Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>EKONOMİ
13 Nisan 2018 Cuma - 13:14

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den flaş döviz açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, döviz artışları konusunda ilgili kurumların yakın gelecekte bu çalkantılara, bu spekülatif hareketlere müdahale ederek gereğini yaptıklarını da göreceklerini belirterek “Türkiye’nin bu konuda bu spekülasyona da seyirci kalması beklenemez. Ben kurumlarımıza şu çağrıda b

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi den flaş döviz açıklaması

Bilecik'e, vatani görevini yapan oğlunun yemin törenine katılan Bakan Zeybekçi, Bilecek Valiliği ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Bilecik'in Türk milleti için kutsal topraklar olduğunu belirten Zeybekçi, "İlk Osmanlı’nın çınarının çıktığı yer. Fidandan çınara bütün nizamı aleme yayılan o mübarek topraklar burası. Bugün tabi farklı bir niyetle buradayız. Oğlumuz Atilla Şükrü Zeybekçi'nin yemin töreni için buradayız. Askerlik görevini ifa etmek üzere acemi birliği olarak Bilecik’teydi. Burada acemilik dönemini tamamladı, biz de aile olarak burada onun yemin töreninde bulunduk. Tabi ki diğer taraftan da binin üzerindeki yavrumuzun da yemin törenine şahitlik etmiş olduk. Rabbim onlara bu milleti bu ülkeyi, bu devleti ve bu bayrağı hayırlı hizmetler etsin inşallah" dedi.

"Bu milletin imtihan günleri"

Bu günlerin önemli ve hassas olduğunu anlatan Bakan Nihat Zeybetçi, "Bu milletin imtihan günleri. Çanakkale nasıl mübarekse, Çanakkale nasıl bu millet için önemliyse bugün Suriye’nin Suriye’yle olan sınırımızın tamamı Çanakkale’dir. Irak’tan terör örgütlerinin bu millete bu ülkeye yaptıkları saldırıların oldukları bölgeler bizim için Çanakkale’dir. Vatanı savunduğumuz her yeri bayrağı dalgalandırdığımız her yer bizim için Çanakkale’dir. Bu Çanakkale'ye yavrularımızın başlarını kınalayarak, vatana bu millete, bu bayrağa kurban olsun diye askere gönderdik. Onun için tüm asker aileleri gibi, asker babaları gibi yemin törenindeki o babalar gibi biz de gururluyuz. Hayırlı görevler diliyorum, hayırlı teskereler diliyorum" dedi.

"Twit savaşlarını başlatanların bizim kadar bu coğrafyada menfaati yoktu"

Ardından basın mensuplarının, 'Döviz artışı ve Rusya ile Amerika arasındaki restleşmenin Türkiye ekonomisine herhangi olumsuz bir etkisi olur mu?' sorusuna cevap veren Bakan Zeybekci, "Türkiye tabi coğrafya olarak şuanda ki jeopolitik risklerin en yoğun olarak canlandığı bölgedeyiz. Tabi bu hiç kimsenin Suriye’yle bu kadar uzun, geniş sınırı yok. Hiç kimsenin Irak’la bu coğrafyayla bu kadar yoğun yakın teması yok. Başka binlerce kilometre öteden bu coğrafyadan ilgi duyup da bu coğrafya ile ilgili biraz da komik ama twit savaşlarını başlatanların bizim kadar bu coğrafyada menfaati yoktur. Türkiye’yi etkiler mi bu şey? Zaten Türkiye bunun ortasında yani bundan daha kötü ne olabilir ki. İnsanlık trajedinin yaşandığı Türkiye’nin de ekonomik olarak da hakikaten de ön bir ticaret ortakları olan Irak ve Suriye’de bu sıkıntıların yaşandığı bir ortamda ekonomik olarak etkileniyoruz. Ama önümüzdeki süreci ben artık en kötü geride kaldığı bir dönem olarak görüyorum. Türkiye olarak bu coğrafyadaki oluşumlara veya da Türkiye’nin menfaatinin hilafına yaşanan olaylara karşı sessiz kalmaması anlamında da durumun vaziyet ettiği bir dönem yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu dalgalanma dönemlerinde biraz sabretmelerini, biraz beklesinler"

Bakan Zeybekçi son olarak döviz kurundaki artışı değerlendirdi. Bu artış yüzünden zam yapan kurumlara seslenen Zeybekci sözlerine şöyle devam etti;

"Son dönemdeki yaşanan kurla ilgili çalkalanma, dalgalanma, oynaklık jeopolitik algılardan kaynaklanıyor ve Türkiye’yle ilgili de maalesef birilerinin de spekülatif amaçlı bunları kullanmasından kaynaklanan şeyler. Bunlar Türkiye’nin gerçeklerini yansıtmadığını söylemiştik. Türkiye’nin önümüzdeki dönemde kısa vadedeki döviz mükellefiyetlerini yerine getirmesiyle ilgili hiçbir problem yoktur. Gerek kamu gerekse özel sektör borçlarının bu mükellefiyetlerinin yerine getirmeyle ilgili bir problem yoktur. Bunlar geçecektir ve zaten yakın bir gelecekte de Türkiye’de ilgili kurumların bu çalkantıları bu spekülatif hareketleri müdahale ederek gereğini yaptıklarını da göreceğiz inşallah.

Yani orada Türkiye’nin bu konuda bu spekülasyona da seyirci kalması beklenemez. Motorinle ilgili, akaryakıtla ilgili zamlarda arka arkaya 17 kuruş ve 13 kuruşluk zamları da gördük. Ben kurumlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum. Bu dalgalanma dönemlerinde biraz sabretmelerini, biraz beklemelerini öneriyorum. Bu kadar zam yapmada bu kadar acele etmemelerini öneriyorum. Çünkü diğer taraftan biz bunu toparlayacağını da ümit ediyoruz. Ama inşallah bu toparlanma olduğunda da aynı kurumların fiyatları aşağıya çekmekte de aynı iştah ve heyecan içinde olmalarını bekliyoruz tabi ki."  

 
Rusya: S-400’ü Türkiye’ye 2019 sonuna doğru göndereceğiz
 
Marmaray'da korkunç ölümün görüntüleri ortaya çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fazla çalışana yüzde 60 zam
Taşeronda Genel İdarelere geçen taşeron işçilere uygulanacak Toplu İş ...
Herkesi ilgilendiriyor! Bir zam daha...
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası(PÜİS) internet sitesinde yer alan ...
Araç sahipleri şokta! Yine geliyor...
Bu geceyarısından itibaren geçerli olacak şekilde motorinin litre satış ...
 
Emekli zammına 3 adım kaldı
Emeklilerin Temmuz zammı için yol yarılandı.
Başbakan'dan dolarla ilgili önemli açıklama
Başbakan Binali Yıldırım, döviz kurundaki dalgalanmalarla ilgili olarak, ...
Binlerce kişiye memurluk fırsatı!
2018 yılının başlaması ile memur alımı ilanları yayınlanıyor bununla beraber ...
 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yükselen kurlarla ilgili konuştu
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Genel ...
Erdoğan-Putin-Ruhani zirvesi sonrası Türk Lirası, Ruble ve Riyal değer kaybetti
Recep Tayyip Erdoğan, Vladimir Putin ve Hasan Ruhani'nin 4 Nisan'da Ankara'da ...
Milyonları ilgilendiriyor! Bu geceyarısından itibaren geçerli olacak
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası, (PÜİS) motorin fiyatlarının 12 Nisan ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri