Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
45 ilde 320 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
45 ilde 320 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Cumhurbaşkanlığına vekalet edecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Cumhurbaşkanlığına vekalet edecek
Dışişleri Bakanlığı: Dış politikamız, devletin ve milletin çıkarlarını esas almaktadır
Dışişleri Bakanlığı: Dış politikamız, devletin ve milletin çıkarlarını esas almaktadır
HABERLER>GÜNDEM
18 Mayıs 2013 Cumartesi - 10:21

Elini kolunu sallayan hafriyat döküyor

ANKARA GAZETESİ / Başkent’in en önemli yeşil alanlarından biri olan İmrahor Vadisi’nde ‘hafriyat katliamı’ devam ediyor. Dökülen kaçak hafriyatlar nedeniyle yeşil vadi gün geçtikçe çöp vadisine dönüşüyor.

Elini kolunu sallayan hafriyat döküyor

ANKARA / Ankara’nın açık yeşil alan sisteminin yapılaşmadan korunabilmiş en önemli parçalarından bir olan İmrahor Vadisi, hafriyattan korunamadı.
Bölge sakinleri ve doğasever vatandaşlar, yıllar içinde önüne geçilemeyen hafriyat atıklarının, yeşil doğaya zarar verdiğini belirterek tepki gösteriyor. İmrahor Vadisi’nin içinde akan dere ile yeşil doğanın tahrip edildiğini dile getiren İmrahorlular ise, “Yetkililer bu katliama seyirci kalıyor” dedi.

BÜYÜK TEPELER OLUŞTU

Çevre sakinleri vadinin içinde inşaat ve yıkıntı atıkları, otomobil lastikleri, ambalaj atıkları, evsel katı atıklar, asfalt atıkları olduğunu belirterek, “Artık olay hafriyat atığı olmaktan çıktı. Burada bildiğiniz koca koca tepeler oluştu. Burayı tarif ederken bile, ‘Hafriyat Dağı’nın’ oradan dön diyebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Vatandaşlar, 2002 yılında Ankara Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, ODTÜ, Gazi Üniversitesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası, Çevre Mühendisleri Odası’ndan gelen uzman ve akademisyenlerin yaptıkları çalışmalarla bölgeye dikkat çektiğini ancak o yıldan bu yana değişen bir şey değişmediğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ OLUR

Koruma altında olması ve el üstünde tutulması gereken bir bölgenin, kişisel çıkarlar uğruna görmezden gelinmesine isyan eden çevreciler, “Doğru planlama ile Ankara’nın değil Türkiye’nin en güzel yeşil alanına sahip olabiliriz. Herkes çıkarlarını bir kenara bıraksın ve bu bölgeyi yeniden kazanarak, insanların kullanıma sunalım” diye konuştu.

TABANI BOŞALTILIYOR

İmrahor Vadisi’nde bulunan tuğla fabrikaları, tuğla üretiminde kullanmak için ham madde elde etmek amacıyla göllerin suyunu boşaltıyor. Kurutulan göllerin dibinden alınan killi toprak ise tuğla yapımında kullanılmak üzere vadide yığınlar halinde bekletiliyor. Bu boşalan alanlar ise hafriyat atıklarıyla dolduruluyor.

***

Yesevi’nin ‘yol’ kabusu

Akpınar Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi sakinlerinin bu yılın ocak ayından beri yaşadıkları yol kabusu bir türlü bitmedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından onarım amacıyla ocak ayında kazı çalışması yapılan fakat daha sonra kötü durumda bırakılan sokak, 15 gün önce asfalt çalışması için tamamen kazıldı. O günden beri bitirilemeyen yolun kendileri için eziyete dönüştüğünü ifade eden Zeynep Cebeci, şöyle konuştu:

ESNAF KAPATTI

“Her yer toz, toprak içinde kaldı. Aylardır mahallemizde rahat oturamıyoruz. Yolu kazdıktan sonra bırakıp gitmeleri yetmezmiş gibi bir de kanalizasyon kapaklarını da açık bırakıp gittiler. Mavi Masa’ya ve Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca şikayet etmemize rağmen hala asfalt dökülmedi. Mahalle esnafı dün toplanarak açık bırakılan çukurlara ve kanalizasyon giderlerinin üstüne kapak kapattı. Artık bıktık, bir an önce bitirsinler.”

