Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>GÜNDEM
16 Temmuz 2018 Pazartesi - 10:06

İdam müzakere masasında

Başkan Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü dolduran uçsuz bucaksız kitleye seslendi. Erdoğan, idam tezahüratları üzerine, “Bunların hepsi müzakere masasında” dedi.

İdam müzakere masasında

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz direnişinin ikinci yılında şehitler verilen köprüde toplanan milyonlara hitap etti. Erdoğan konuşması sırasında vatandaşlardan gelen “idam” tezahüratları üzerine şunları söyledi: “Bunların hepsi müzakere masasında. Müzakere edeceğiz. Şehitlerimizin kanını asla yerde bırakamayız.” 

SIVIŞIP KAÇANLARI UNUTMADIK 

Başkan Erdoğan şöyle devam etti: “Bu çevrede tanklara alkış tutanları da tankların arasından sıvışanları unutmuyorsak, Yeşilköy’de tankların arasında Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine gidenleri unutmuyoruz unutmayacağız. 15 Temmuz bize şu hakikati bir kez daha gösterdi: Bu millet asil, cesur kahraman bir millettir. Bu millet hürriyetine canı pahasına sahip çıkan bir millettir. Bu millet vatan söz konusu olduğunda aynı safta buluşan necip bir millettir.” 

TÜRKİYE’DE DARBELER DÖNEMİ KAPANMIŞTIR 

Erdoğan, “Son FETÖ’cü hain hesap verene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Darbe dönemini bir daha açılmamak üzere kapattık. Bu topraklarda 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça Türkiye’yi yolundan alıkoyacak hiçbir güç yoktur” diye konuştu. 

Artık farklı Türkiye var 

Başkan Erdoğan Beştepe’de, şehitlerin ve gazilerin kanlarıyla kazanılanları tehlikeye atmamakta kararlı olduklarını belirterek, “Artık farklı bir Türkiye var” dedi.  

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şehit yakınları ve gazilerle yemekte bir araya geldi. Gazilerle tek tek ilgilenen, sohbet eden Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, şehit aileleriyle kucaklaştı. Yemekte davetlilere hitap eden Erdoğan şunları söyledi: “Başarılamaz denilen nice işin üstesinden geldik. Sahada mesafe katettikçe yıllarca ülkemize patinaj yaptıranların gerçek güçlerini görme imkânı bulduk. Sahada karşımızda duramayanların, diplomasi, siyaset, ekonomi tuzaklarını da birer birer teşhis ve teşhir ediyoruz. İnşallah bundan sonra işimiz daha kolay. 

GÂVUR BOMBALAMIŞ 

15 Temmuz gecesi darbe girişiminin mahiyeti anlaşıldığında, Adana’nın kuzeyindeki yörük köylerinden birisindeki yörük kardeşlerimiz Ankara’daki bir hemşerilerini arıyorlar. Diyorlar ki, ‘Gavur Ankara’yı bombalıyormuş, dayanın geliyoruz.’ Milletimiz o hayran kalınası irfanıyla darbe girişiminin gerisindeki silueti keşfetmiş, hemen tavrını almıştır. Bu anlayışın tarihimizde pek çok örneği mevcuttur. Nasıl oluyor bu? Milletimin sayesinde. Biz hamdolsun yılları, on yılları geride bıraktık. Artık farklı bir Türkiye var.” 

Ucu bucağı yok

Milyonlarca  vatandaş Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen program için  15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu yakasındaki bölümünde oluşturulan alanı doldurdu. Havdan çekilen fotoğraflar köprüye akın eden kitlenin büyüklüğünü ortaya koydu. 

ŞEHiTLER BURADA 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Milyonlarca vatandaş ay-yıldızlı bayraklarla köprüyü doldurdu. Şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, Dev ekrana fotoğrafları yansıtılan 15 Temmuz şehitlerinin isimleri okunurken, vatandaşlar “Burada” diye karşılık verdi. Kısıklı’da bir araya gelen binlerce vatandaş da tekbir ve sloganlarla yürüyüşe geçti. 

Ahtapotun kollarını kestik 

Kimin kimlerle iş tuttuğunun gayet iyi farkındayız. İlişkilerimizi belirlerken darbeye tavrı da dikkate aldık. İşte Azerbaycan’dan geldi. Ukrayna’dan iki tane geldi. Geliyorlar gelecekler. Pensilvanya’daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik bu böyle biline. Örgütün yapılanmalarını büyük ölçüde çökerttik. Son FETÖ’cü hain de hesap verene kadar bu mücadeleyi hukuk içinde sürdüreceğiz. 

Hepsini not ettik 

Erdoğan şunları söyledi: “15 Temmuz sürecinde şahit olduğumuz riyakârlıkları not ettik. O gece bizim için dua edenlerle FETÖ’nün başarısı için gayret edenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Ülkemizden kaçan darbecileri bağrına basanların ilkesizlikle hafızamızdan asla silinmeyecektir.” 

Nakkaştepe’den yürüyüş

Başkan Erdoğan, Nakkaştepe’de aracından inerek yürüyüşe katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan ve torunları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları da eşlik etti.

Beştepe’de şehitler için Kuran okudu  

Beştepe’deki Millet Camii’nde, 15 Temmuz şehitleri için Hatm-i Şerif Merasimi düzenlendi. Merasime katılan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, şehitler için Kur’an-ı Kerim okudu. Erdoğan’ın ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş şehitler için dua etti. Millet Camisi’ndeki törene Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga katıldı. 

Hücrelerini söküp atacağız

Ülke ve bölgemizde yaşananlardan çıkardığımız derslerle kendimize daha aydınlık bir gelecek kurmak için daha çok çalışacağız. Şunu unutmayın bu FETÖ’nün arkasından gelenler bitmez. Onların girdiği bütün hücreleri keşfederek söküp atacağız. Vatanımızı korumak için daha kararlı hareket edeceğiz. Milletimiz asırlardır sahada kanıyla, canıyla, bileğinin hakkıyla kazandıklarını masada söz oyunlarıyla, diplomasi tuzaklarıyla, gafletle ihanetle kaybetmekten bıkıp usanmıştır. Biz kaybetmeyeceğiz. 

Ellerinden kozlarını aldık

Yeni yönetim sistemimizle karar alma ve uygulama mekanizmalarımızı tıkayarak Türkiye’yi istedikleri gibi yönlendirenlerin bir kozlarını daha ellerinden aldık. Bugün geleceğimize dün olduğundan çok daha ümit  var bir şekilde bakıyoruz. İnşallah 2023 hedeflerimize ulaştığımızda her şey çok daha farklı hale gelecek. 

 

 
Ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz minnettarız
 
Parlamentonun etkinliği daha da arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz minnettarız
Elebaşı Gülen’in üniformalı teröristlerinin yaptığı alçak darbe girişiminin ...
Kocasına 'kelloş' dedi tazminattan oldu
Yargıtay, kayınvalidesinin kendisine yönelik hakaretine sessiz kalan kocasına ...
Trump'tan F-35 sözü
“Sayın Trump F- 35 anlaşmasının aynen uygulanması için talimat verdiğini ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bedelli askerlik açıklaması: Kararname ile çıkarabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO ...
Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif tutuklandı
İngiltere’den dönen eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve kızı Meryem ...
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii İngiltere’ye çıkartma yapacak
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, 16-22 Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenlenecek ...
 
Oktar Babuna'nın annesinden çok konuşulacak ifadeler: Kızımı kurtaracakken hepsi gitti
Adnan Hoca grubuna yapılan operasyonlarda Babuna ailesinden 6 kişi de ...
Memduh Boydak'a 18 yıl hapis
Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan Boydak ailesinden ...
Ömer Halisdemir’in kabrine ziyaretçi akını
15 Temmuz hain darbe girişiminin püskürtülmesinde başı çeken kahramanlardan ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri