandı. Haşdi Şabi bünyesindeki Seraye Selam Sözcüsü Sefa Temimi, “Yarın Irak’ın farklı kentlerinde Kudüs’ü korumak isteyen gönüllülerin başvurularını kabul edeceğiz ve değerlendireceğiz” dedi. 

Suudilerden karartma 

Orta Doğu merkezli haber portalı Middle East Monitor, Arap basınına dayandırdığı haberde Suudi Arabistan yönetiminin ülkedeki medya kuruluşlarına Trump’ın Kudüs kararı hakkında çok fazla yayın yapmamaları konusunda uyarıda bulunduğunu duyurdu. Londra merkezi Arapça gazete El Arabi el Cadeed gazetesi, talimatın ülkede bulunan TV, radyo ve gazete yöneticilerine gönderildiğini ifade etti. Habere göre, Suudi yetkililer televizyon kanallarına Trump’ın kararına ilişkin haberlere, haber programlarında çok fazla yer vermemesine ilişkin bildiri gönderdi. Suudi yetkililerin neden bu şekilde bir karar aldığı ise bilinmiyor. 

 
Kudüs tartışmasına Kuzey Kore de katıldı
 
17 Aralık’ın kumpasçı Emniyet Müdürü Aksoy itiraf etti: Sarraf davası bizim işimiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kudüs tartışmasına Kuzey Kore de katıldı
Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına ...
Tuzhurmatu'ya havan saldırısı: 1 ölü, 12 yaralı
Irak'ın Selahattin iline bağlı Türkmen Tuzhurmatu ilçesinde düzenlenen ...
Büyük ihanet! Suudi Arabistan'dan Kudüs yayını yasağı
Orta Doğu merkezli haber portalı Middle East Monitor, Arap basınına dayandırdığı ...
 
Alman ordusunun dergisinde PKK/YPG skandalı!
Almanya'nın ordu dergisi Bundeswehr aylık çıkardığı dergi Y, bu sayısında ...
ABD'den İsrail'e Kudüs notası: Söz konusu karar hakkında açıklama yapmayın
ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararı tüm İslam ve Hristiyan alemininde ...
ABD'den Rusya'nın 'Status-6' nükleer denizaltı projesine 'Orca' ve ‘Hunter' yanıtı
Savunma Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) bu hafta ABD Savunma Bakanlığı'nın ...
 
İsrail Gazze’yi bombaladı: 25 yaralı
İsrail askeri kaynakları, Hamas’ın silah üretim tesisleri ve mühimmat ...
Trump, İsrail ve Filistinliler tarafından protesto edildi
ABD’nin Los Angeles şehrinde, İsrail ve Filistinlilerin bir arada olduğu ...
Türkiye'ye Körfez sermayesi akışına batı kilidi
Yaklaşık 1 trilyon dolar olan Körfez sermayesi, ABD ve Avrupa’dan çıkıp ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri