Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Öğrencilerin kayıtları, adrese dayalı olarak yapıldı
Öğrencilerin kayıtları, adrese dayalı olarak yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemez
2 terörist etkisiz hale getirildi
2 terörist etkisiz hale getirildi
Kayseri'deki olaylarda 67 kişi gözaltına alındı
Kayseri'deki olaylarda 67 kişi gözaltına alındı
Bakan Kacır: Bilim heyetimiz 24 ayrı noktada 16 proje için örneklemeler gerçekleştirecek
Bakan Kacır: Bilim heyetimiz 24 ayrı noktada 16 proje için örneklemeler gerçekleştirecek
HABERLER>SPOR
12 Ağustos 2012 Pazar - 03:49

Erzurum'da 'Süper' derbi

Geçen sezonun lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe, Süper Kupa için karşı karşıya geliyor. Yaptıkları flaş transferlerle kadrolarını güçlendiren her iki takım, Yeni Erzurum Stadı'nda kozlarını paylaşacak. Saat 20.55'te başlayacak dev maçı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Erzurum da  Süper  derbi

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen TFF Süper Kupası, bugün Erzurum'da sahibini bulacak. Geçen sezonun Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe, organizasyon tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek. Yeni Erzurum Stadı'nda saat 20.55'te başlayacak dev maçı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Ezeli rakipler, Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda şampiyonun belirlendiği son maçla tamamladıkları sezonun ardından, bu kez TFF Süper Kupa zaferiyle yeni sezona moralli girmek amacında. Fenerbahçe, TFF Süper Kupa'da daha önce oynadığı 2 maçı da kazanarak, müzesine 2 kupa götürürken, Galatasaray ise 2 finalden 1'inde güldü.

Buna karşılık her iki takım, bugün tarihlerinde 372. kez karşı karşıya gelecek. Sarı-Lacivertliler, geride kalan 371 maçtan 141'ini kazanırken, Sarı-Kırmızılı ekip bu süre içinde 117 kez galip geldi. 113 maçta ise eşitlik bozulmadı. Sarı Kanaryaların attığı toplam 519 gole, Cim Bom 470 golle karşılık verdi.


Hocalardan dostluk mesajı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yeni sezonun herkese hayırlı olmasını dileyerek böylesine zorlu bir maratona Süper Kupa maçıyla başlandığını söyledi. Başarılı çalıştırıcı, centilmence bir maç geçmesini temenni ederek, "Hak eden kazansın, güzel bir futbol olur inşallah. Bu sene futbolun paydaşlarına çok daha fazla iş düşüyor. Umarım tüm paydaşlar bu görevleri layıkıyla yerine getirir. Hepimiz güzel hareketlerin alkışlandığı, o güzel şeylerin konuşulduğu, mutlu bir ortam içerisinde bu seneyi hem Avrupa'da hem Türkiye'de geçiririz inşallah. Hepimize çok önemli görevler düşüyor." dedi. Terim, Londra Olimpiyatları'nda başarılı olan sporcuları da tebrik etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise zorlu bir maratonun başlayacağını belirterek, "Maçla ilgili olarak en azından şu anda zihnimde söyleyeceğim bir şey yok. Daha evvel her vesile ile söylediğim gibi hakça bir maç olmasını diliyorum. Kazananların mutlu bir şekilde sahadan ayrıldığı, kaybedenin de kaybetmenin üzüntüsüyle sahadan çekildiği bir maç olmasını diliyorum." dedi. Daha sonra iki teknik direktör birbirlerine sarılarak başarı diledi.


Kaybeden, kazananı alkışlasın

Galatasaray ve Fenerbahçe, TFF Süper Kupa finali için dün öğleden sonra Erzurum'a gelirken Dadaşlar her iki takım kafilesini coşkuyla karşıladı. Erzurum Havalimanı'na önce Sarı-Lacivertlliler indi. Fenerbahçe'nin hemen ardından Galatasaray, Erzurum'a geldi. Takımlar havalimanından kalacağı otellere geniş güvenlik önlemleri altında götürüldü. Taraftarlar da araçlarıyla konvoy oluşturarak takımlarının kalacağı otele kadar eşlik etti.

Her iki takımın teknik direktörleri ve kaptanları ise akşam saatlerinde ortak bir basın toplantısı düzenledi. İlk olarak söz alan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Bu maçla ilgili söylenecek şey, kazananın mutlu bir şekilde sahadan ayrılacağı, kaybedenin de aynı şekilde sahadan çekilmesi gerektiği bir maç olsun." dedi. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de meslektaşının sözlerine katıldığını ifade ederek, "İki takım adına da centilmence bir maç olsun ve hak eden kazansın diyorum. Bu sezon Türk futbolunun paydaşları önemli işler başarsınlar istiyorum. Hepimize büyük görevler düşüyor. Hem Avrupa'da hem de Türkiye'de başarılı günler geçiririz diye umut ediyorum." diye konuştu.

Dürüst'ten 'transfer bitti' açıklaması

Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst, Süper Kupa maçı öncesi fair-play mesajı verdi. Dürüst, ''Beklentimiz bu derbinin geçen seneki kötülükleri silmesidir. Geçen sezonki olumsuzlukları örtecek bir derbi olacak.'' dedi. Dürüst, transferle ilgili de, ''Büyük ihtimalle transfer bitti. Elimizdeki oyuncularla en iyi performansı göstermek için çalışacağız.'' dedi. Dürüst, Melo konusunda ise ''Melo'nun transferi biraz uzun sürdü. Ne zaman kadroda yer bulur o hocanın takdiridir.'' diye konuştu.

Culio ve Melo İstanbul'da bırakıldı

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, Culio'yu sürpriz bir şekilde F.Bahçe maçı kadrosuna almadı. Burak Yılmaz ve Ujfalusi cezaları nedeniyle Erzurum'a gitmezken Felipe Melo da kadroya dahil edilmedi. Kafilede, şu futbolcular bulunuyor: Muslera, Ufuk Ceylan, Gökhan Zan, Dany Nounkeu, Hakan Balta, Semih Kaya, Eboue, Sabri Sarıoğlu, Hamit Altıntop, Aydın Yılmaz, Selçuk İnan, Albert Riera, Yekta Kurtuluş, Engin Baytar, Emre Çolak, Nordin Amrabat, Johan Elmander, Umut Bulut, Necati Ateş, Sercan Yıldırım.

Umut'un motivasyona ihtiyacı yok

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Umut Bulut, Süper Kupa'yı kazanarak lige moralli girmek istediklerini söyledi. Centilmence bir maç olmasını dileyen Umut, "Bu maçta doğal olarak konsantre oluyoruz. Ekstra bir konsantrasyona ihtiyaç yok. Doğal olarak konsantre oluyoruz. Alacağımız galibiyet motivasyonumuzu daha da artıracak." dedi. Şampiyonlar Ligi'nde sadece Galatasaray'ı değil tüm Türkiye'yi de temsil edeceklerini de anlatan golcü futbolcu, Sarı-Kırmızılı takımda kalıcı olmak istediğini kaydetti.

685 milyon liralık "Süper Kupa''

TFF Süper Kupa karşılaşması, aynı zamanda Türkiye'nin en pahalı iki takımını karşı karşıya getirecek. Transfer piyasasının nabzını tutan Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Galatasaray'ın kadrosundaki oyuncuların toplam tahmini piyasa değeri 345 milyon, Fenerbahçe'nin ise 340 milyon lira. Futbolculardan da Sarı-Kırmızılı kulübün yeniden kiralık olarak kadrosuna kattığı Felipe Melo, 33,5 milyon lira tahmini bonservis bedeliyle, geçen sezon olduğu gibi yine ligin en pahalı oyuncusu.

Terim ve Kocaman siftah peşinde

G.Saray ile F.Bahçe arasında yapılacak TFF Süper Kupa maçı, her iki takımın teknik direktörleri için ayrı bir anlam taşıyor. Fatih Terim ile Aykut Kocaman, teknik adamlık kariyerlerine ilk kez bir TFF Süper Kupa maçında takımlarını yönetecek. Sarı-Kırmızılılar, Terim'li 7 sezon boyunca 5 lig, 3 TSYD Kupası, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 kez de UEFA Kupası şampiyonluğunu elde etti. F.Bahçe'de 3. sezonuna giren Kocaman ise 1 kez Süper Lig şampiyonluğu ve 1 kez de Türkiye Kupası'nı kazandı.

Gökhan Gönül yok, Krasic kadroda

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray maçı kadrosuna yeni transferlerden Milos Krasic'i de dahil ederken; Gökhan Gönül ve Serdar Kesimal sakatlıkları sebebiyle kadroda yer almadı. Kocaman, Joseph Yobo'yu Erzurum'a götürmedi: Volkan Demirel, Mert Günok, Serkan Kırıntılı, Orhan Şam, Bekir İrtegün, Egemen, Hasan Ali Kaldırım, Caner Erkin, Salih Uçan, Alex de Souza, Milos Krasic, Dirk Kuyt, Cristian Baroni, Mehmet Topuz, Stoch, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Semih Şentürk, Musa Sow, Recep Niyaz.

Orta sahaya transfer yapılmayacak

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Yıldırım, orta saha transferini düşünmediklerini söyledi. Yıldırım, teknik heyetin kendilerine kadronun yeterli olduğu raporunu verdiğini belirtirken başta Bienvenue olmak üzere bazı oyuncularına resmi tekliflerin olduğunu dile getirdi. Dia'nın satışını da hesaba katarak yaptıkları değerlendirme sonucu bu sezon transfere kasalarından sadece 10-12 milyon Euro gibi bir paranın çıktığını söyleyen Yıldırım, ince eleyip sık dokumalarından kârlı çıkanın Fenerbahçe olduğunu kaydetti.

Taraftarlar maçı birlikte izleyecek

Erzurum'daki dev maç, uzun bir süre sonrasında her iki takım taraftarlarının birlikte izledikleri bir derbiye sahne olacak. Süper Lig'de geçen sezon alınan karar uyarınca "Dört Büyükler''in kendi aralarında oynadıkları derbilere deplasman takımları taraftar götürememişti. Buna benzer uygulamalar basketbol ve voleybol branşlarındaki derbilerde de yaşanırken, yarın Yeni Erzurum Stadı'ndaki TFF Süper Kupa maçı her iki takım taraftarlarının uzun süre sonra birlikte izleyecekleri bir derbiye tanıklık edecek.

Fenebahçe'den Şırnak'taki askerlerimize jest

Fenerbahçeli futbolcular, Şırnak'ta vatani görevlerini yapan askerlere imzalı Fenerbahçe bayrağı gönderecek. Sarı-Lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Irak sınırında bulunan Andaç 7. Jandarma Sınır Komutanlığı'na bağlı 3. Jandarma Sınır Komutanlığı'nda vatani görevini yapan ''Mehmetçiklerin'' kulübe gönderdikleri mektup doğrultusunda, oyuncularının büyük bir Fenerbahçe bayrağı imzaladığı bildirildi. Açıklamada, futbolcuların bu bayrağı Mehmetçiklere önümüzdeki günlerde göndereceği kaydedildi.

Volkan'dan centilmenlik çağrısı

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, Süper Kupa'ya kendilerinin daha yakın olduğunu söyledi. ''Fenerbahçe-Galatasaray maçları her zaman bayramdır.'' diye konuşan Volkan, Erzurum'da öncelikle dostluğun kazanmasını istedi. Başarılı file bekçisi, "Hedefimiz kazanmak. Kazanırız veya kaybederiz, her şeyden önce önemli olan dostluk ve centilmenlik.'' dedi. Volkan ayrıca, Şampiyonlar Ligi play-off eleme turunda eşleştikleri Rusya'nın Spartak Moskova takımını eleyip gruplara kalacaklarını savundu.

 
Bayramda dört koldan denetim
 
Salatalığın lezzet yolculuğu başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nur Tatar, tatamide gümüş madalyaya vurdu
2012 Londra Olimpiyatları'nda, bayanlar 67 kiloda tatamiye çıkan milli ...
Londra'da Türk gecesi
Londra Olimpiyatları, bayanlar 1500 metre finallerinde tarih yazdık. Ay-yıldızlı ...
Başbakan'dan canlı yayında tebrik
Başbakan Tayyip Erdoğan; kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı ...
 
GENÇLER RİTMİNİ ARIYOR
TSYD Turunvası öncesi son çalışma eğlenceli geçti.
Türkiyemizin 'Servet'i
2012 Londra Olimpiyatları'nda tekvando erkekler 68 kilo finalinde Servet ...
Ramazan turnuvası başladı
ELMADAĞ Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen ...
 
Ankaragücü ve Elazığspor'dan dostluk mesaji
ANKARAGÜCÜ taraftarları ile Elazığsporlu futbolcular arasında yaşanan ...
Dört nala antrenman
FİYATI binlerce lirayı bulan yarış atları, özel bakım ve idmanlarla 75. ...
Teniste 12 yaş altı yarıştı
Ankara Tenis Kulübü kortlarında düzenlenen 12 Yaş Altı Avrupa Takımlar ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
CHP'nin Şehit ailelerine destek açıklaması...
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Toplumun değişim talebi görmezden gelinemez
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Bayraktar hazımsızlığı
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri