Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
24 Ağustos 2019 Cumartesi - 11:26

DTCF Yüksek İhtisas’ın devredilmesini bekliyor

Bilkent’e taşınan Yüksek İhtisas Hastanesi’ne ait binanın kendilerine devredilmesini beklediklerini belirten Ankara Üniversitesi DTCF Dekanı Prof. Dr. İhsan Çiçek, “Yüksek İhtisas binasının bize verilmesi hem iş güvenliği, hem eğitim, hem güvenlik açısından elzem bir olay” dedi.

DTCF Yüksek İhtisas’ın devredilmesini bekliyor

Bilkent Şehir Hastanesi’ne taşınan Yüksek İhtisas Hastanesi’nin bulunduğu arazinin fakülte üzerine kayıtlı olduğuna dikkat çeken Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) Dekanı Prof. Dr. İhsan Çiçek, fakülte olarak eğitim ve araştırma faaliyetlerinde fiziki mekân sıkıntısı yaşadıklarını anlattı. Mevcut bina ile hemen arkalarındaki Yüksek İhtisas binası arasında koridor sağlayarak kampüsü genişletmek istediklerini kaydeden Dekan Çiçek şunları söyledi:

 

METREKAREYE BİR KİŞİ DÜŞÜYOR

 

“Rektörümüz, devirle ilgili Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdı. Arazinin 1983 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi adına kayıtlı olduğunu, buranın eğitim öğretim amaçlı kullanılmaya devam edilebilmesi ve kampüs bütünlüğü açısından kullanılabilmesi için devrini istedi. Her iki kurum da ‘Hastane boşaldıktan sonra devri yapılabilir’ dedi. Ne yazık ki bugüne kadar gerçekleşmedi. Kanuni olarak tapu tahsisi bizde. DTCF kurulduğu zaman 250 öğrenciyle kurulması hedeflenmiş. Yıllar içinde kontenjanlar arttı. Şu anda 7 bin 900 civarında lisans öğrencimiz, bin 900 civarında da lisansüstü öğrencimiz var. Yaklaşık olarak 10 bin kişiye hizmet ediyoruz. Fakültenin kapalı kullanım alanı yaklaşık olarak 18 bin metrekare. Hocalarımızı ve idari çalışanları da dahil ettiğimiz zaman metrekareye bir kişi düşüyor. Çok yoğunuz, bu yoğunluk yönetimsel sıkıntılar çıkarıyor. Kış döneminde fakültenin önünden geçseniz araba park edecek yerimiz yok, yola taşmışız. Bu, güvenlik sorunu yaratıyor. Allah korusun bir yangın çıksa itfaiyenin girebileceği bir kapımız yok. Sağlık problemi olsa ambulansın ilerleyebileceği durum yok. O yüzden yeni alanlara çok ihtiyacımız var. Şu anda rektörlüğümüzün vizyonu, uluslararasılaşma. Geçen sene felsefe alanında Türkçe’ye ek olarak İngilizce felsefe eğitimine başladık. Bu sene arkeolojide, önümüzdeki yıl antropoloji ve coğrafyada başlayacağız.

 

GÖLBAŞI’NA GİDİP GELİYORLAR

Bütün yabancı dillerde hazırlık sınıfı koyuyoruz ve 4 yıllık lisans eğitimini o dilde yapıyoruz. Bunu yapabilmemiz için alana ihtiyacımız var. Alanımız yetersiz olduğu için öğrencilerimizi Yabancı Diller Yüksekokulu’na gönderiyoruz. Hocalarımız, öğrencilerimiz Gölbaşı’na gidip geliyor. Öğrencilerin fakülteyle ilişkisi de kesiliyor. Yüksek İhtisas bize verildiğinde çocuklarımızı burada eğitebileceğiz. Bütüncül, iyi bir eğitim yapabileceğiz. Öğrenciler arasındaki ideolojik olaylar burada güvenlik sorununa sebebiyet veriyor. Öğrenciler bu kadar küçük bir alanda sürekli temas halinde oluyor ve bu durum da güvenlik sorunlarına sebebiyet veriyor. O bina bize devredilirse güvenlik sorunu da rahatlayacak. 40 tane dil eğitimi yapıyoruz. Halk da özel öğrenci olarak derslere katılmak istiyor. Mekân sıkıntısından bunları geri çevirmek zorunda kalıyoruz. DTCF olarak bir marka değerimiz var. Hoca potansiyelimizin yüzde 25’ini kullanıyoruz. Bundan çok daha verimli işler yapabiliriz.

 

İKİNCİ DÖNEME YETİŞEBİLİRİZ

Yüksek İhtisas çok önemli bir fırsat. Orası yaklaşık olarak 23 bin metrekare bir alan. Koridor sağlayarak iki mekânın birleşmesiyle efektif kullanım sağlanabilecek. Yüksek İhtisas binasının bize verilmesi hem iş güvenliği, hem eğitim, hem güvenlik açısından elzem bir olay. Cumhurbaşkanımızın ve Sağlık Bakanımızın Ankara Üniversitesi’ne bu olanağı sağlayacağını düşünüyorum. Bahar ayında taşınmalar bitince biz de planlama ve incelemeler yaptık. Yaz aylarında da tadilat yapıp 2019-2020 eğitim öğretim yılı için burayı da dahil ederiz diye düşündük. Ancak şu anda verilse ikinci dönemde daha rahat bir eğitim öğretimi bu binayla sürdürebiliriz. Planları aldık, inceledik, gezdik. Sadece gerçekleştirme kaldı.”

KAZI ÇALIŞMALARI ARAZİDE BİTMİYOR

Zeugma’dan Teos’a, Kültepe’den Alacahöyük’e kadar Türkiye’de en fazla arkeolojik kazı yapan fakülte olduklarını belirten Çiçek, “Kazı, sadece arazide yapılan bir çalışma değil. Orada bulunan malzemelerin incelendiği, araştırıldığı salonlara, laboratuvarlara ihtiyaç var. Sıkışık mekân yüzünden bu işlemi de tam yerine getiremiyoruz” dedi.

 

 

 
E-Ticarette “yerli ve milli” hamle
 
Tatilde obezite riskine dikkat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mağdur aile Şefkat Evi’ne yerleştirildi
İki kızıyla birlikte Pınarbaşı Mahallesi Atlas Sokak’ta ikamet ederken, ...
Toplantıda turşu kurdular
Ankara Ticaret Odası’nda (ATO), 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler ...
Su baskını esnafı vurdu
Kızılay’daki Zafer Çarşısı’nı önceki gün yağan yağmurun ardından su bastı.
 
Asfalt ekibi Ahlatlıbel ve Beytepe’de
İlçedeki 123 mahallenin 94’ünde tam kaplama, renkli desenli kaldırım, ...
Ankara’ya yeni rögar kapakları
ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkent’in bulvar, cadde ve sokaklarında rögarları, ...
Vadide kuşlara rahat yok
Beypazarı İnözü Vadisi’nde bulunan işletmelerden atılan havai fişekler, ...
 
Engeller Ç’engel’de aşılıyor
Sakarya Caddesi’nde hizmet veren ve Down Sendromlu bireylerin garsonluk ...
İhtiyaç sahipleri için köşe bucak temizlik
Keçiören Belediyesi; hasta, yaşlı, engelli, kimsesizler başta olmak üzere ...
Dijital atağı
Ankara Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Büyükşehir’in ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri