Ankara Tabip Odası (ATO) üyesi bir grup, 29 Ekim’de düzenlenen yürüyüşteki olaylarda yaralanan polislere acil serviste müdahale etmedikleri gerekçesiyle iki sağlık çalışanı hakkında soruşturma açılmasını protesto etti. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde toplanan ATO üyeleri, ellerinde dövizler taşıyarak sloganlar attı.
'GEREKLİLİĞE GÖRE HAREKET ETTİLER'
ATO Başkanı Dr. Özden Şener, konuşmasında acil serviste görevli meslektaşlarının, polis memurlarının tedavisi için tıbbi gerekliliklere göre hareket ettiğini ileri sürdü. Şener, sivil giyimli emniyet mensuplarının, sağlık bakanlığı bürokratlarının ve Başhekim Nurullah Zengin’nin hiçbir gerçekliği olmayan gerekçelerle duruma müdahale ettiğini ve acil servis çalışmalarını aksattığını iddia etti.
TEHDİT VE AĞIR HAKARET İDDİASI
Polislerin iki sağlık çalışanı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Şener, yaralı güvenlik güçlerinin aciliyet sıralamasına uygun biçimde muayeneye alındığını, ancak sağlık çalışanlarının tehdit ve ağır hakaretlere maruz kaldıklarını öne sürdü. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara da Başhekim Prof. Dr. Nurullah Zengin’in 29 Ekim’de yaşanan olayda, meslek etiğini yerine getiren meslektaşlarına karşı düşmanca bir tavır sergilediğini ileri sürdü. Grup üyeleri, acil servis çalışanlarına karanfil dağıttı.
BAŞHEKİM ZENGİN'DEN AÇIKLAMA
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin, 29 Ekim’de düzenlenen yürüyüş sırasında, hem göstericilerden hem de görevli emniyet mensubu yaralılardan hastanelerine başvurular olduğunu anımsatarak, hastanede 3 gösterici ile 13 güvenlik görevlisinin gerekli tedavilerinin yapıldığını söyledi. Güvenlik görevlilerinin müracaatı sırasında acil servisteki yoğunluk gerekçe gösterilerek, bir başka hastaneye yönlendirme talebinin bir gerginliğe neden olduğunu hatırlatan Zengin, kendisinin de konuyla ilgili gerekli inceleme ve değerlendirmeyi yerinde yapmak üzere hastaneye geldiğini anlattı.
ÜZÜNTÜYLE KARŞILADIK
Hastalarla ilgili gerekli bilgileri aldığını, meydana gelen olaylara ilişkin tutanak tutulduğunu ve gerekli idari işlemlere başladıklarını belirten Zengin, aslında sınırlı ve küçük çaplı olan bu olayın büyütülmek istendiğini, polislerle karşı karşıyaymış gibi bir pozisyona gelinmesini üzüntüyle karşıladıklarını kaydetti.
KİŞİSEL BİR OLAY
“Meydana gelen olay kişisel bir olaydır. Hiçbir hekim ekibini, camiasını ilgilendiren bir olay değildir” değerlendirmesinde bulunan Zengin, şöylem devam etti:
“Konuyla ilgili zaten gerekli idari işlemler yapılmıştır. Açıkçası daha etik olma ve yöneticilik bilinci adına, hastane içerisinde yapabileceğimiz bazı değerlendirmelerin daha adil ve etik olma adına hastane dışında yapılmasını biz zaten idare olarak talep etmiş durumdayız. Tabii konunun bir hekimlere baskı, hekimlere şiddet noktasına getirilmiş olmasını kesinlikle kabul etmiyoruz ve tasvip etmiyoruz. Bunlar maalesef gerçek dışı beyanlardır.”