KARTERLERİ DELİNDİ

Mahalle sakinleri kazılan yol yüzünden yukarıda kalan kanalizasyon kapaklarının araçlara zarar verdiğini söyleyerek, “Yaklaşık 5 tane araç yüksekte kalan kanalizasyon kapakları yüzünden arabalarının karterini deldi” diye konuştu.

KABLOLAR AÇIKTA BIRAKILDI

Kazı çalışmasından sonra elektrik kablolarının da ortada kaldığını dile getiren Akpınar sakinleri, “Büyükşehir Belediyesi’nin iş makineleri gelip yarım saat çalışıp gidiyorlar. Daha önce elektrik kablolarının kopması nedeniyle bir çok vatandaşın evindeki elektrikli aletler yandı” dedi.

***

VATANDAŞIN OBJEKTİFİNDEN

PLAKADA CD KURNAZLIĞI
Aracımla ilerlerken çektiğim bu fotoğrafı sizin aracılığınızla herkesin görmesini istedim. Duyarlı ve kurallara uyan vatandaşlardan birisi, kavşaklarda kırmızı ışık ihlaline ceza yazan kameralardan kurtulmak için aracın plakalığına CD yerleştirmiş.
Seyfi AKCAN

ŞAHİN KANATLANDI
Şaşmaz Sanayi Sitesi’nde ilerleyen siyah bir Şahin, bagajında taşıdığı tamponla sanki havalanacakmış gibi duruyor. En çok dikkat çeken ise bagajında taşıdığı o tamponun da başka bir Şahin’e ait olması.
İlhan KUYUCUOĞLU

BAKLAVACILAR KONAK İŞİNE GİRDİ
Beypazarı’na gittiğimde gördüğüm ayrıntı beni benden aldı. ‘Gatlı ev baklavası’ yapanlar artık işi büyütüp ‘gatlı’ konak yapmaya başladı.
Zeynep ÖZSEL

ŞEHRİN 4 ATLISI

Şehrin 4 atlısı sokak sokak, cadde cadde Ankara’nın bütün köşelerini dolaşmaya devam ediyor. Hafta boyunca Başkentlilerden gelen ihbarları değerlendiren muhabirlerimiz, vatandaşların bütün dertlerini yetkililerin duymasını sağlıyor. Siz de, “Kaldırımlarımız yıllardır bozuk ve bakımsız”, “Trafik ışıklarımız yanmıyor”, ”Mahallemizin çöpleri kaldırılmıyor”, “Sesimizi kimse duymuyor” diyorsanız, sorunlarınızı 207 02 00 şehir hattına şikayet edin, sesiniz olalım.ANKARA /

 
 

 
Vekiller golfe gidiyor
 
64 milyonluk Emek hizmete girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Böbrek taşları MTA’ya gidiyor
ANKARA GAZETESİ / Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, yıllık ortalama ...
‘Hep mi Ayran İçeaagk’
ANKARA GAZETESİ / Kendilerine, ‘Şehrin Hafızları’ adını veren bir grup, ...
Erteleme muamması
ANKARA GAZETESİ / Büyükşehir Belediye Meclisi, ATO seçimlerini gerekçe ...
 
Beşir Atalay: Belediyeler çaba sarfetmedi
ANKARA GAZETESİ / Ankara’da şehir içinde faaliyet gösteren 2’nci el otomobil ...
Yoldan çıktı çeşmeye çarptı
ANKARA GAZETESİ / Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde otomobil, yol kenarındaki çeşmeye çarptı.
Kızılay’da teller kalktı
ANKARA GAZETESİ / Başkent’in gündemini uzun süre meşgul eden Kızılay-Çayyolu ...
 
Balkon çöktü
ANKARA GAZETESİ / Daha önce duvarları çatlayan Etimesgut Elit Sitesi’ndeki ...
Alev değil korku sardı
ANKARA GAZETESİ / Başkent İtfaiyesi’nde görev yapan ve ‘ateş savaşçıları’ ...
Gece hayatına yeni tarife
ANKARA GAZETESİ / Büyükşehir Belediye Meclisi, gece kulüpleri, bar, pavyon ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
CHP'nin Şehit ailelerine destek açıklaması...
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Toplumun değişim talebi görmezden gelinemez
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Bayraktar hazımsızlığı
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri