Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, logo tasarımı büyük kartonlarla Meclis Salonunda tanıtıldı, değişik versiyonlarının bulunduğu kitapçık da Meclis üyelerine dağıtıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Meclis gündemine sunduğu önergede belediye ambleminin mahkeme kararıyla iptal edildiğini hatırlatarak, özellikle kültürel ve sosyal etkinliklerde Ankara Büyükşehir Belediyesini temsil eden bir logonun bulunmadığını vurguladı. Bunun üzerine Ankara'yı sempatik olarak simgeleyen ''Gülen Ankara Kedisi'' logosunun hazırlanarak bazı etkinliklerde halkın beğenisine sunulduğunu ve halkın tepkisinin ölçüldüğünü açıklayan Gökçek, şunları kaydetti:
''Bu konuda çok olumlu tepkiler aldık ve bu logonun Ankara'nın tanıtım logosu olarak kabul edilmesini Büyükşehir Belediye Meclisine teklif etmeye karar verdik. Yeni tanıtım logomuzda dünya çapında bir üne sahip ve Türkiye'nin nadir uluslararası marka değerlerinden biri olan Ankara Kedisinin kendine has mavi ve kehribar sarısı gözlerini, şehrimizin genç ve dinamik nüfusunu temsil eden bir yazı stilini ve Türk misafirperverliğini simgelemesi açısından da tebessümü kullanmayı unutmadık. İlişikte sunduğumuz logo kullanım şekilleri kitapçığında yer alan tasarımın değişik versiyonlarının Ankara tanıtım logosu olarak kullanılmasını arz ve teklif ederim.''
''AMBLEM DEĞİŞTİRMİYORUZ''
Logonun özellikle festivallerde ve çocuklara sempatik gelecek bir figür olduğu için çocuklara yönelik etkinliklerde kullanılacağını belirten Gökçek, muhalefet üyelerinin ''Logo değişikliği tam üye sayısının üçte iki çoğunluğunu gerektirir'' eleştirileri üzerine de şunları söyledi:
''Yaşar Çatak'ın (CHP Grup Başkanı) avukat olmasına rağmen konuyu böyle değerlendirmesini hayretle karşılıyorum. Şimdi biz amblem mi değiştiriyoruz? Amblemi değiştirmemiz için ortada bir amblem olur. Alır onun yerine bir başkasını koyarız. Amblemi mahkeme ortadan kaldırmış. Ondan sonra biz amblem getirdiğimiz zaman üçte iki çoğunluk mu? Hayır. Amblemi ben keyfimden kaldırmadım ki. Bu nedenle buradaki salt çoğunluk kafi. İkincisi, amblemle logoyu niye birbirine karıştırıyorsunuz. Ankara'nın bir amblemi, bir logosu, bir flaması olur. Ayrı ayrı şeyler bunlar. Hepsi olur. Her biri için üçte iki çoğunluk mu arayacağız. Böyle bir mantık var mı?''
Önerge, oy birliğiyle İsimlendirme Komisyonuna gönderildi