Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tekin'den şehit ailelerine taziye mesajı
Bakan Tekin'den şehit ailelerine taziye mesajı
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı
12 ilde “Bozdoğan-34” operasyonu düzenlendi
12 ilde “Bozdoğan-34” operasyonu düzenlendi
Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranları değiştirildi
Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranları değiştirildi
Bakan Ersoy'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Bakan Ersoy'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
HABERLER>SİYASET
27 Şubat 2018 Salı - 12:33

Erdoğan: Ülkeyi troller değil biz yönetiyoruz!

Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu’nun istifa edeceği iddiasına sert çıktı “Görevinin başında, Türkiye’yi troller değil biz idare ediyoruz” dedi

Erdoğan: Ülkeyi troller değil biz yönetiyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali’yi kapsayan ziyareti öncesinde basın toplantısı düzenledi. Bu seyahatinde kendisine bakan ve milletvekilleriyle birlikte kalabalık bir iş adamları heyetinin de iştirak edeceğini belirten Erdoğan, “Cezayir bizim bölgedeki en güçlü ticaret ortaklarımız arasında yer alıyor. Hele hele doğalgaz tedarikimiz bakımından 4. sırada” dedi. Moritanya ziyaretinin cumhurbaşkanlığı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmî ziyaret olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yönüyle de bu ziyaretin tarihî bir önemi olduğuna işaret etti.

Moritanya’nın ardından Senegal’in başşehri Dakar’a bir ziyarette bulunacağını, daha önce Senegal’i biri başbakanlığı diğeri ise cumhurbaşkanlığı döneminde olmak üzere iki kez ziyaret ettiğini belirten Erdoğan, üçüncü ziyaretin Senegal ile mükemmel düzeyde seyreden ilişkilerin nişanesi olacağını ifade etti.
Erdoğan, Afrika turunun son ayağında Mali’ye geçeceğini, bu ziyaretin de Türkiye’den Mali’ye cumhurbaşkanı seviyesindeki ilk resmî ziyaret olacağını aktardı.
Terör örgütü FETÖ’nün en çok istismar ettiği ülkelerin Afrika’da bulunduğunu belirten Erdoğan “Aynı şekilde örgütün kanlı ve karanlık yüzünü ilk keşfeden, örgütün tasfiyesine dair adım atan ülkeler de Afrika kıtasındadır. Çabalarımız sayesinde birçok ülke örgütle iltisaklı okulları kapattı ve Maarif Vakfımıza devretti. Moritanya, Senegal ve Mali bu ülkelerin başında geliyor” diye konuştu.
Salih Müslüm’ün Prag’da gözaltına alınması ve Türkiye’nin iade talebine ilişkin soru üzerine Erdoğan “Malum konunun Interpol ayağı var, konunun tabii oradan istenmesi ayağı var. Bunlar takip ediliyor” dedi.

“GÖREVİNİN BAŞINDA”

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hafta sonu Trabzon’da açıklamaları oldu. Bu açıklamaların ardından kendisi görevden mi ayrılacak yoksa bir kabine revizyonu mu söz konusu?” sorusu üzerine, şunları söyledi:

“Bu söylenenler veyahutta bu ifadem belki biraz ağır olacak ama ahlaksız troller vasıtasıyla yapılanlar, bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. İçişleri Bakanımızın Trabzon’daki konuşmasında belli bir yerinde bir duygusallık şahsıyla alakalı olabilir ama ben de kendisiyle dün akşam görüştüm. Böyle bu trollerin yapmış olduğu açıklamalardaki bu tür kabine vesaire falan bunlarla alakalı hiçbir şey söz konusu değil. Arkadaşımızın istifası vesaire bu tür şeyler asla söz konusu değil. İşte bu trol ahlaksızlıkları maalesef ülkemizin kendi içindeki birlikteliğini, beraberliğini bozmaya yönelik atılan adımlardır. Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’yi troller idare etmeyecek. Türkiye’yi biz idare ediyoruz.”

Fransa dördünü de yıllarca sömürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa bir aradan sonra yeniden Afrika turuna çıktı. Kültürel yakınlıkları bulunan Cezayir, Mali, Moritanya ve Senegal arasındaki en önemli ortak özellikler İslam beldeleri olmaları ve uzun bir dönem Fransız sömürgeciliğine maruz kalmaları.

2005 yılından beri oldukça aktif bir Afrika siyaseti yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce Cezayir’i 2006, 2013 ve 2014 yıllarında üç kez başbakan ve bir kere de cumhurbaşkanı sıfatlarıyla ziyaret etmişti. 2013 ve 2016 yıllarında Senegal’i de iki defa ziyaret etti. Her iki ülkeyle de Türkiye’nin ilişkileri bu ülkelerin bağımsızlık kazandığı 60’lara uzanıyor.

Bu Afrika turunda Moritanya ve Mali, Erdoğan’ın ilk kez ziyaret edeceği Afrika ülkeleri olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret edeceği bu ülkelerde Fransa etkisi özellikle günlük hayatta kültürel öğelerle devam ediyor. Fransızcanın iletişim dili olarak yoğun şekilde kullanıldığı bu ülkeler sömürgecilik döneminde Fransa’nın uyguladığı kültür asimilasyonuna maruz kaldılar. Bu dejenerasyona rağmen İslam hâlâ sosyal hayatı şekillendiren en önemli öğe. Moritanya’nın çöl medreseleri, Mali’nin el yazması kütüphaneleri, Senegal ve Cezayir’deki direniş ruhu İslam’dan güç alan unsurlar... Cezayir dışındaki ülkeler ile ekonomik ilişkiler şimdilik sınırlı olsa da yeraltı kaynakları bakımından zengin olan bu ülkeler geleceğe yönelik büyük bir potansiyel barındırıyor.

 
İttifakta isim sınırlaması
 
Davula gizlenen meşaleler derbiye böyle sokuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İttifakta isim sınırlaması
Parti adlarına getirilen sınırlar, ittifaklarda da uygulanacak. ‘Türk ...
Milletvekili Aydemir gençlerin AK coşkusunu paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘AK Dava, ilayı kelimetullah’a ...
Erdoğan'dan Süleyman Soylu açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa edeceği ...
 
Bozdağ: Salih Müslim'in iade talebi Çekya'ya iletildi
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Adalet Bakanlığı'nın Salih ...
Tuna’nın başkanlarla hafta sonu mesaisi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, hafta sonunu ilçe belediye başkanlarına ayırdı.
Başbakan Yıldırım'dan yerli otomobil açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, 'Yerli otomobilin ilk örneğini 2019’da, seri ...
 
CHP’liler erken seçimi reddetti
Yerel seçimlerin, mevsimsel şartlar sebebiyle her 5 yılda bir mart yerine, ...
BM'den Suriye'de ateşkes kararı
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye'de bir ay insani ateşkes ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Sefer görev emri olanlar hazır olsun'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmada, salondakilerin, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri