Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
28 Eylül 2017 Perşembe - 11:14

Hırs ve azmin başarısı

Gençlerbirliği ve Ankaragücü, mücadelelerini, kazanma isteği ile birleştirip, karşılığını son dakikada aldı.

Hırs ve azmin başarısı

Gençlerbirliği ve Ankaragücü, mücadelelerini, kazanma isteği ile birleştirip, karşılığını son dakikada aldı.

 

SORULAR

1- Kritik Başakşehir zaferi ile İlhan Cavcav sezonuna yeniden başlayan G.Birliği için yolu açıldı diyebilir miyiz ? 
2- Üst üste 2 galibiyet A.Gücü’ne hava getirdi. Zirvedekiler ile arasındaki farkı devre arasına kadar düşürebilir mi ? 
3- Buz, Osmanlıspor’u ideale yakın kadroyla oynatsa da sonuç hüsran oldu. Kısa vadede krize çözüm yolu bulunabilir mi ?

 

* 2 takım, kritik maçları alıp, moralini yükseltti. Sarı-lacivertliler, 3 basamaklık yükselişle rakiplerine biraz daha yaklaştı. 
* Osmanlıspor için çanlar erken çalmaya başladı. Sarı-morlar, kalesinde ligin en çok gol gören ekibi konumunda.

 

Özgür Şahiner: Ankaragücü tecrübeli kadrosuyla ligde ağırlığını hissettirmeye başladı. Umut Nayir, sadece attığı goller ile değil, her gün gelişen futboluyla büyüyor. 
Eray Görgülü: Osmanlıspor kadrosu daha fazlasını vermeli. Başka sıkıntılar var ve bunu çözecek olan da teknik kadrodan ziyade yönetim.


Deniz Gürel: Gençlerbirliği için Mesut Bakkal tercihinin doğru olduğunu daha önce de söylemiştim. Bakkal, elindeki kadroyla en iyisini yapmaya devam ediyor.

Fatih Tekeci: A.Gücü’ne ‘Karadeniz’ havası yaradı. Kâğıtların yeniden karıldığı ligde nihayet full as’ı yakalayan A.Gücü, adım adım yükselişin sinyalini veriyor.


Liglerde 6. hafta geride kaldı, alışma dönemi geçerken, takımlar rayına oturmaya başladı. Kötü başlayan sezonda, yüz güldüren sonuçlar geliyor. Ankaragücü çıkışını sürdürürken, Gençlerbirliği en kritik müsabakayı galip bitirip, kendine olan güvenini yeniden kazandı. Zorlu fikstürdeki hava boşluğunu, ligin en dişli rakiplerinden birini yenerek buldu. Osmanlıspor da ise düşüş sürüyor. Yeni Teknik Direktörü İrfan Buz yönetiminde çıktıkları maçı da farklı kaybettiler. Takımların son durumları ve sonraki haftalarda neler yapacakları ile ilgili olarak, Hürriyet Ankara Futbol Masası ekibinin görüşlerini aldık.


KAZANAMAYAN TEK TAKIM

Antalyaspor ile Osmanlıspor mücadelesi, galip gelemeyen iki takımı buluşturması açısından önemliydi. Ev sahibi, müsabakayı 3-0 önde tamamlayıp galibiyet hasretine son verirken, kazanamayan tek takım Osmanlıspor kaldı. Mor-sarılar, aynı zamanda 5 yenilgi ile de en fazla kaybeden ekip konumunda. Geçen sezon 6. hafta geçilirken, Gençler ve Osmanlı yenilgi bile almamıştı. Süper Ligin 7. haftasında, Osmanlıspor sahasında Kasımpaşa’yı ağırlarken, Gençlerbirliği deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak. TFF 1. Ligde ise Ankaragücü deplasmanda Gaziantepspor ile mücadele edecek.

1- MALATYA, Konya, Antalya ve Alanya gibi takımların kazanmış olması, galibiyetin ne derece önemli olduğunu gösteriyor. 3 puan dışındaki sonuç, Beştepe’yi buhrana sürüklerdi. Ligin güçlü ekiplerinden birini devirmek, teknik ekip ve oyunculara farklı bir motivasyon sağlayacak. Önleri açıldı demek erken. Kazandılar ama unutulmasın ki hala sondan ikinci durumdalar. Alanya maçı bu anlamda erken final gibi.

SAHADAKİ COŞKU BÜYÜK

2- 19 MAYIS Stadı’ndaki atmosfer, Ankaragücü’nün Süper Lig için ne kadar hevesli ve iştahlı olduğunu ortaya koyuyor. Kadrodaki taşların yerine oturması, Putsila’nin saha içi önderliği ve oyuncuların coşkusu, Ankaragücü’nü iddialı konuma getirmiş durumda. Puan farkının kapanması rakiplerin performansına da bağlı. Sarı-lacivertliler, Gaziantep maçını kazanırsa devreyi beklemeden yarışın ortakları arasına girebilir.

TAKIMIN MORALİ TÜKENMİŞ

3-İRFAN Buz ve ekibinin işi, bu maçı, kurtuluş mücadelesi gibi gören rakibe karşı zordu. Yeni teknik direktöre kendini göstermek isteyen oyuncular ile dünya yıldızlarını barındıran Antalyaspor, bu dönemde, hele deplasmanda karşılaşılabilecek belki de son takımdı. Uzun süren yenilme sendromu, takımı fizik ve moral olarak tüketmiş durumda. Kısa vadede çözüm takımı ayağa kaldıracak bir galibiyet gibi duruyor.


Eray GÖRGÜLÜ

DAHA İYİ OLACAKTIR

1- A.GÜCÜ üst üste 2 galibiyet almasına karşı halen yeni takım olmanın sancılarını yaşıyor ve istediği oyunu tam anlamıyla sahaya yansıtamıyor. Yeniler bir arada oynadıkça takım uyumunun artacağı orta saha ve hücumun etkili olacağı inancındayım. Zirveyle puan farkının açılmaması adına bu galibiyetler hayati önem taşıyor. Taktik açıdan toparlanması gereken takıma bir de moral takviyesi yapılması gerekecekti.

ORTA SAHA PRESİ ARTMALI

2- LİGİN sonuna demirleyen Gençlerbirliği, Mesut Bakkal’la zor da olsa ilk galibiyetine kavuştu. Her ne kadar zor bir rakibe karşı alınan bu galibiyet Gençlerbirliği’ne moral olsa da 90. dakikada gol gelene kadar kırmızı siyahlıların kalesinde pozisyon verdiğine dikkat çekmek gerek. Gençler’in orta saha presini biraz daha arttırması gerekiyor. Her zaman bu kadar şanslı olunamayabilir, bu sene lig çok zor.

3- Osmanlıspor 6. haftada yediği 17 gole karşılık, atabildiği 6 golle, ligin en çok gol yiyen aynı zamanda en az gol atabilen takımı olarak ligin dibine çakıldı. Kadroya baktığımızda ise oyuncu grubunun sahadaki karşılığı bu oyun olmamalı. Teknik Direktör değişikliği de şimdilik Osmanlıspor da beklenen etkiyi yaratmadı. Başka sıkıntılar var ve bunu çözecek olan da teknik kadrodan ziyade yönetim.

Deniz GÜREL

İYİ OYUN GALİBİYETTEN ÖNEMLİ

1- MESUT Bakkal tercihinin doğru olduğunu daha önce de söylemiştim. Bakkal, elindeki kadroyla en iyisini yapmaya devam ediyor. M. Başakşehir galibiyetinden çok böylesi bir takım önünde maç boyunca zaman zaman üstün, ama hiç ezilmeden oynamak önemli. Ama Gençler’in işi kolay değil, ‘önü açıldı’ demek için erken. Alanyaspor’dan puan almak çok önemli, sonrasındaki Beşiktaş maçı öncesi ligde bir kaç basamak üste çıkmalılar.

İLK 6’DA OLMAMAK BAŞARISIZLIK

2- ANKARAGÜCÜ alması gerektiği puanları almaya başladı. Ligde ilk sezonu olmasına rağmen kadro kalitesi hiç bir rakibinden geride değil. Ligin en pahalı takımı Ç.Rizespor’a önceki hafta 4 gol atması da bunun göstergesi. Samsunspor maçını ilk yarıda koparmalıydı. Bu hafta en zayıf takımlardan Gaziantep’i deplasmanda yenmesi gerekiyor. Ankaragücü için ligin ilk yarısına ilk 6’da girememek başarısızlık olarak kabul edilmelidir.

KAYBEDERSE EN BÜYÜK DÜŞME ADAYI

3- İRFAN Buz’u henüz ilk maçında eleştirmek doğru değil. Süper Lig Avrupa’da en çok gol atılan lig. Osmanlıspor iyi bir hücum hattına sahip olmasına rağmen 6 maçta 6 gol atabildi. Antalyaspor maçında da 1-0 iken kaçan goller var. Teknik direktör çıkıp kendi atacak değil ya. Osmanlıspor beklendiği form düzeyinde olmasa da biraz futbol şansına ihtiyacı var. Kasımpaşa maçında beraberlik yetmez, 3 puan olmazsa maalesef ligin en büyük düşme adaylarından olduğu algısı oturur ve bu daha kötü günlerin habercisi olur.
 

FATİH TEKECİ

 

HAP GİBİ 3 PUAN

1- GENÇLERBİRLİĞİ, Süper Lig’in flaş ekibi Medipol Başakşehir karşısında 90. dakikaya kadar golü kovalayan, önde basan taraftı. Takımın bu çabası, uzatma anlarında hap gibi bir 3 puan getirdi. Hem de cesaret hapı. Kıymetli, önemli bir galibiyet. Ama, Gençlerbirliği’nin önünün açılabilmesi için Teknik Direktör Mesut Bakkal’ın birkaç hafta daha şapkadan tavşan çıkarması gerek.

FULL AS’I  YAKALADI

2- A.GÜCÜ’ne ‘Karadeniz’ havası yaradı. Önce Ç.Rize, bu hafta da Samsun galibiyeti, her şeyden önce taraftarın gönlünü aldı. Kâğıtların yeniden karıldığı ligde nihayet full as’ı yakalayan (yönetim, teknik direktör, takım, taraftar) A.Gücü, iyi oyunculardan kurulu alternatifli kadrosuyla, adım adım üst sıralara yükselişin sinyalini veriyor. İlk yarı sonunda play-off koltuğundaki yeri hazır.

 

TEHLİKE ÇANLARI ÇANLIYOR

3)- OSMANLISPOR, Süper Lig’de 12 maçtır kazanamıyor. Hâlbuki, geçen sezon 6. hafta sonunda mağlubiyeti yoktu, bu sezon ise galibiyeti yok. 18 takım arasında 3 puanla henüz tanışmayan tek takım olması da Osmanlıspor için ‘tehlike’ çanlarının çaldığını gösteriyor. Teknik Direktör İrfan Buz’a zaman vermek lazım. Bu hafta kendi evlerinde oynacakları Kasımpaşa maçı, krizin önüne geçmenin tek yolu.

 
Kış lastiği için topyekün çalışma
 
Sahte çantayı kokusundan tanıyın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili Aydemir’den Passolig incelemesi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Erzurumspor geleceğine ...
Beşiktaş'ın Leipzig galibiyeti sonrası yazar görüşleri
Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ikinci maçında sahasında ...
Beşiktaş’ın rakibi Leipzig
UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ikinci maçında Leipzig ile karşılaşacak ...
 
Telekom’da hedef şampiyonluk
Kulüp başkanı Şükrü Kutlu, basketbolun önemli bir markası olduklarını ...
Ankaragücü umuda sarıldı
19 Mayıs Stadı’nda, 10 bini aşkın taraftarının desteğini arkasına alan ...
Tırmanış duvarında kıyasıya mücadele
Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun (TDF) bu yıl 2’ncisini düzenlediği ‘Ulusal ...
 
Binicilikte engeller Başkent’te aşılacak
Türkiye Binicilik Federasyonu ve Başkent Binicilik Kulübü'nün ortaklaşa ...
Şampiyonlar Ligi heyecanı devam ediyor
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta heyecanı yarın oynanacak karşılaşmalarla devam edecek.
Hasret bitti baskı kalktı
Kırmızı-siyahlılara çok değerli 3 puan getiren golü Petar Skuletic atarken, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri