Sincan’da yapımı bitirilen hayvan hastanesiyle ilgili de bilgi veren Başkan Gökçek, “Orası bir nevi tedavi merkezi olacak. Biz daha büyük bir projenin hazırlığı içindeyiz. Orman Bakanlığı ile görüşme halindeyiz. Kısa bir süre içinde, Ankara’da kentten biraz uzakta, ormanlık bir arazide hayvan barınağını kuracağız” dedi.
Dünyaya örnek proje
Orman Kanunu’nda yapılan yeni bir değişiklikle orman arazisi içine hayvan barınağı yapılabileceğini hatırlatan Gökçek, Orman Genel Müdürü ile çok geniş bir barınak için Kızılcahamam’ın biraz ilerisinde ormanlık bölgede yer baktıklarını ifade etti. Barınağın sadece Türkiye’ye değil dünyaya örnek bir proje olacağını vurgulayan Gökçek, şu bilgileri verdi:
“Yol ağzına da bir yer koyup, hayvan severleri davet edip sahiplenmeleri için çağrıda bulunmak istiyoruz. O hayvanlar içinde evde barındırılabilecek pek çok hayvan çıkıyor. Ayrıca hayvanların doyurulması için inanılmaz bir organizasyon kuracağız. Özel çelik kaplar alacağız, o kapları lokantalara, otellere, askeri kuruluşlara götürüp yemek artıklarını alıp, bu yemek artıklarını ısıtarak, güzel bir şekilde hayvanlara sunacağız. Kalan artıkları da sıcak suyla güzelce yıkayıp, hijyenik ortam sağlayacağız.
15 bin köpeklik barınak
Ayrıca hayvanların da bakımsız ve pislik içinde olmasını istemiyorum. Orada periyodik olarak personel tarafından yıkanmasını istiyorum. Nasıl insan hakkı varsa hayvan hakkı da var, o da bir can taşıyor. Hayvanlara karşı merhametli olmak, onlara gereken ilgiyi göstermek Müslüman olarak görevimiz. Hayvanlara olan bu görevimizi de yerine getirmiş olacağız.”
Projenin önümüzdeki günlerde uygun alan seçildikten sonra hemen başlayacağını dile getiren Başkan Gökçek, “Genel müdürüyle uygun alanı seçeceğiz. Ağaç olan bir alan istiyorum. Yazın ve kışın bu hayvanlar ağaçların altında kıvrılıp yatabilsin. Tabi biz özel barınaklar yapacağız ama hayvan doğanın içinde dolaşmak ister. Alanın olabildiğince geniş olması lazım. Çünkü mübalağa etmiyorum 10 bin 15 bin köpeğin barındırılması gerekecek” diye konuştu.