Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
HABERLER>SPOR
27 Kasım 2017 Pazartesi - 12:56

“Diplomamı yırtarım”

Beştepe’ye yeniden dönen Ümit Özat’ın, başkan Murat Cavcav ile yaptığı görüşmede, ‘Bu takımı kurtarmazsam teknik adamlık belgemi yırtarım” diye konuştuğu, bu çıkışın, süreci hızlandırdığı belirtiliyor.

“Diplomamı yırtarım”

Süper Ligde, kritik derbiyi 2-0 kaybeden ve son basamakta kalan Gençlerbirliği’nde takımın başına yeniden Teknik Direktör olarak Ümit Özat’ın getirilmesi, daha çok tartışılacak gibi duruyor. Bu gelişme, camianın tepkisini çekerken, kırmızı-siyahlı ekipte; dördüncü Mesut Bakkal dönemi, üçüncü Fuat Çapa dönemi, ikinci Ümit Özat dönemi gibi, dönem adlandırmasına, yeni bir halka ekledi.
Sezon başındaki transfer yapılanmasında, Başkan 
Murat Cavcav ile Ümit Özat’ın yürüttüğü politika, ilk maçlardaki başarısız sonuçlar ve teknik adamın yaptığı çıkışlarla başlayan tartışmaların ardından, genç teknik adamla yollar ayrılırken, yaklaşık 3 ay sonra yeniden kader birliği yapılması, yeni iddiaların ortaya atılmasının yolunu açtı.
Şimdi filmi biraz geriye saralım ve
Gençlerbirliği, duayen Başkan İlhan Cavcav’ın adını taşıyan sezonda neden başarısız gidiyor, perde arkasında neler yaşanıyor, bir göz atalım.

YÖNETİCİLER ACİL MÜDAHALE İSTEDİ

Gençlerbirliği; Serdar, Aydın, Selçuk gibi önemli isimlerini kaybedip, son dönemde düşüşe geçen yerli, Avrupa piyasasında da tanınmayan yabancı isimleri kadroya katıp sezona başladığında, işlerin yolunda gitmeyeceği, hazırlık maçlarında ve TSYD Kupası’nda kendini göstermişti. Kötü saha sonuçlarının yanı sıra, Özat’ın, ortamı geren ve yönetimi de taca çıkaran açıklamalarına tepki gösteren 4 yönetici, gidişatın iyi olmadığını, Özat’ın uyarılması gerektiğini belirten yazılı bir deklarasyon hazırladı. Yöneticiler, erken bir operasyonun şart olduğunu dile getirirken, belirledikleri 8 isimden 3’ünün gönderilmesini, yine belirledikleri 8 isimden 3’ünün transferinin şart olduğunun altını çizdi. O dönem bu çıkışı yapan yöneticilerde, “Takım düşerse, yönetim de başkan da düşer” görüşü hakimdi. Yöneticiler, bu girişimi hayata geçirebilmek için kulüp menajeri ve başkanın kardeşi ile temasa geçmelerine rağmen, başkanı ikna etmeyi başaramadı ve bu çıkış başkan cephesinde karşılık bulmadı.

BİR SESSİZLİK ANLAŞMASI MI VAR

Ligin 3. haftasında, takım F.Bahçe’ye 2-1 yenilirken, daha bir kaç gün önce başkan tarafından destek verilen Ümit Özat ile yollar ayrıldı. Mesut Bakkal, 4. kez göreve getirildi. Özat’ın gönderilmesi ve Bakkal’ın Beştepe’ye gelişinde, bir çok yöneticinin haberinin olmaması, o dönemin tartışılan en önemli detaylarıydı. Özat’ın, giderken son kuruşuna kadar parasını aldığı belirtilirken, teknik adamlıktan uzaklaştırılması ile ilgili kulübü sıkıntıya sokacak açıklama yapmaması ilginçti. Başkan ile aralarında, bir sessizlik anlaşması olduğu, şeklinde yorumlar yapılırken, o dönem için pek bir anlam ifade etmeyen, ‘Geri dönmek için gidiyor’ iddiaları, şu an gelinen durumu farklı bir boyuta taşımış durumda.
Transfer sezonun bitimine çok az bir süre kala Beştepe’ye gelen Bakkal, takımın başına geçerken 3 oyuncu istemiş, hatta isimlerini de vermişti. Ancak, o dönemde tatile çıktığı ve kendisine bir türlü ulaşılamadığı belirtilen Başkanın, transfer süresinin bitiminden hemen sonra telefonunu açtığı iddiası, çok dikkat çekiciydi. Takıma her fırsatta güvendiğini dile getiren başkan, bu düşüncesini farklı bir yolla göstermiş, hiç bir oyuncu alınmadan, yola devam edilmişti.

ARALARINDAKİ İLETİŞİM KOPMADI

Mesut Bakkal’ın göreve gelmesinin ardından Medipol Başakşehir ve Beşiktaş maçlarında alınan galibiyetler, Beştepe’deki havayı ısıtırken, puan kayıplarının yaşanmaya başladığı, takımın ivme yitirdiği dönemler, sıkıntının büyüdüğü dönemlerdi. Hatta, Beşiktaş maçı kaybedilirse, takımın başına yeniden Özat getirilecek iddiaları, Başkan Murat Cavcav ile Teknik Direktör Ümit Özat arasındaki iletişimin hiç kopmadığını ortaya koyuyordu. Mesut Bakkal da görevden alındıktan sonra yaptığı basın toplantısında, üstü kapalı olarak bu durumu anlatmaya çalıştı. Bakkal, bunu üstü kapalı yaparken, Özat’ın, görevi bıraktıktan sonra Cavcav ile yaptığı görüşmelerde, takımın kötü gidişinin, mevcut teknik adamın yanlış oyuncu tercihlerinden kaynaklandığını, kendisinin getirdiği oyuncuları tanımadığı için verim alamadığını söylediği ileri sürüldü. Hatta, Özat’ın “Jeiltonu ben getirdim, benim oynatma şansım olmadı. Diğerlerinin de futbol dilinden ben anlarım” dediği iddia edildi. Atiker Konyaspor ile oynanan ve 2-1 kaybedilen hazırlık maçı ise Ümit Özat’ın, dönüş yolunu açtı.
Çünkü o maçta Başkan Cavcav takımı hiç beğenmedi.

KİM ÇIKARSA TAKIMDAN ONU GÖNDERELİM

Kritik Kayserispor maçı 2-1 yitirilince de başkan Cavcav, Mesut Bakkal ile yolları ayırma kararını verdi. Uzun süredir, Özat kafasının bir yerindeydi ancak süreci hızlandıran gelişme. Mesut Bakkal ile başkan arasında geçen, devre arasında yapılacaklarla ilgili toplantıda, Bakkal’ın kullandığı sözlerdi. Başkanın, “Takımdan kimleri gönderilim” şeklindeki sorusuna Bakkal’ın, verdiği ‘Torbaya isimleri atalım kim çıkarsa gönderelim” sözleri oldu. Başkan, bu sözlerde, hocanın takıma güveni kalmadığı izlenimini aldı ve operasyonu tamamladı. Yöneticilerin yine bir çoğunun bu karardan haberi yoktu. İki yönetici, Mesut Bakkal’a bu kararı tebliği ederken, uzlaşı konusunda zorluk çıkarmamasını söyledi.
Gençlerbirliği’ne gelirken 500 bin TL peşin, aylık 100 bin TL maaşa anlaşan Bakkal’ın, ertesi gün hesabına da 1 milyon 50 bin TL tazminatı yatırıldı.
İş artık Özat’ın yeniden takımın başına getirilmesine kaldı. Camianın tepkisi, “Bu takımı Özat kurdu. Oyuncuları Özat tanıyor. Çocuklarla kampı geçiren kendisiydi. Bu ekibi ancak o toparlar” sözleri ile azaltılması planlanırken, Özat’tan da rahat durması ve polemiklere girmemesi istenecekti.
Görüşmeler sırasında, Özat’ın, “Bu takımı ligde tutmazsam antrenörlük diplomamı yırtarım. Bir lira da istemem” sözleri, başkan üzerinde çok etkili oldu. Bu gelişmelerin ardından da Özat, Beştepe’deki ikinci mesaisine başladı.

 
Moderatör olacak
 
Down’lu gençler şef olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suriyeli boksör Charr, kemerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etti
Yirmi yıl önce savaşta babasını kaybederek annesi ve kardeşiyle birlikte ...
Erman Toroğlu: 'Şike yıllarca göstere göstere yapıldı'
Ünlü spor yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu şikenin yıllarca göstere ...
Telekom hedef büyüttü
Öncelikli amaçlarının Türk basketbolunun bir numaralı vitrinine yükselmek ...
 
Yenikent’te kader derbisi
Osmanlıspor ve Gençlerbirliği, 13. haftanın açılış maçında kozlarını paylaşacak.
Burhan Akbudak, Dünya şampiyonu oldu
Polonya’da düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil ...
Gençlerbirliği kaosu seçti
Son maçlarını kaybedip, puan cetvelinin dibinde kalan Gençlerbirliği ve ...
 
Beştepe’de bulutlar karardı
Süper Ligin 12. haftasında, kendisi adına hayati önem taşıyan maçta, sahasında ...
Galatasaray’da Tudor ile devam kararı
Galatasaray, Tudor ile devam kararı aldı.
Bu gidiş nereye
Kırmızı-siyahlılar, beraberliğin bile kazanç sayılmayacağı kritik mücadele ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri