Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
TÜİK - Türkiye'de konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşüşle 105 bin 394'e geriledi
TÜİK - Türkiye'de konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşüşle 105 bin 394'e geriledi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı
'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 şüpheli yakalandı
"Narkoçelik-12" operasyonlarında 268 şüpheli yakalandı
Yozgat’ta deprem
Yozgat’ta deprem
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor
HABERLER>SPOR
11 Mart 2020 Çarşamba - 11:43

Gençler sınırı geçemedi

Başkent ekibinin Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, hakem kararlarına tepki gösterip, “Hakemlerin bir standartı yok. Benzer pozisyon bir maçta penaltı, diğerinde değil. Bu neye göre veriliyor anlamış değiliz” diye konuştu.

Gençler sınırı geçemedi

Süper Ligin 25. haftasının kapanış maçında Eryaman Stadı’nda Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan Gençlerbirliği, fırsatı kaçırdı. Kırmızı-siyahlılar, kazanıp alt grupla ilişkisini kesmeyi hedeflediği karşılaşmada öne geçmesine rağmen, galibiyeti son anlarda yediği golle kaçırdı. Müsabakanın gollerini, Sio ve Podolski attı.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirtip şunları söyledi:

“İyi oynadığımız, iyi mücadele ettiğimiz bir maçtan galibiyetle ayrılacakken maalesef yine duran toptan kötü bir gol yedik. Oyuncularımı ortaya koydukları mücadele, oyun anlayışı ve fedakarlıklarından dolayı tebrik ediyorum. İyi bir takımla karşılaştık. Karşımızda iyi bir hücum hattı olan Antalyaspor vardı. Onlara fazla fırsat verdiğimizi düşünmüyorum. Hücumda da fırsatlar yakalamaya çalıştık. Sio güzel bir gol attı, öne de geçtik. Yine oyunu elimizde tutmayı sürdürdük. Pozisyonlar da yakaladık fakat değerlendiremedik. Olmaması gereken bir yerde faul yaptık ve daha sonra da duran toptan gol yedik. Topa bizim dokunmamız gerekiyordu, yapamadık.”

ELLERİN KAPALI OLMAZI LAZIM

“Son dakikalarda penaltı beklediğimiz bir pozisyon var. Bazı şeyler anlamakta zorlanıyoruz. Yanılmıyorsam geçen hafta aynı şey Beşiktaş maçında oldu. Hakemlerin bir standardının olmadığından muzdaribim. Hangi pozisyon penaltı, hangisi değil artık biz de bilemiyoruz. Bunun kararını hakemler neye göre veriyorlar anlamış değiliz. Aşağı yukarı geçen haftayla birebir aynı pozisyon. O topun kaleye doğru gidip gol olmayacağını söyleyebilir miyiz? Ellerin kapalı olması lazım. Bir maç penaltı verip bir maç vermediğiniz zaman sıkıntı oluyor. Kurallara değil de hakemlerin o an ki insiyatifine kalmış, penaltının olup olmaması veya golün olup olmaması. Bir standarta bağlamaları lazım. Acaba 1-0 geride olsaydık, bize üzülüp de verirler miydi o penaltıyı. Artık bunları düşünüyor olduk. Takım gözetmeksizin, skoru gözetmeksizin, pozisyon neyse onu verebilmek lazım. Her maçta aynı kararı vermek lazım. Sonucu penaltıya bağlamıyorum ancak burada biraz sıkıntımız var.” Hamzaoğlu, hafta sonunda karşılaşacakları Yukatel Denizlispor maçına en iyi şekilde hazırlanıp oradan puan ya da puanlar alıp dönmeyi hedeflediklerini söyledi.

Galibiyet neden kaçtı ?

Gençlerbirliği kazansa, hem puan hem de sıralamadaki yer açısından daha rahat bir konuma gelecekti, ancak bunu başaramadı. Kırmızı-siyahlılar neyi eksik ya da yanlış yaptı ? Öncelikle, Hamza Hamzaoğlu’nun belirttiği, ‘iyi oynadık’ sözleri çok gerçekçi durmuyor.

İki takım da iyi değildi, sonuçta birer puan aldılar. Gençlerbirliği kazanabilir miydi, kazanabilirdi. Sahadaki Halil Umut Meler ile VAR’daki Fırat Aydınus, son dakikalardaki pozisyonda pekala penaltı kararı verebilirdi. İkisi de ‘eli’ es geçti.

90 dakikayı bir pozisyon ile değerlendirmek, o günü kurtarmadığı gibi sonrası için de sağlam dayanak olmaz. O nedenle, dersler çıkarmak, aynı hataları yeniden yapmamak önemli.

Gençlerbirliği’nde Stancu yoksa, hücum gücü çok etkisiz kalıyor. Bu maçta Candeas da oynamayınca, sıkıntı daha da büyüdü. Kırmızı-siyahlılar ileride yeterince çoğalamadı. Yük, tek başına Sio’nun üzerine bindi. Sessengnon oyuna ağırlığını koyamadı, Mats’ın maç eksikliği çok belli oluyordu.

Eksikler vardı, hakem kararı etkili oldu ancak kabul etmeli ki Hamza hoca da formsuzdu. Gençlerbirliği, üretken olmadığı, az adamla hücuma çıktığı maçta bir şekilde öne geçmişken, galibiyetle sahadan ayrılabilirdi. Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, ikinci yarıya başlarken Sinan’ı oyuna alıp, yedikleri golden sonra da Branco’yu sahaya sürdü. Oyuna müdahale edip, baskıyı artırdı. Hamzaoğlu bu anlamda geç kaldı ve tercihleri de tartışmaya yol açtı. Skor üstünlüğü elde edilmişken, Gençlerbirliği takımı ne ikinci golü bulmak için istekli ne de skoru koruma konusunda gayretliydi. Antalyaspor, son yarım saatlik bölümde, ben bu maçta gol atacağım havasını net biçimde verdi. Gençlerbirliği cephesi, o dönemde, orta sahayı güçlendirme adına bir değişiklik yapabilir, Sio ileride tek başına bırakılıp, 5’li savunma ile en azından skor 1-0’da tutulabilirdi. Antalyaspor’un beraberlik golünü bulduktan sonra 88. dakikada oyuncu değişikliği yapmanın mantığı pek anlaşılmadı. Tıpkı, Eryaman Stadı’nda 4 hafta önce oynanan ve 2-0 kaybedilen Trabzonspor maçında, bordo-mavili ekip 84.

dakikada durumu 2-0’a getirmiş, Hamzaoğlu ve ekibi, 3 oyuncuyu birden 85. dakikada oyuna almıştı.

 
Türkiye - İran sınırında korkutan deprem
 
Ankara'daki potansiyeli kullanmalıyız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adalet bekliyorum
Topladığı puanlarla Dünya Tekvando Federasyonu sporcu sıralamasında 3. ...
Herkes vicdanlı olsun
Ankaragücü’nün yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayan Mert, “110 yıllık ...
Her maç final parola 3 puan
Teknik Direktör Akçay’a yönelik eleştirilerle ilgili değerlendirmede bulunan ...
 
'Ankara’da attığım çekiç pikabın kasasına düştü'
“Son olimpiyatım Tokyo 2020 diye düşünüyorduk ama neden altıncı olimpiyata ...
Hedefimiz 3’ten 93’e kadar herkes için spor
Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı: “HisApp ...
Gençler’de zorunlu revizyon
Süper Ligde en kritik haftalar geçilirken, Stancu ve Sefa’nın sahalara ...
 
Bu performansla dipten çıkılmaz
Ankaragücü, geride kalan 24 haftada, 0.83 ortalama ile 20 puan topladı. ...
A.Gücü’nde huzursuz günler
Müsabakanın ardından Eryaman Stadı’nda ve sosyal medyada, Teknik Direktör ...
Ziraat Arkas’a takıldı!
Karşılaşma öncesinde Suriye'nin İdlib kentinde şehit düşen askerler anısına ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri