Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>EKONOMİ
6 Temmuz 2020 Pazartesi - 12:00

İkinci kez şampiyon olan TİM Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek

TİM Başkanı İsmail Gülle, “AB ülkelerinin politika yapıcı ve kanaat önderleri başta olmak üzere girişimcilik ekosisteminin önemli paydaşlarının yer aldığı EEPA Ödülleri’nde ülkemizin bayrağını gururla dalgalandırdık.

İkinci kez şampiyon olan TİM Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), “İnovaTİM Liselerde Yapay Zeka, İnovasyon ve Girişimcilik” projesiyle Avrupa Komisyonu tarafından girişimciliğin ve KOBİ’lerin desteklenmesinde ulusal, bölgesel, yerel düzeydeki iyi uygulamaların ödüllendirildiği Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri (EEPA) kapsamında “Ulusal Şampiyon” seçilerek Türkiye’yi Avrupa Komisyonu’nda temsil etmeye hak kazandı. TİM, 2019 yılında da “TİM-TEB Girişim Evleri” projesiyle “Ulusal Şampiyon” olarak katıldığı EEPA Ödül’lerinde özel ödüle layık bulunarak uluslararası arenada Türkiye’yi başarıyla temsil etti.

TİM Başkanı İsmail Gülle, “AB ülkelerinin politika yapıcı ve kanaat önderleri başta olmak üzere girişimcilik ekosisteminin önemli paydaşlarının yer aldığı EEPA Ödülleri’nde ülkemizin bayrağını gururla dalgalandırdık. İki yıl art arda gelen uluslararası başarıların devam etmesi adına TİM İnovasyon Komitemizin çalışmaları ile projelerimiz ve yeni girişimlerimiz hız kesmeden devam edecektir” dedi.

61 ihracatçı birliği, 27 sektörü ile 95 bin ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’in girişimcilik ve inovasyon alanındaki çalışmaları ödüllerle taçlandırıyor. TİM’in “İnovaTİM Liselerde Yapay Zeka, İnovasyon ve Girişimcilik” projesi, Avrupa Komisyonu tarafından KOSGEB koordinatörlüğünde yürütülen Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri (EEPA) kapsamında bu yıl “Ulusal Şampiyon” seçildi. Türkiye’nin en genç ve inovatif ailesi olan ve dünya çapında başarılar kazanmış projeleri/takımları destekleyen proje, inovasyon ve girişimcilik alanlarında en önemli uluslararası platformlardan biri olan 2020 Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri (EEPA)’da Türkiye’yi temsil edecek. Altı kategoride gerçekleştirilecek olan EEPA’da bu yıl “Girişimcilik yeteneklerine yatırım yapmak: Girişimcilik becerilerinin ve mesleki, teknik ve yönetsel becerilerin geliştirilmesine yönelik uygulamalar” kategorisi ile başvuru yapıldı.

TİM, geçtiğimiz yıl da İnovasyon ve Girişimcilik Akademisi çatısı altında yürüttüğü “TİM-TEB Girişim Evleri” projesi ile ulusal şampiyonluğun ardından, 25-27 Kasım tarihlerinde Finlandiya-Helsinki’de düzenlenen “SME Assembly 2019” etkinlikleri kapsamındaki “Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödül Töreni’nde 29 farklı ülkenin, 290 ulusal irtibat noktasından katılan projeler arasından özel ödüle layık görüldü.

TİM Başkanı İsmail Gülle,konuya ilişkin “AB ülkelerinin politika yapıcı ve kanaat önderleri başta olmak üzere girişimcilik ekosisteminin önemli paydaşlarının yer aldığı EEPA Ödülleri’nde ülkemizin bayrağını gururla dalgalandırdık. İki yıl art arda gelen uluslararası başarıların devam etmesi adına TİM İnovasyon Komitemizin çalışmaları ile projelerimiz ve yeni girişimcilerimiz hız kesmeden devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

TİM, “İnovaTİM Liselerde Yapay Zeka, İnovasyon ve Girişimcilik” projesi ile lise öğrencilerine inovasyon bilincini aşılayarak inovasyon, bilim ve teknolojinin gücüyle yoğrulmuş yenilikçi, katma değeri yüksek projeler geliştirmesi ve uluslararası yarışmalarda Türkiye’nin başarıyla temsil etmesi hedefi doğrultusunda çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda; Mart 2019’dan bu yana Türkiye’nin 32 farklı ilindeki toplam 207 lisede 9.824 öğrenciye İnovaTİMli eğitmenlerle birlikte Endüstri 4.0, IoT, inovasyon, bilgi çağı ekonomisi, girişimcilik, ihracat ve yapay zeka konu başlıklarında 10 hafta süren eğitimler verildi. Üniversite hayatı ve eğitim bölümleri hakkında mentorluk yapıldı. Eğitimlerin ardından 2020 yılı itibari ile verilecek robotik eğitimlerinde görüntü işleme başlığının içeriğinde kullanılmak üzere; renklere göre ileri-geri hareket etme, nesneleri ayırt ederek tanımlama ve engelle karşılaştığında durarak yön değiştirme görevlerini gerçekleştiren bir robot geliştirildi. Öğrenciler aldıkları eğitimler sonucunda takım oluşturup proje geliştirerek ulusal/uluslararası yarışmalarda hem okullarını hem de Türkiye’yi temsil etti. Erzurum Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Erzurum genelinde düzenlenen robotik yarışmasında ikinci olurken, İnovaTİM lise proje takımı Sneaky Snakes, Türkiye Bosphorus Regional yarışmasını birinci bitirerek Türkiye şampiyonu oldu, dünya şampiyonasına katılarak en iyi otonom görev yapan robot ve en iyi mentor ödüllerini kazandı. Sneaky Snakes takımı ayrıca bölgesel yarışmada 26 ödülden en değerli 3 ödülü temsil eden “Blue Banner” bayraklarından ikisini kazandı.


Hibya Haber Ajansı

 
Kargolar çıldırtıyor
 
Bakanlar Regnum Carya’da bir araya geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orta Asya ülkeleri Türk ürünlerini bekliyor
Kırgızistan ve Tacikistan ile olumlu diplomatik ilişkiler, “Türk markası ...
Enflasyon beklentileri aştı
Yeni haftaya Asya tarafından gelen güzel haberlerle başlıyoruz: Çin’de ...
USD/TRY-Yükselen eğilim çizgisi altında fiyatlanıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan haftasonu yaptığı açıklamada, şu anda yıllık %12,6 ...
 
Yurt içinde işsizlik oranı açıklanıyor
Yurtiçinde İşgücü Piyasası Veri Seti ile Global Piyasalarda Siyasi ve ...
Otomotiv ihracatı haziranda yeniden 2 milyar doları geçti
İhracatın lider sektöründe pandeminin olumsuz etkileri azalmaya başladı.
Nisanda Covid-19 ile daralan sektör haziranda teşvik paketi ile rahatladı
Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen ...
 
Yurt içinde enflasyon rakamları takip edilecek
Aşı çalışmalarına ilişkin olumlu gelişmeler ve ABD’de güçlü gelen ekonomik ...
Petroldeki toparlanma devam eder mi?
Petrol fiyatlarındaki düşüş bu hafta gelen olumlu ekonomik veriler ve ...
ABD piyasaları kapalı, gözler Türkiye enflasyon verisinde
Yurtiçinde dün BIST100 endeksi güne pozitif bir başlangıç yaptı. (A1 Capital)
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri