Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
4 terörist etkisiz hale getirildi
4 terörist etkisiz hale getirildi
5 ilde “Sibergöz-33” operasyonu: 16 gözaltı
5 ilde “Sibergöz-33” operasyonu: 16 gözaltı
11 ilde “Sibergöz-34” operasyonu
11 ilde “Sibergöz-34” operasyonu
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin Anıtkabir'de
HABERLER>GÜNDEM
6 Eylül 2017 Çarşamba - 14:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Bunun faturası bize kesilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, "Ülkemize yönelik saldırıların dozu her geçen gün artıyor. Terör örgütleri bir yandan diğer ülkeler bir yandan ülkemizi yıpratmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Her şeyden önce bu saldırılara karşı mücadele

Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Bunun faturası bize kesilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Kongre takvimimiz belirledimiz şekilde sürüyor. İlçe kongrelerimiz süratle devam ediyor. İl Başkanlarımız olarak sizlerden ricamız bulundukları yeri kuşatan, kucaklayan, liyakatlı kişilerin göreve gelmesine öncülük etmenizdir. Yapacağımız isabetli tercihlerle güçlü ilçe teşkilatları kuracağımıza inanıyorum. Bize hesabi değil hasbi olanlar lazım. Eğer hesap adamı olursa değerli kardeşlerim çökeriz. Ama hasbi olursa kaleleri düşüre düşüre ilerleriz. Onun için bize hizmet adamı, milletin adamı olarak görev yapacak AK Parti kadroları lazım.

Mart 2019 – Kasım 2019 bizim için önemli seçimler. Bunun için her aşamada çok titiz davranmalı, en küçük bir lekeye, en küçük bir sızmaya izin vermemeliyiz. Ülkemize yönelik saldırıların dozu her geçen gün artıyor. Terör örgütleri bir yandan diğer ülkeler bir yandan ülkemizi yıpratmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Her şeyden önce bu saldırılara karşı mücadele etme sorumluluğu iktidar olarak bizim yani AK Parti kadrolarının üzerindedir. Kimseye suç yükleyemeyiz. Bunun faturası tarih tarafından bize kesilir. Onun için de çok hassas olacağız. Şayet milletimizin bize verdiği güçlü destek olmasaydı bilhassa son 4 yılda hem parti hem de ülke olarak çok kötü neticelerle karşı karşıya kalabilirdik.

Milletimizle olan irtibatımızı çok daha sıkılaştırmaya, aldığımız desteği çok daha arttırmaya ihtiyacımız var. Hep söylediğim gibi Türkiye’nin kaderi ile AK Parti’nin kaderi bütünleşmiştir bunu böyle bilelim. Biz tökezlersek Türkiye’nin de tehlikeye düşeceğini Kasım - Haziran seçimleri arasında gördük. Bir tökezleme Türkiye’ni nereye götürüyordu.

"ANAMUHALEFETİN DİLİ NORMAL BİR MUHALEFET DİLİ DEĞİL"

Anamuhalefetin dili normal bir muhalefet dili değil. Adeta bir terör örgütü gibi. Tavırlar aynı. Ama benim milletim bunu yutar mı? Allah’ın izniyle yutmayacak. Ülkemizi terör örgütleriyle aynı safta olduğu intibaını veren bu anlayışın insafına terk edemeyiz.

Fakat bu demek değildir ki milletimiz bize mahkumdur. Asla. AK Parti 15 yıllık iktidarını milletimizin kendisine mecburiyetine değil ülkemizin tamamına yaptığı hizmetlere borçludur. Daha çok çalışarak, en iyi kadroları göreve getirerek, daha çok icraat yaparak milletimizden aldığımız desteği daha yukarılara çıkarma amacında olmalıyız.

"BU YÜRÜYÜŞE AYAK UYDURAMAYANI KENARA KOYMAMIZ LAZIM"

Bu yürüyüşe ayağını uyduramayan kim varsa başta bakan arkadaşlarım olmak üzere bunları kenara koymamız lazım. Bakanlarımızın bu konuda kararlılığı çok önemli. Ayak uyduramıyor mu, kenara koyacağız, afedersiniz yolsuzluğa bulaşan mı var, kenara koyacağız. Buralarda dikkatli olmamız gerekiyor. Yola çıkarken söylediğimiz gibi bunlar içimizden de olabilir. Candan da olabilir yandan da olabilir. Bunları hemen kenara çekeceğiz çünkü istikbal bizlerden çok şey bekliyor.

Bundan sonra yapacağımız şeyler çok daha önemli. Sadece fiziki inşa değil. Gönüllerin inşa ve ihyası fiziki inşadan çok daha fazla önem arz ediyor, buna çalışacağız. CHP’nin, HDP’nin bunların Allah aşkına bu ülkede zerre kadar fiziki bir inşa hareketi mi var? Peki bu adamlar bu oyları nasıl alıyor? Onların da işte girdikleri bir zihinsel hareket var. Onlar da öylece gönül kapmaca oynuyor.

BM Genel Kurulu’nda tüm ülkelerin gözlerinin içine bakarak dünya 5’ten büyüktür diye dile getirdiğimiz itiraz insanlığın ortak vicdanının sesidir aslında. TİKA, AFAD, Kızılay gibi kuruluşlarımız ve STK’larımızla dünyanın neresinde olursa olsun yardım bekleyen insanlara el uzatma çabasında olduk. Türkiye’nin imkanları tüm bu çalışmaları yürütmeye yetiyor. Geçen yıl yaptığımız harcama 6.2 milyar dolardır. İnşallah bu yıl çok daha fazla olacak. Türkiye milli gelirine oranla en fazla kalkınma yardımı yapan ülke konumuna gelmiştir, bir numaradır. Bu büyüklükte bir kaynağı yardımlara ayırmak bizim için bir külfet değildir. Bir vefa borcudur.

Arakan bizim için meçhul bir yer değildir. Arakan Müslümanları Kurtuluş Savaşı’nda bizim zaferlerimiz için dua etmişler. Bununla kalmamış gazetelere ilan vermişler, topladıkları paraları göndermişlerdir.

Arakan'daki sıkıntının, uzun geçmişi olan, karmaşık sebepleri bulunan, farklı hesaplarla sürekli kaşınan meselelerden kaynaklandığını elbette biliyoruz. Medyada, özellikle de sosyal medyada dolaşan görüntülerin, resimlerin, haberlerin pek çoğunun da Arakan'la ilgisi yoktur, bunu da bilmemizde fayda var. Bu resimlerin bir kısmı, bizdeki Gezi olayları ve bölücü örgütün çukur eylemleri dahil dünyadaki pek çok hadisede kullanılmıştır.

Bölgede yardım faaliyetlerini yürüten tek kuruluş TİKA olmuştur. Dün ben Başkan’la bir görüşme yaptım. Görüşmenin ardından kapıları açtılar. 1000 ton TİKA kamplara yardım götürüyor. Eşim, oğlum, Fatma Betül Sayankaya kardeşimiz, Ravza Hanım ve gazetecilerden oluşan bir ekip de inşallah bu gece orada olacaklar ve yardımları dağıtacaklar. İkinci etapta 10 bin topluk yardım dağıtılacak. Myanmar yönetimini bu meselenin insani bir zeminde çözümü konusunda teşvik etmeyi sürdüreceğiz. Hem kendimiz çalışacağız hem de uluslararası mekanizmaları harekete geçireceğiz. Şu anara kadar 30’a yakın lideri aradım. Özellikle İslam ülkelerinin liderleriyle görüşme yaptım ve bu konunun hassasiyetini anlattım. Bu mazlum halk bölge üzerinde hesabı olan iki gücün arasında ezilmeyi hak etmiyor.

Etiketler:
 
Darbeci suikast timinin lideri eşinden boşandı
 
Suriye attıkça Aksaray Meydanı çoştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Darbeci suikast timinin lideri eşinden boşandı
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde suikast timi lideri olan eski Tuğgeneral ...
Korsan kasaba dikkat edin
Türkiye Kasaplar Federasyonu ve Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, ...
Eziyet edene 546 TL uygunsuz kesene 5 bin TL
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yapılan düzenlemelere göre, hayvanlara ...
 
Büyük zafer 95 yaşında
Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 30 Ağustos 1922’de düşmanın denize ...
Kadir Topbaş'tan İstanbullulara uyarı: Gece yarısına dek sürecek fırtınayla karşı karşıyayız
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bugün ve gece yarısı ...
Son dakika: Vatan Şaşmaz son yolculuğuna uğurlanıyor
Pazar gecesi Beşiktaş'taki 5 yıldızlı bir otel odasında eski manken Filiz ...
 
Cumhurbaşkanı’na suikast davasında duruşma salonu karıştı
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz ...
Vatan Şaşmaz cinayetinde aileden ilk açıklama! Filiz Aker'le ilgili yeni detay...
Sunucu Vatan Şaşmaz dün akşam Beşiktaş’taki Conrad Otel’de eski manken ...
Son dakika... Vatan Şaşmaz'ın son görüntüleri ortaya çıktı...
İstanbul, Conrad Otel'de Filiz Aker tarafından öldürülen Vatan Şaşmaz'ın ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri