Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Türkiye Expo 2023 Doha’da AIPH Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı
Türkiye Expo 2023 Doha’da AIPH Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı
Bakan Tunç: Demokratik hukuk devletlerinin hiçbirinde teröre ve şiddete müsaade edilmez
Bakan Tunç: Demokratik hukuk devletlerinin hiçbirinde teröre ve şiddete müsaade edilmez
'Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk' temasıyla Çocuk Zirvesi düzenlenecek
"Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk" temasıyla Çocuk Zirvesi düzenlenecek
4 terörist etkisiz hale getirildi
4 terörist etkisiz hale getirildi
5 ilde “Sibergöz-33” operasyonu: 16 gözaltı
5 ilde “Sibergöz-33” operasyonu: 16 gözaltı
HABERLER>SİYASET
21 Kasım 2017 Salı - 10:18

Emsal artışı öldü Allah rahmet eylesin

Ankara’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, kentte çok tartışılan ‘emsal artışları’ konusunda net konuştu. Kamu ve zorunlu durumlar haricinde emsal artışına izin vermeyeceklerini söyleyen Başkan Tuna, “Emsal artışı yok, öldü. Allah rahmet eylesin” dedi. Tuna ayrıca Ankapark, gece ulaşı

Emsal artışı öldü Allah rahmet eylesin

"Emsal artışı yok, öldü. Allah rahmet eylesin. Kamuya ve okullara ihtiyaç olabiliyor, onlara tamam. Bazen özel durum olur, onlar haricinde yok, geçmiş olsun. Genel planda bir şey olabilir. İhtiyaca göre değerlendirilir. Kentsel dönüşümler olabilir. Nokta bazlı emsal artışı olamaz. Örneğin Manhattan gibi bir şey yapılacaksa merkezi alanların içinde yapmak çok mümkün değil. Yeni bir Manhattan gibi ihtiyaç olursa Temelli, Polatlı tarafında olabilir. Mesela Çukurambar kilitlendi, geçmiş olsun.

ANKAPARK’TA HESAP DEVAM EDİYOR

İlk gelen bilgilere göre 2 milyar civarında para harcanmış. Farklı işler, farklı birimler tarafından yapılmış. Ne kadarı nereden yapılmış onların topluca rakamları geldi ama daha da hesap devam ediyor. Melih Bey sağ olsun Ankara’ya turist gelsin, hareket olsun, ticaret olsun diye düşünüp böyle bir çalışmaya girdi. İşletme sorunları da aslında öngörülmüş ama şu an net bir tablo yok. Bazı oyuncaklar farklı ülkelerden gelmiş, gelecek işletmeci bunu biliyor mu, bilmiyor mu belirsiz. En azından alacak işletmecisi daha iyi bilirdi. ‘Şu marka daha iyidir, şu daha dayanıklıdır’ diyebilirdi.

MİLLETE SORARIZ, ONU UYGULARIZ

Bazı mallar Çin’den gelmiş, bazıları İtalya’dan gelmiş. Farklı imalatlardan dolayı tek elden yapılmamasının nedeni de bu galiba. Hadi bitirdik diyelim, asıl soru kim işletecek. Şu anda 300 personel çalışıyor. Faaliyete geçtiği zaman bu rakamın en az 10 katına çıkması gerek. Melih Bey de işletmecilerle ilgili bir takım görüşmeleri olduğunu söylüyordu. Şu an için bir şey görünmüyor. Millete sorarız ne istiyorlarsa onu uygularız. Millet ne karar verirse ben ona evet derim. En iyisini ben biliyorum diye bir yaklaşımımız yok. Ben bir şey yaptım millet de bunu beğensin gibi bir şey uymaz.

SİNCAN’DA DA SORARAK YAPTIM

Ben bu gibi işleri Sincan’da sorarak yaptım, herkes mutlu oldu. Mesela bir pazar yeri vardı. Pazar günleri pazar kuruluyordu, şehir kitleniyordu millet illalah etmişti. Bir anket yaptırdım. Millete ne istiyorsunuz dedik, muhtelif şeyler geldi. Baktık otopark ve park isteyen çoğunlukta altını otopark üstünü de park yaptık. Pazarcılar zıpladılar imza kampanyası yaptılar bir tane vatandaş da onlara destek vermedi. Ankapark ile ilgili de bir anket yaparız. Bu kadar harcanmış, durumu bu, taliplisi yok, ne diyorsunuz deriz. Böyle dursun mu sorarız.

ÇİN’DEN GÖRÜŞMEYE GELECEKLER

Geçen, Çin Büyükelçisi geldi, konuştuk. O da birilerini göndermiş (Ankapark için) firmaların yetkilileri gelecekmiş. Adamlar gelirse ve işletirse alın buyrun deriz. Adamlar bakacaklar edecekler. Ondan sonra, biz burayı şu şekilde yürütürüz derlerse, biz de ona göre hay hay deriz. Yok bize yaramaz derlerse ve kimse de talip olmazsa Keçiören’deki kule gibi vatandaşa sorarız. Adamlar işi bildiği için daha rasyonel yaklaşırlar. Hiç kimsenin zarar etmesini istemeyiz. Fahiş kâr etmesini de istemeyiz. Bedava kimse bir şey yapamaz. Bir ay içinde bitmesi lazım. Ne olacaksa, ne gidecekse çözülmeli. Vatandaşın benimsemeyeceği bir işin yapılması doğru değil. Ben bir iş yapıyorsam iyi oldu demesi lazım.

GECE ULAŞIMININ  AYLIK MALİYETİ 3-4 MİLYON TL

Gece ulaşımının vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandığını ifade eden Mustafa Tuna, “Havaalanında polisler yanıma geldi. Mesaiden sonra biz eve gidemiyorduk diyerek teşekkür ettiler” dedi. Tuna, gece ulaşımının 3-4 milyon TL aylık maliyetinin olduğunu ifade edererek, “Lüks harcama yapamam, buraya bakarım” dedi.

KANAL ANKARA İHALESİ BÜTÜN OLMALI

İmrahor’da yapılması planlanan Kanal Ankara Projesi’nde ihalenin tek elden olması gerektiğini ifade eden Başkan Tuna, “Farklı farklı imalatları farklı farklı ihalelerle yapıldığından dolayı birinin yaptığı imalatı öbür müteahhit geldiği zaman bozabilir. Bütün halinde olması lazım” diye konuştu. Mustafa Tuna, Melih Gökçek döneminde hazırlanan bütçede değişiklik yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise “Bütçede değişiklik ön görmüyoruz. Bütçe yapılmış. Paramız kadar iş yaparız” yanıtını verdi.

ALPER BEY DE BU MEMLEKETİN EVLADI

CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in, yeni Başkan Mustafa Tuna’yı ziyareti esnasında birbirlerine sarılırken çekilen fotoğraf sosyal medyada gündem olmuştu. CHP’lilerin eleştirdiği fotoğrafla ilgili Taşdelen, kişisel Twitter adresinden yaptığı açıklamada Ankara’nın kavgadan bıktığını ifade etti. Mustafa Tuna da bu konuyla ilgili şunları söyledi: 
“Alper Bey ile diyaloğumuz neden iyi olmasın. Ne var yani, Alper Bey de bu memleketin evladı. Seçilmiş bir belediye başkanı, vatandaşlar tercih etmişler o başarılı olursa vatandaşlar rahat eder. Ben bir kişinin başarısız olması için bütün millete nasıl eziyet edebilirim. Böyle bir şey olabilir mi. Vatandaş neyin ne olduğunu çok iyi bilir. Fethi Bey de (Fethi Yaşar) öyle çok değerli insan. Niye kavga edeyim bir sebebi yok ki. Ayrıca da değerli, beyefendi bir insan. Bunlara takılmamak lazım. Bunlarla vakit geçirecek durumumuz yok.

GÜVENPARK’TA ORTAK HAREKET EDECEĞİZ

Alper Bey’e dedim ki Güvenpark’ta dolmuşlar, otoparklar gibi mevzular oluyor. Ne düşünüyorsanız düşüncenizi de getirin bakalım ortak bir şey yapalım. Şehir hepimizin, güzel olsun. Ben yaptım illa böyle olsun yanlış bence. En güzelini en doğrusunu neden uygulamayayım. Ben buranın bir vatandaşıyım. Bize verilen bir emanet var. Şehrin imkanlarını milletin hizmetine adaletli bir şekilde sunmakla görevli biriyim ben. Askerlik gibi birşey bu. Bunlar gelip geçip gider. Önemli olan emaneti iyi bir şekilde taşıyıp vatandaşlara adaletli bir şekilde sunmak. Başkan Tuna, fotoğrafla ilgili “AK Parti içinden eleştiri geldi mi” sorusuna ise “Yok, hiç kimseden de bir şey gelmedi” yanıtını verdi.

OYUN BOZAN OLAMAYIZ

Yapımı yılan hikayesine dönen Akyurt’taki Fuar Alanı ile ilgili tüm sıkıntıların aşıldığını kaydeden Mustafa Tuna şöyle konuştu: “Fuar alanı bitti, tamam. ATO Başkanı Gürsel Bey ile ile görüştük geldiler sağ olsunlar. Ertesi gün de tüm ortaklarla bir araya geldik. İşi kullanacak sizsiniz. Siz nasıl uygun görüyorsanız burası öyle olmalı. İsterseniz biz hisselerimizi de verelim dedik. Biz oyun bozan olamayız, yapıcıyız nasıl istiyorsanız öyle olsun diye söyledik. Mülkün sahibi kim olursa olsun yeter ki millete bir hizmet olsun.”

ÜNİVERSİTELERE KAPIMIZ AÇIK

Ortak akıl vurgusunu yineleyen Başkan Tuna, Ankara’daki üniversitelere de kapılarının açık olduğu mesajını verdi. Başkan Tuna, “Üniversitelerle görüşme toplu da olur münferit de olur kapımız her zaman açık. Herkesin yaşanabilir güzel bir şehir için düşüncesi varsa neden uygulamayalım. İlla benim dediğim olsun diye bir düşünce bana uymaz. Bu milletin parası. Benden olsa tamam derim ama bu milletin malı. Yüzde yüzünü kabul etmek mümkün değil ama çoğunluğun istediği olabilir. Hepimiz memleketin hissedarıyız” ifadelerini kullandı.

 

 
Son dakika haberleri! Metrobüs yolunda feci kaza
 
Yeni adliye için 6 seçenek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya'dan kritik 'Suriye Kongresi' açıklaması: 3 lider görüşecek!
Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, kongreye Kürt grupların katılımı ...
TBMM Başkanlığına yeniden İsmail Kahraman seçildi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), başkanını belirledi. Meclis Başkanlığına ...
Bozdağ, taşeron yasasıyla ilgili tarih verdi
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda ...
 
Bakanlar Kurulu sonrası Bekir Bozdağ'dan Rıza Sarraf açıklaması
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD’deki Rıza Sarraf ...
Bakan Albayrak'tan LNG müjdesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "Hatay/Dörtyol ve Saros Körfezi'nde ...
Erdoğan, Başkanları uyardı: Operasyonlar bitti sanmayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’de yenilenme sürecinin devam edeceği mesajını verdi.
 
Washington'da kimsenin açıkça sormak istemediği rahatsız edici soruyu Kalın sordu!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Yüzlerce DAEŞ'li teröristin Rakka'dan ...
Hükümetten NATO'ya çok sert tepki!
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ NATO'da yaşanan skandala sert tepki göstererek, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz açıklaması: Bu iş böyle yürümez, çözeceğiz
AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri