Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>GÜNDEM
15 Kasım 2017 Çarşamba - 12:09

DEAŞ’ı kimin kolladığı ortaya çıktı!

Suriye’de terör örgütü DEAŞ’ın işgali altında bulunan Rakka’nın bir başka terör örgütü PKK/PYD’nin kontrolündeki SDG militanları tarafından kurtarılması sırasında yaşanan kirli pazarlıklar ortaya çıktı.

DEAŞ’ı kimin kolladığı ortaya çıktı!

Ekim ayında yüzlerce DEAŞ’lı terörist, ABD ve PKK/PYD ile anlaşarak şehri konvoylar hâlinde terk etmişti. Yayınlanan görüntülerde DEAŞ’lı teröristlerin ABD ile PKK/PYD koruması altında şehri terk ettiği görülüyor.

ABD: SAYGI DUYUYORUZ

İngiliz yayın kuruluşu BBC tarafından yayınlanan kanlı ittifakın görüntülerinin ardından ABD, 350 DEAŞ’lının “gizli anlaşma” ile tahliye edildiğini kabul etti. ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) sözcülerinden Eric Pahon, gizli anlaşmanın parçası olmadıklarını ancak buna saygı duyduklarını bildirildi. Anlaşmayı “yerel bir probleme bulunan yerel bir çözüm” olarak tanımlayan Pahon, “Rakka’da sivil sayısı fazlaydı. Koalisyon hava saldırısı düzenlemekte zorlanıyordu ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) anlaşmayı DEAŞ ile yapan taraf. Ortaklarımızla her zaman tam mutabık olmayabiliriz ama onların kendi meselelerine çözüm bulmasına saygı duyuyoruz” dedi. Terör örgütü PKK/PYD daha önce Menbiç’te de DEAŞ ile tahliye anlaşması yapmıştı. 

CEPHANELERLE AYRILDILAR

Ailelerini de yanlarına alan DEAŞ’lı teröristler, silah ve cephane yüklü 10 kamyonla şehri terk etmişti. Şehirden konvoylarla ayrılanların sayısının 4 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Uydu görüntüleriyle bu teröristlerin Suriye içine dağıldığı, bir kısmının Irak ve Türkiye sınırına kadar ulaştığı belirlenmişti. BBC muhabirine konuşan kamyon şoförlerinden Ebu Fevzi “12 Ekim’de SDG, Tabka şehrinde savaştan kaçan sivil aileleri kuzeydeki bir kampa götürmemizi istedi. Ancak bizi Rakka’ya götürdüler ve şehre girdiğimiz andan itibaren korkmaya başladık. SDG ile birlikte girmemiz gerekiyordu ama yalnız başımıza girdik. Şehre girer girmez, üzerlerinde bomba yüklü intihar yelekleri ve silahları olan DEAŞ savaşçıları gördük. Kamyonlarımıza bubi tuzakları kurdular. Anlaşmada ters giden bir şeyler olsaydı bütün konvoyu havaya uçuracaklardı. Çocuklarının ve eşlerinin üzerinde bile intihar yelekleri vardı” dedi.

ABD, DEAŞ’LILARI VURMAYI REDDETTİ

Rusya Savunma Bakanlığı, kilometrelerce uzunluktaki DEAŞ konvoyunun 9 Kasım’da Suriye’nin Deyrizor kentine bağlı Ebu Kemal’den, Suriye’nin Irak sınırındaki Sabha Vadisi’ne doğru ilerlediğinin tespit edildiğini belirtti. Konvoya yönelik ortak askerî operasyon yapılması için iki defa ABD öncülüğündeki koalisyona başvuru yaptıklarını ifade eden Rusya Savunma Bakanlığı, “ABD’liler, DEAŞ’lıların gönüllü olarak teslim oldukları gerekçesiyle herhangi bir askerî operasyon yapılmasını mutlak suretle reddetti” bilgisini paylaştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “ABD’nin DEAŞ’lıları koruması ilk değil. Daha önce de Irak’ta Rakka ve Musul’un ele geçirilmesinde DEAŞ’lıların kaçması için nasıl yeni kapılar açtığını görmüştük” dedi. 

YILDIRIM’DAN RAKKA YORUMU

Başbakan Binali Yıldırım, BBC’nin haberiyle ortaya çıkan, Suriye’nin Rakka şehrinde ABD’nin desteklediği YPG ile DEAŞ arasındaki anlaşmayı ‘rezalet’ olarak tanımladı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Yıldırım, özetle şunları kaydetti: 

PKK’nın Suriye şubesi YPG ve koalisyon güçleri, sözde ABD ve koalisyon güçleriyle beraber Rakka’yı DEAŞ’tan temizleyecekler ve o bölgenin insanları gelip yerleşeceklerdi. Ancak gel gör ki neler olmuş neler. Rakka’dan DEAŞ’lıları temizlemek yerine bunların, silahlarıyla birlikte Rakka’dan çıkmaları için destek olmuşlar. 50 tır, 13 otobüs, 100 araçtan oluşan, bu 50 tırın da 10 tanesi her türlü ağır silahlarla yüklü vaziyette eskort yaparak, konvoy oluşturarak sağ salim DEAŞ’ı çıkarmışlar. Biz ne dedik ABD’ye? Bir terör örgütü ile başka bir terör örgütünü yok etmek için mücadele, devletlerin yapacağı iş değildir, akla ziyan bir iştir. İşte sonuçları ortaya çıkıyor. Şimdi oradan çıkan silahlarıyla serbest bırakılan bu DEAŞ mensupları başta Türkiye olmak üzere Avrupa, Amerika, dünyanın her tarafında kim bilir yeni masum insanların katline sebep olacaklar.
Geldiğimiz noktada ne oldu? DEAŞ’la mücadele ettik, hesapta... Türkiye bir kere daha haklı çıktı...

BRE AHMAKLAR!..

Birileri bütün Türkiye’nin ortak değeri olan Atatürk’ü hâlâ tekellerinde görmeye devam ediyor. Ne yazık ki bazı medya çevreleri de Atatürk tekelleşmesine çanak tutarak, toplumda bir ayrışmayı körüklemeye çalışıyor. Bazı basın yayın organlarına bakarsanız akıl almaz ifadeler var: ‘AK Parti Anıtkabir’de. AK Partililer Anıtkabir’de...’ Bre ahmaklar, AK Parti, kurulduğu günden beri Anıtkabir’e gidiyor, 10 Kasım törenlerine de katılıyor. Ellerinde sanki Atatürkçülük dedektörü varmış gibi ortalıkta gezinen siyaset hafiyeleri, milleti fişlemeye, sosyolojik bir çatlak oluşturmaya gayret ediyorlar. 

 
Erdoğan: 2019’u kadınlar sırtlayacak
 
TSK: Saldırı hazırlığındaki 4 terörist öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikkat, FETÖ'cüler T.C.'nizi kullanabilir
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması üyelerinin, yakalanma ...
İBB Başkanı Mevlüt Uysal'dan Havaray açıklaması!
İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Sefaköy Beşyol'dan Başakşehir'e 15 km'lik havaray ...
Antalya’da kıyıya 5 metrelik ölü balina vurdu
Antalya’nın Kemer ilçesinde vatandaşlar, sahilde yaklaşık 5 metre uzunluğunda ölü balina bulundu.
 
Karaman’da KYK İl Müdürü görevden alındı
Karaman’da kız yurdunda yaşanan şaka olayının ardından başlatılan soruşturma ...
Mahalli İdarelere Memur Personel Alımı'nda yeni düzenleme
İl özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile mahalli ...
AİHM 25 bin başvuruyu reddetti
AİHM, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından yapılan ...
 
Çırak olarak başladığı işte yüzlerce kişinin patronu oldu
İstanbul Bağcılar’daki bir tekstil atölyesinde yaklaşık 25 yıl önce çırak ...
Bir ülke daha ATAK'ın peşine düştü
Türkiye'nin yerli taarruz helikopteri Atak, Pakistan’ın ardından Tayland’ın da radarına girdi.
Aydemir: ‘AK ekonomi yerli ve milli ekonomidir’
Aydemir, ‘Ekonomimize yol haritası oluşturan temeller güven ve istikrar, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri