Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Bak, down sendromlu milli sporculara başarılar diledi
Bakan Bak, down sendromlu milli sporculara başarılar diledi
Şubat ayında yaklaşık 46 bin konut hak sahibi afetzedeye teslim edildi
Şubat ayında yaklaşık 46 bin konut hak sahibi afetzedeye teslim edildi
Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara 212 milyon TL ceza kesildi
Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara 212 milyon TL ceza kesildi
İzmir merkezli 3 ilde “Mahzen-13” operasyonu
İzmir merkezli 3 ilde “Mahzen-13” operasyonu
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
HABERLER>SİYASET
24 Mayıs 2018 Perşembe - 10:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan millet bahçesi müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT Haber’de yaptığı açıklamasında Atatürk Havalimanının olduğu yere millet bahçesi yapacaklarının müjdesini verdi. Erdoğan, "Atatürk Havalimanı ile bazı illerdeki eski statları millet bahçesi yapacağız. Halkımız bu tür yerlere çocuklarıyla gidip gezsin, eğlensin" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan millet bahçesi müjdesi

Seçim beyannamesine ilişkin detayların sorulması üzerine Erdoğan, “Bizler bugüne kadar nasıl eldik. Neleri yaptık, neleri yapamadık bunların hepsini bu beyanname içinde göreceğiz. Bizim somut yapacaklarımız neler olacak. Bir ipucu vereyim bunu kimseden duymamışsınızdır. Biz çevreciyiz, bugüne kadar biz diktiğimiz milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız. Bazı illerimizde millet bahçeleri kurulacak. Konya’da Konya Stadı vardı. Eski stadın yerine millet bahçesi, Eskişehir’in eski stadının olduğu yere millet bahçesi kuracağız. Aynı şekilde İstanbul ,en büyük müjde bu. Belki acele ettim ama söylemem lazım. İnşallah Atatürk Havalimanı’nın olduğu yere millet bahçesi yapacağız. 29 Ekim’de İstanbul’daki o dünyanın sayılı havalimanı açacağız ama mevcut Atatürk Havalimanında da millet bahçesi olsun istiyoruz. Burayla ilgili animasyon çalışmaları bir taraftan yürüyor. Burayı 29 Ekim’deki açılışla birlikte çalışmalar başlayacak. Aynı şekilde Ankara ‘Da eski statların yeni statlara dönüşmesiyle birlikle elimize geçen alanları bu yönde kullanacağız” ifadelerini kaydetti.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlerden sonraki sürece dair bilgi vererek, “Artık yeniden doğmuş gibiyiz. Artık 25 bakanlı kabine olmayacak. Şu anda sayı ciddi manada düşecektir. Parlamentodaki sayı ne olacak bunu da görmek lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İlk mitingine Erzurum’da başlayacağını hatırlatan Erdoğan, “Bu kampanyanın ilk mitinginin çok çok farklı olacağını hissediyorum. Kendimi Erzurum’da Dadaşlarla beraber hissediyorum. Yarın kampanyamızın beyannamesini açıklamak suretiyle ne var ne yok bekleyen halkıma anlatacağız. Bu süre içinde de 31 miting gerçekleştireceğiz. Nerşet Ertaş’ın ‘Aşk ile koşan yorulmaz’ sözü var ya biz de aşkla koşuyoruz” diye konuştu.
Erdoğan, ramazan ayının başından beridir sürekli bir koşuşturmaca içinde olduğunun ve ailesiyle birlikte iftar yamadığının belirtilmesi üzerine, “İftarı yapamazsak Sahuru yapacağız. Dün akşam Bağlum’daydım. İki gariple beraber olduk, onlarla beraber iftar yaptık. Biz orada iftar yaparken etraf kuşatılıyor. Biz yola revan olunca da tüm vatandaş yolda. Çok bereketli bir akşam yaşadık. Onların o gözlerindeki muhabbeti görmek, zaten bizim gibi bir siyasetçinin seçim kampanyasının en güzel yanı bu. Böyle olursa yorulmazsın. Tüm yorgunlunu alıyor sana başka bir enerji veriyor. Benim fakir evi geleneğin Belediye Başkanlığı döneminde başladı devam da edecek, güzel oluyor” ifadelerini kullandı.

Milletvekili listesinin hazırlanması sürecine ilişkin soruyu cevaplayan Erdoğan, “Bundan önceki yıllarda çok daha farklı bir fırsat buluyorduk bu liste işi için. Fakat bunu erkene almak, İngileltere, Bosna-Hersek ziyaretleri, bir de İslam İşbirliği Zirvesi bunları takip etmemi bir yere kadar engelledi. Uykusuz da kalsak işi takip ettik. İki önemi komisyon oluşturduk. Bir bizim bir alt komisyonumuz oluşturuldu. Alt komisyonlarda bizim MKYK üyelerimiz MYK’dan üyelerimiz, vekil arkadaşlarımızdan oluşan heyet çalışma yaptı. Bu komisyon çalışmasıyla müracaat edenlerin hepsi oradan geçti. Arkadaşlarımız olumlu not verdiyseler, üst komisyona benim başında olduğum komisyona geldi. Bu komisyonda da Binali Bey, Seçim İşerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcım, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olan arkadaşım Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve alt komisyonda bu işin sorumlusu arkadaşlarımız bu çalışmaya katıldı. Beraberce üst komisyon çalışmasını yürüttük. Nihai kararı verdikten sonra hayırlı olsun dedik” ifadelerini kullandı.

Seçilen aday listesi içinde FETÖ, PKK, DEAŞ terör örgütlerinden sızmaların olmaması için ince eleyip sık dokuduklarının altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu:

“İşin GBT’si denebilecek çalışmaları yaptık. Burada bir FETÖ mensubunun, bir PKK’lınnın, bir DEAŞ’lının olmaması gerekir. Tüm bunlara rağmen sızmalar da olabilir. 7 bini aşkın müracaat oldu. 600 adayın olduğu listemize giremeyen kişiler, eğer samimiyetle gönül verdilerse, kardeşlik atmosferi içinde 24 Haziran’a kadar süreçte çalışacaklar. AK Parti sıradan bir parti değil. Burası bir davadır. Buna gönül veren, her emeği de verecek. Ben onları kardeşim olarak görüyorum onlar da eğer gerek Genel Başkanları olarak, gerek Cumhurbaşkanları olarak bakıyorlarsa beraber yürüyeceğiz.”

“Artık 25 bakanlı kabine olmayacak”

Yeniden doğuş sürecinde olduklarını ve yeni kurulacak kabinede farklılıklar olacağını ifade eden Erdoğan, “Buradaki durum farklı olacak. Artık yeniden doğmuş gibiyiz. Artık 25 bakanlı kabine olmayacak. Şu anda sayı ciddi manada düşecektir. Parlamentodaki sayı ne olacak bunu da görmek lazım. Parlamentodaki sayının size güç katması lazım” dedi.

AK Parti olarak 20 yıllık bir tecrübenin ardından yola devam edeceklerinin altını çizen Erdoğan, sıfırdan yola çıkmadıklarını ve Türkiye’yi tanıdıklarını, sorunlarını bildiklerini söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kalınan noktadan devam edeceğiz. Başkanlık sistemine geçişle atacağımız adımları hızlandıracak ve bürokratik oligarşinin ayağımızdaki prangalarını rahatlıkla atacağız. Bizim bi özelliğimiz var, biz ne dediysek yaptık. İcraatlarımız ortada, şimdi birileri ‘Şunu yapacağız, bunu yapacağız’ diyor. Senin yapacağını ben nerden bileyim. Burada yapmış olanlar var. Millet bizden icraat bekliyor. Mesafeyi hızlı alacağız.”
AK Parti iktidarları döneminde yapılan icraatlara değinen Erdoğan, “Biz 16 yıl içinde Avrasya Tüneli’ni, Marmaray’ı yaptık, bitmedi Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, körfezin yıllardır çilesini bitirdik, köprüyü yaptık. Bunlarla ırağı yakın ettik” açıklamasında bulundu.  

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yerli para çağrısı
 
Hakkari'den kötü haber! Şehitlerimiz ve yaralılarımız var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eren Erdem'e soğuk duş! Soruşturma başlatıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eren Erdem’in bir TV kanalında yaptığı ...
AK Parti'den flaş İstanbul Mitingi kararı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, mitinglere ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen BBP lideri Destici'den açıklama
AK Parti Ankara 2. bölge 1. sıradan milletvekili adayı olarak gösterilen ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim beyannamesine son şeklini veriyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mayıs Perşembe günü açıklanacak ...
Başbakan Yardımcısı Akdağ: 'Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir'
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Filistin bizim gözbebeğimizdir, Kudüs ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye sert tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Attığı son provokatif adım ile Amerikan ...
 
CHP'nin milletvekili aday listesi belli oldu
CHP`nin milletvekili listesi belli oldu. Listede, Kemal Kılıçdaroğlu, ...
BBP’den AK Parti listesine 18 isim girdi
Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) AK Parti listesine 18 isim girdi. Genel ...
Bülent Arınç'ın oğlu da var… AK Parti listesinde sürpriz isimler!
AK Parti, 24 Haziran`da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri