Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ta
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ta
İstanbul merkezli 8 ilde “Sibergöz-32” operasyonu
İstanbul merkezli 8 ilde “Sibergöz-32” operasyonu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 45 sözleşmeli bilişim personeli alacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 45 sözleşmeli bilişim personeli alacak
HABERLER>GÜNDEM
8 Ekim 2022 Cumartesi - 21:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de Kuva-yı Milliye Meydanı'nda Organize Sanayi Bölgesi, Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı projelerinin toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de Kuva-yı Milliye Meydanı'nda Organize Sanayi Bölgesi, Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı projelerinin toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

"Bugün burada toplam yatırım bedeli 10 milyar 819 milyon lirayı bulan güncellenmiş arca tutarıyla da 37,5 milyar lirayı geçen 357 ayrı yatırım kaleminin toplu açılışını yapıyoruz. Balıkesir’e yakışır.

Açılışını yapacağımız yatırımları özetlemeye her zaman oldığu gibi dört ana başlık, eğitim, sağlık, adalet, emniyet, bu dört ana başlığı daha sonra ulaşım, enerji, tarım, dış politika bunlarla güçlendirdik. Türkiye’yi 20 yılda hamd olsun bu dört temel direk üzerinde yükselterek buralara geldik.

Eğitimle başlıyoruz dedim. Ana okulundan liseye spor salonundan atölyeye kadar 71 ayrı eğitim yatırımının açılışını buradan yapıyoruz. Üniversitemizin ilahiyat fakültesi ve teknoloji geliştirme merkezi binalarıyla Bandırma 17 Eylül Üniversite’mizin  15 farklı yatırımının açılışını da bu vesilesiyle gerçekleştiriyoruz.

Edremit İlçe Kütüphanesi’ni, Edremit Kültür Merkezi ve Spor Salonu’nu çeşitli ilçelerimizin spor salonu, saha, yurt bakım onarımı gibi yatırımları da hizmete açıyoruz.

Sağlıkta İvrindi, Marmara ve Gömeç İlçe hastanelerinin çeşitli ilçelerimizdeki aile sağlığı merkezlerinin, bandırma ağız ve diş sağlığı merkezinin ve yine çeşitli hastanelerimize yapılan ek binaların resmi açılışlarını da bugün buradan yapıyoruz.

Karesi Yaşlı Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin çeşitli kurumlarımızın hizmet binalarının enerji yatırımlarının iller bankalarımızca finanse edilen alt yapı yatırımlarının, Eti maden yatırımlarının açılışlarını buradan gerçekleştiriyoruz. Durmak yok, yola devam. Çalışacağız, üreteceğiz, istihdam sağlayacağız ve ihracatımızı da bununla patlatacağız.

Göreve geldiğimizde 30 milyar dolarlık bir ihracatımız varken bugün 250 milyar dolara yaslandık. 6’lı masa bundan anlamaz. Onlar daha adaylarını tespit edemediler.

Ulaştırmada Gönen-Manyas yolunun, merkez havalimanı terminal binasının, sulamada Ardıçtepe Barajı ve sulamaları ile çeşitli dere ıslahlarının açılışını yapıyoruz. Belediyelerimizin tamamladığı çok önemli yatırımlar var. Büyükşehir Belediyemiz yol yapımı ve düzenlemesi, kamp alanı yapımı, restorasyonlar, spor tesisleri, sahil düzenlemeleri, peyzaj çalışmaları, alt yapı projeleri gibi çok sayıda eser ve hizmeti gerçekleştirdi.

6 Eylül, Karesi, Bigadiç, Havran, Kepsut, Dursunbey, Burhaniye, Edremit ilçe belediyelerimizde çok sayıda eser ve hizmeti şehrimize kazandırdı.

Balıkesir ve ilçelerindeki organize sanayi bölgelerimizde yatırım bedeli 7,6 milyarı geçen güncel değerlemeyle de 28 milyara yaklaşan 42 tesis özel sektör kuruluşlarımız tarafından yapılarak üretime geçildi.

Tüm bu kamu ve özel sektör yatırımlarının şehrimize hayırlı bereketli olmasını diliyorum. Bu yatırımları şehrimize kazandıran bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, belediyelerimiz, özel sektör firmalarımızı tebrik ediyorum.

 Son 20 yılda Balıkesir’e toplam 50 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Eğitimde 4 bin 448 adet yeni derslik kazandırdık. Şehrimize ikinci devlet üniversitesi olarak Bandırma 17 eylül Üniversitesi’ni kurduk.

Gençlik ve sporda 8 bin 279 kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. 37 adet spor tesisi inşa ettik. Sağlıkta Balıkesir’e toplamda 2 bin 334 yataklı 32 hastane ile birlikte 78 sağlık tesisi yaptık. Sosyal yardımlarda Balıkesirli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 4 milyar lira kaynak tahsis ettik.

Çevre ve Şehircilikte TOKİ kanalıyla Balıkesir’de toplan 11 bin 814 konut projesini hayata geçirdik. Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesinin ilk etabı olan 250 bin sosyal konut projesi çerçevesinde Balıkesir’de toplan 3 bin 900 konut inşa edeceğiz.

İlk evim, İlk iş yerim adını verdiğimiz projemize şu ana kadar Balıkesirli vatandaşlarımız tarafından 42 bin başvuru yapıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ise ilimizde 2 milyon metrekare alanda çalışmalarımız sürüyor. Şehrimize kazandıracağımızı Millet Bahçelerinden Kızpınarı ve İvrindiği tamamladık. Savaştepe, Sındırgı ve Kepsut ve Havran’daki projelerin yapımına da devam ediyoruz.

İstanbul- İzmir otoyolunun 106 kilometrelik kesimi de Balıkesir’den geçiyor. Eskişehir, Kütahya, Balıkesir ve Bandırma-Balıkesir-Manisa arasındaki demir yollarını modernize ederek elektrikli ve sinyalli hale getirdik.

Balıkesir’de 2 tane havaalanımız var. Kocaseyit Havalimanımıza 3 milyon kapasiteli, Balıkesir havalimanımıza ise yıllık 1 milyon yolcu kapasiteli terminal binası yaptık.

Balıkesir ve ilçelerinde inşa ettiğimiz 58 adet dere ıslahı ile 43 yerleşim yeri ve 429 bin dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. Balıkesirli çiftçilerimize toplamda 4,6 milyar lira tarımsal destek verdik.

Enerjide, 244 bin doğalgaz abonesi bulunan Balıkesir ve 44 ilçesine doğalgaz arzı sağladık. Önümüzdeki süreçte Ayvalık, Balya, Gömeç, Manyas ve Sındırgı’ya doğalgaz arzı sağlamayı hedefliyoruz.

Türkiye’yi 81 vilayetinin her biriyle nasıl bugüne eser ve hizmet siyasetimizle taşımışsak, Türkiye’nin 100 yılına giden yolu da aynı şekilde inşa edeceğiz. Sizler Türkiye’yi eski istikrarsız, özgüvensiz, yoklukların ve zulümlerin dönemlerine çevirmek isteyenleri de biliyorsunuz. Türkiye 100 yılı için mücadele edenleri de biliyorsunuz. Balıkesir’in tercihi ne olursa olsun, başımızın üzerindedir. Biz bu ülkeyi bu şehri ve tüm insanlarımızı Allah için seviyoruz.

Dünya ikinci cihan harbi sonrasındaki en zorlu dönemini yaşıyor. Küresel, siyasi ve ekonomik güç dengeleri temellerinden sarsılıyor. Salgının ve savaşın tetiklediği ekonomik ve sosyal sıkıntılar giderek daha köklü değişimlerin habercisi haline dönüşmeye başladı. Bu tablo ister istemez ülkemizi de etkiliyor. Türkiye’nin farkı son 8-9 yıldır ardı ardına maruz kaldığı saldırılar ve mücadele ettiği sıkıntılar sebebiyle bu süreci çok önceden görebilmesidir. Biz bunu gördük. Kurduğumuz alt yapı, aldığımız tedbirler, hayata geçirdiğimiz mekanizmalar sayesinde küresel krizlerin ülkemize etkilerini en alt düzeyde tutuyoruz.

Ekonomideki uygulamalarımı daha birkaç ay öncesine kadar içerde ve dışarda birileri yerden yere vuruyordu. Sonra küresel ekonominin tüm önemli kurumları ve aktörleri bizim uygulamadığımız ekonomi programını teyit ve tavsiye eden açıklamalar yapmaya başladı. Biz en başından beri ne yaptığımızı biliyorduk.  

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütme esasına dayanan programımızı kararlılıkla uyguluyoruz. Üretim, tarafı oldukça iyi gidiyor. İstihdamda tarihimizin en yüksek seviyesi olan 31 milyona dayandık.

Karadeniz’de artık sondaj gemilerimiz var mı? Kendi sondaj gemilerimizle 12 bin metre derinliğe iniyor, oralarda sondaj yapıyoruz. 2 tane de sismik araştırma gemimiz var. Bütün bunlarla beraber şimdi doğalgazımı da çıkardığımız andan itibaren Türkiye’nin nereye varacağını anlayın.

Katıldığımız her toplantıda asırlık sorunların çözümü anlamına gelen reformların müjdelerini paylaşıyoruz. Ülkemizi dışarda ve içerde güçlendirecek ne varsa hepsini azimle, karalılıkla, başarıyla yürütüyoruz.

En büyük sorunumuz geçtiğimiz aralık ayından itibaren yükselişe geçen enflasyonun insanların günlük hayatlarında yol açtığı sıkıntılardır. Esasen yüksek enflasyon tüm dünyanın sorunudur. Ülkemizin farkı bu tür tartışmaların yerli ve milli anlayıştan uzak bir şekilde ideolojik saplantıların ürünü argümanlarla yürütülmesidir. İnsanlarımızın refah seviyelerinde yaşanan kayıpları en iyi biz biliyoruz ve bunları telafi edecek tedbirleri de biz alıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin hiçbir meselesinde olmadığı gibi hayat pahalılığı hususunda da gözümüzü gerçeklere kapatmadık, kapatmayız.

Burada önemli olan ülkenin ve milletin meselesini yapıcı yaklaşımla yükü artıran değil, yük paylaşan bir anlayışla tartışma erdemini ortaya koyabilmektir. Ne yaygaracılara ne fırsatçılara meydanı bırakmadık. Bırakmayız. Biz milletimizin derdiyle dertlenmeyi hayatının merkezine yerleştirmiş bir partiyiz. Hükümete geldiğimizden beri vesayet güçleriyle bu anlayışla mücadele ettik. Terör örgütlerinin başını bu anlayışla ezdik.  Gabar’da Cudi’de Tendürek’te artık inler tamamen boşaltıldı.

Bugün insanımızın güvenliğini, huzurunu, işini, aşını, geleceğini koruma üzerine kurulu yönetim anlayışımızla Türkiye’yi içerde ve dışarda tüm badirelerden çıkararak yolumuza devam ediyoruz. ‘Türkiye 100 yılı’ gibi yeni vizyonlarla gençlerimize bırakacağımız büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için çalışıyoruz.

Yaptığımız yüksek ücret artışlarıyla işçisinden memuruna, emeklisinden sosyal yardım alana herkesin yanında yer aldık. Göreve geldiğimizde burs ücreti 45 liracıktı. Şimdi burs 850 lira oldu. Doktora öğrencilerininki asgari ücrete çıktı. İnşallah yıl başında tüm bu kesimlerin durumlarını tekrar düzenleyerek refah kayıplarını biraz daha telafi edecek adımları atacağız. Türkiye güçlü bir ülkedir. Bizim bu ülkeye yaptığımız en büyük hizmetlerden biri, eski Türkiye’nin hastalıkları arasında yer alan kamu mali dengesindeki bozulmalara izin vermeyişimiz olmuştur.

Biz bu ülkeyi 15 seçimdir seçim kazanamayan Bay Kemal’e benim milletim inanmadığı için açmıyor. Bundan sonra Allah’ın izniyle açmayacak. Bu adımları atarken bir şeyi görüyoruz. Ülkemiz için kalıcı bir tehdit, işte onlar bunlar. Bunlara bu tehdit imkanını vermeyeceğiz. Cumhur İttifakı olarak 2023’ten itibaren de yeni bir döneme gireceğiz. Kalıcı bir tehdit ve telafisi zor bir yıkım haline dönüşecek hiçbir adımı atmayacağız, attırmayacağız.

Bugüne kadarki demokrasi ve kalkınma adımlarını nasıl başarıyla neticelendirdiysek inşallah mevcut sıkıntıları da biz çözeriz, biz çözeceğiz.

Bu duygularla açılışını yaptığımız eser ve hizmetlerin bir kez daha Balıkesir’imize hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserleri şehrimize kazandıran herkesi tekrar tebrik ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı

 
Prof. Dr. Görür: "Güneş tutulması, bardağı taşıran son damla rolü oynayabilir"
 
MEB, güncel okullaşma oranlarını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Görür: "Güneş tutulması, bardağı taşıran son damla rolü oynayabilir"
Jeolog, Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, ekim ayında yaşanacak ...
Ardahan'da trafik kazası: 5 yaralı
Ardahan'da, pikap ile traktörün çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı.
Bakan Özer: “185 bin öğretmen ilk yardım sertifikası aldı”
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yıl sonuna kadar 500 bin okul yöneticisi ...
 
Bakan Yanık: “Yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ekim ayına ilişkin 2,1 milyar ...
Tahıl sevkiyatı sürüyor
Milli Savunma Bakanlığı(MSB), tahıl sevkiyatı kapsamında Ukrayna limanlarından ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Kültür Cemevi Başkanlığı kurulacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alevi-Bektaşi toplumu için kurumsal ...
EGM'den 'polis intiharları arttı' iddialarına yanıt
Emniyet Genel Müdürlüğü( EGM), son dönemde polis intiharlarının arttığı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri