Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
HABERLER>SİYASET
9 Mart 2017 Perşembe - 20:40

Devlet Bahçeli'den flaş 16 Nisan açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ümitle bekledikleri kaos için el ovuşturan, kavga çıkması için el sallayan, karanlığa alkış tutan odaklar 16 Nisan’da tamamen kaybedecekler" dedi.

Devlet Bahçeli den flaş 16 Nisan açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Türkiye’nin siyasi ve toplumsal tansiyonu normal sınırlara henüz inmiş değil. Hala kanama riski, hala felç ihtimali var ve görülüyor. Karışıklıktan nemalanmaya çalışan, huzurumuza kaynak yapan, kendilerini gizleyip meydanı taşa tutan ilkesiz ve çıkarcılara da sık rastlanıyor. Ümitle bekledikleri kaos için el ovuşturan, kavga çıkması için el sallayan, karanlığa alkış tutan odaklar 16 Nisan’da tamamen kaybedecekler. Bir tohumu düşünün, güneşe ulaşmak için yolundaki taşları nasıl da iter, üzerindeki taşları nasıl da geçer. İşte, 16 Nisan’a böyle ulaşacağız. Yüksek bir ülküye bağlanmanın manevi mükafatı eşsizdir. Bunu ancak davasında erimiş, yüreğiyle mücadele etmiş üstün şahsiyetler bilir. Aklımızdan bir an çıkarmayalım, yürüdüğümüz yolda engel yoksa o yol bizi hiçbir yere götürmez. Ancak engellerin çokluğu da normal değildir. Usta kaptanlara sorun, her fırsatta büyük fırtınaları nasıl atlattıklarını anlatacaklardır. Her bir fırtına ibret, her biri ders ve tecrübedir. Bizim hamd olsun tecrübemiz fazlasıyla vardır. Nitekim hiç kimseden alacak, görecek ve öğrenecek bir şeyimiz de yoktur. Bakıyorlar dam karla örtülü, sanıyorlar içeri gam yüklü. Ama yanılıyorlar, kesin yanlışa düşüyorlar. Ne aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz” ifadelerini kullandı.

"UYARIYORUM, SABIRLARI ZORLAMANIN SONU İYİ DEĞİLDİR"

“Kovanı patlamış arı gibi uçuşup etrafta vızıldayanların sürekli MHP’yi karalama, kara gösterme çabası bir defa insanlıkla bağdaşmaz” diyen Bahçeli, “Davamız ucuz değildir, siyasi uyuşma ve uydulaşmanın son evresinde bulunan çapsızların mütecaviz tertiplerine karşı sahipsiz hiç değildir. Birisi dümenden kürsüye saldırtır, birisi ışıkları söndürtür, diğerleri küçücük salonu sabote ettirir. Her yer oyun, her yer tiyatro. Dedim ya, ülkücü yaparsa yarım bırakmaz. Yine aynı görüşteyim, yine aynı noktadayım. Uyarıyorum, sabırları zorlamanın sonu iyi değildir. Partimizle uzaktan yakından ilgisi, ilişkisi, bağı, bağlantısı olmayan kişilerin, ayağımıza dolaşıp tahrike yeltenmeleri kalleş bir kumpastır. Kimin ne düşüncesi varsa, kim neyi, nerede, nasıl savunacaksa; kanuni sınırlar dahilinde yapabilecektir. Ancak bunlar MHP’den uzak durmalıdır. Yüzsüzlüğün âlemi yoktur. Utanmazlığa sığınıp fitne dümenini çevirmenin, rezilce yol almanın maliyeti çoktur, mazereti de zaten yoktur. Yusuf Has Hacib ne güzel de buyurmuş: “Sözünü gözet selametle yaşa; kendini gözet esenlikle koca” dedi.

"ANAYASAYI OKUMADAN HAYIR TURUNA ÇIKANLARDAN KURTULMAK İÇİN EVET DİYECEĞİZ"

“16 Nisan’da koskoca evetle millet ve devlet hayatını sarmış paslı tahakküm zincirlerini kıracağız” diyen Bahçeli, “Bundan rahatsız olanlar ise çıldırıyor! Geçmişi unutacak kadar hafızasız, geleceği tasavvur edemeyecek kadar hayalsiz bir millet yaşayamaz. Bu nedenle 16 Nisan’da evet diyoruz. Anayasayı okumadan hayır turuna çıkan, yeni sistemi hiç bilmeyen zavallı siyaset anlayış ve savruluşundan kurtulmak için evet diyeceğiz. Milletimiz öyle büyüktür ki, Yusuf Has Hacib’in ifadesiyle söylersek; nice bulanık işi el sürünce süzer, nice ters düğümü bakınca çözer. Kötü iyiye yaraşmaz, doğru eğriyle güreşmez. Kara gece parlak güne yaklaşmaz, yeşil su kızıl ateşe konuk olmaz. Anlayan herhalde anlamıştır. Merhum Peyami Safa diyordu ki, milli varlığımızın köklerini kemiren düşman ideolojilere karşı tek savunma silahı milliyetçiliktir. 16 Nisan’da evet iradesiyle milliyetçiliği şahlandırıp coşturacağız, aksini söyleyenleri ve milli varlığımızı kemirenleri defedeceğiz. Son olarak, hafta sonu YGS’ye girecek kardeşlerime şimdiden başarılar diliyor, Allah’tan kolaylıklar ve muvaffakiyetler temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

"ASLAN VEYA CEYLAN OLMAK ÖNEMSİZDİR"

Bahçeli, “Sevgili gençler, şu meşhur söze kulak veriniz: ‘Her sabah Afrika’da bir ceylan uyanır, en hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa av olması kaçınılmazdır. Her sabah Afrika’da bir aslan uyanır, en yavaş ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa aç kalacaktır. Aslan veya ceylan olmak önemsizdir; önemli olan gün doğar doğmaz koşmaya başlamaktır.” Gençlerimize diyorum ki, hiç durmayın” dedi.

Etiketler:
 
Hawai Başsavcısı ABD Başkanı Donald Trump'ı mahkemeye verdi
 
TSK: Kuzey Irak’ta 7 hedef imha edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım, Rus mevkidaşı Medvedev ile telefonda görüştü
Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ile telefon ...
İbrahim Kalın'dan Merkel'e sert cevap
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair açıklamalarda bulundu.
HDP Eş Başkanı Yüksekdağ'ın parti üyeliği düşürüldü
HDP'nin Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın parti üyeliği Yargıtay Cumhuriyet ...
 
Kılıçdaroğlu'nun referandumda değişecek maddeleri bilmemesi CHP'yi karıştırdı
Kılıçdaroğlu'nun referandumda değişecek maddeleri bilmediğinin ortaya ...
Yazı gitti büst indi
CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan’ın çabasıyla konferans salonu ...
İhsan Aktaş: 'Kararsızlar seçimi ters düz edecek bir oranda değil'
GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş’a göre şu anda %5-6’lık bir kararsız ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 kanunu onayladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası anlaşmalara ilişkin 19 kanunu onayladı.
: Kemal Kılıçdaroğlu, Muhammed Fatih Safitürk, Şehit kaymakam
Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un Ege ...
Başbakan Binali Yıldırım: Mevcut sistem Adnan Menderes’i idama götürdü
Başbakan Binali Yıldırım, mevcut sistemin Adnan Menderes’i idama götürdüğünü ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri