Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
Bozdoğan-29 operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı
Bozdoğan-29 operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
HABERLER>SPOR
30 Nisan 2018 Pazartesi - 12:06

Dirilişten şahlanışa

Ankaragücü taraftarı, 6 sezon sonra yeniden Süper Lige dönüşü, coşkuyla kutladı. 108 yıllık şanlı tarihe sahip büyük çınar, yaşadığı ekonomik sorunlara ve tüm olumsuzluklara rağmen, ayakta kalmayı başarırken, iki sezonda üst üste kazanılan iki zafer, camiayı gururlandırdı.

Dirilişten şahlanışa

Türk futbolunda 108 yıllık maziye sahip Ankaragücü, 6 sezon aranın ardından yeniden Süper Lig’e dönerken, taraftara büyük sevinç kente de ayrı bir gurur yaşattı.

2011-2012 sezonu sonunda 1. Lig’e, ardından da 2. Lig’e düşen sarı-lacivertliler, geçen sezon şampiyon olarak 1. Lig’e çıktı, bu sezon da bitime bir hafta kala Süper Lige yükselmeyi garantiledi.

Yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle zor günler geçiren Ankaragücü, ‘Diriliş’ sloganı ile başlatılan şanlı yürüyüşü, iki sezonda elde ettiği zaferlerle taçlandırıp, hedefine ulaştı.

İNANCIMIZI HİÇ KAYBETMEDİK

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, gururlu, güçlü ve Ankaragüçlü olduklarını belirtip, “Süper Lig’e çıkma inancımızı hiç bir zaman kaybetmedik” diye konuştu.

Kulübün yaşadığı büyük sıkıntılara rağmen Süper Lig’e dönmeyi başardığını ifade eden Yiğiner, “Büyük sıkıntılarla uğraştık ancak kulübümüz hak ettiği yere geldi. Kimi zaman yalnız kaldık ama umudumuzu hiç yitirmedik. Teknik direktörümüz başta olmak üzere yöneticiler, futbolcular, kulüp çalışanları ve özellikle de büyük taraftarımız şampiyonluğun tuğlalarını tek tek örerek mutlu sona ulaştık” diye konuştu.

Süper Lig’e dönmeyle her şeyi bitmediğini, başarının, yeni bir mücadelenin başlangıcı olacağını vurgulayan Yiğiner, şöyle konuştu: “Keşke, acısıyla tatlısıyla o günler geride kaldı diyebilseydik. Maddi sıkıntılarımız devam ediyor. Siyasetçilerimiz, belediye başkanlarımız başta bütün şehir Ankaragücü’ne sahip çıkmalı. Çünkü Ankara bir markadır. Bu birlik beraberliği sağlarsak Ankara’nın ve Ankaragücü’nün aşamayacağı zorluk yoktur.”

HEDEFİMİZİN ÖNÜNE GEÇMEDİ

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, Manisa’ya kazanmak için geldiklerini ve hedeflerini gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, “Galibiyetimiz ve rakiplerimizin de kaybetmesiyle Süper Lig’e çıkacağımızı biliyorduk. Bu bilinçle hazırlandık ve bu motivasyonla sahaya çıktık” diye konuştu.

Sezon başından beri Süper Lig’e çıkmak istediklerini belirten Kartal, şöyle devam etti:

“Çok şükür beklenen oldu. Biz sezon başından bugüne kadar çok sıkıntı yaşadık ama hiçbir zaman bu sıkıntılar bizim hedeflerimizin, inancımızın önüne geçmedi. Çok karakterli bir oyuncu grubuyla inandığımız yolda yürümeye devam ettik. Arada kırılmalar da oldu ama taraftarlarımız her zaman bize destek verdi. Bu desteklerine layık olmak için bizler de çok çalıştık. Bu takımın Süper Lig’deki konumu Türk futboluna, Ankaragücü camiasına ve muhteşem Ankaragücü taraftarına armağan olsun.”

 

BASIN TOPLANTISINI BASTILAR

 

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, maçtan sonra basın toplantısı düzenlerken, Ankaragüçlü futbolcular ellerinde su şişeleriyle bir anda toplantı odasına girdi. Basın toplantısına baskın düzenleyen sarı-lacivertli futbolcular, teknik direktör Kartal’ın başına su dökerek kutlama yaptı. Kartal, yaşadığı bir anlık şaşkınlık sonrası futbolcuların sevincine ortak oldu.

ALANDA COŞKULU KARŞILAMA

Ankaragüçlü taraftarlar, Manisa’dan Süper Lig vizesi alan teknik ekip ve oyuncuları karşılamak üzere, Esenboğa Havalimanı’na akın etti. Sarı-lacivert renklere gönül veren binler, hava alanını da stadyuma çevirdi. Taraftarlar, gecenin geç saatleri olmasına rağmen, oyuncuları bağrına basmak için sabırsızlıkla beklerken, takımın çıkışı ile birlikte coşku tavan yaptı. Ekibe büyük sevgi gösterisinde bulunan ve havalanını marşları ile inleten taraftarlar, tesislere giden takım otobüsüne yol boy uzun konvoy oluşturarak eşlek etti.

KIZILAY’DA MEŞALE ŞOV

Ankaragücü taraftarları, takımlarının 6 sezon aradan sonra Süper Lig’e yükselmesini, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda ve kentin caddelerinde coşkuyla kutladı. Maç öncesinde, Kızılay’daki mekanlarda buluşup, müsabakayı izleyen taraftarlar, müsabakanın bitmesinin ardından, sokaklara ve caddelere çıktı. Kimisi elinde bayrakları ile yürüyerek, kimisi de araçları ile şehir turu atıp, sevinç gösterilerinde bulundu. 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda toplanan binlerce Ankaragücü taraftarı, 6 sezon aradan sonra Süper Lig’e çıkmanın mutluluğunu doyasıya yaşadı.

Ankaragücü bayrakları dalgalandırıp meşaleler yakan ve “Şampiyon Ankaragücü” tezahüratlarında bulunan sarı-lacivertli taraftarlar, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda renkli görüntüler oluşturdu. Bu arada, polis ekipleri meydanda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yoğun güvenlik önlemi aldı.

KUTLAMA TRAFİĞİ YOĞUN

Ankaragücü’nün yeniden Süper Lige dönüşünü, siyasiler, belediye başkanları, TFF ve kulüpler, yayınladıkları mesajlarla kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Valisi Ercan Topaca, İlçe Belediye başkanları, ATO Başkanı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Bursaspor kulübü, Ankaragücü’nü başarısından dolayı kutladı. Bursaspor Kulübü resmi twitter hesabından, “Tebrikler kardeş, hoş geldin!” mesajı paylaşıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek ve Beypazarı eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş da kutlama mesajı yayınladı. Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıka, takımı Manisa’da yalnız bırakmadı ve tribünde yer alıp, oyuncuları destekledi.

 
TSK etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı..
 
Motosikleti fark edin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Olaylı derbi için karar veriliyor
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ...
Meşâleler yandı Bayraklar hazır
Ümraniyespor’un, deplasmanda Balıkesir Baltok ile berabere kalmasının ...
BJK Malatya kaç kaç bitti?
Süper Lig'in 30.hafta karşılaşmasında Beşiktaş Yeni Malatyaspor ile karşılaştı. ...
 
Fatih Terim'in cezası açıklandı
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kupadaki Akhisarspor maçının ...
Şenol Güneş’i yaralayan kişi gözaltına alındı
Fenerbahçe-Beşiktaş maçında çıkan olaylarda teknik direktör Şenol Güneş’i ...
Şenol Güneş taburcu oldu
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında dün akşam Fenerbahçe ile oynanan ...
 
Rakiplere değil İşimize bakarız
Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nin 31. hafta maçında, deplasmanda karşılaştığı ...
Osmanlı kritik virajda
Spor Toto Süper Lig’de ateş hattından kurtulma mücadelesi veren Osmanlıspor, ...
Yazık oldu Gençler’e
İki kez, iki farklı geriye düştüğü maçta, oyunu biran olsun bırakmayan ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri