Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Tokat’ta deprem
Tokat’ta deprem
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
HABERLER>SİYASET
5 Aralık 2017 Salı - 15:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Kudüs çıkışı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı yönündeki iddialara sert çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan flaş Kudüs çıkışı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı yönündeki iddialara sert çıkarak, "Sayın Trump, Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Filistin halkının yaraları kanamaya devam ederken, her gün hak ihlalleri sürerken İsrail’e destek mahiyetinde böyle bir kararın alınması sadece uluslararası hukukun değil, aynı zamanda insanlık vicdanına vurulmuş ağır bir darbedir. Bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Eğer böyle bir adım atılacak olursa 5-10 gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesini İstanbul’da toplayacağız. Sadece bununla da kalmayacağız. Bu liderler zirvesiyle birlikte, tüm İslam dünyasını o zirvede hareketlendireceğiz. Amerika bütün işleri bitirdi de şimdi de bu mu kaldı? Şu anda Netanyahu İsrail’de kendi iç hesaplaşmalarını bitiremiyor. Biz, kesinlikle son ana kadar buradaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Kaldı ki bu bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail’le koparmaya kadar gidebilir. Amerika’yı bölgedeki sorunları daha da derinleştirecek böle bir adım atmaması konusunda buradan ikaz ediyoruz, böyle bir adım atamazsınız. Artık dünya bir bütündür. Bu bütünün içerisinde sizler ben istediğim gibi hareket ederim noktasında hareket ettiğinizde bölgede doğacak sıkıntıları göz ardı edemezsiniz" diye konuştu.

“Bir başka ihtimal olarak partisi içinden birileri bu konuda da kendisini tongaya düşürdü”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakınları ile ilgili yurt dışına para göndermelerine yönelik iddialarına ilişkin konuşan Erdoğan, “Cumhurbaşkanının ve yakınının senin şahsında biriken bu tür dolandırıcılıklarla asla alakası ve işi yoktur. Yurt dışına gönderilmiş herhangi bir paraları da söz konusu değildir. Belge diye salladığı ve hepsi de sahte olan kağıt parçalarında bu iddiayı destekleyecek hiçbir bilgi bulunmuyor. Bu durumda ana muhalefetin, diğer adı ile ana hıyanetin başındaki zata çağrımı bir kez daha tekrarlıyorum; şayet iddiasını ispat edebilmiş olsaydı ben cumhurbaşkanlığı makamından ayrılacak, siyaseti de bırakacaktım. Ortada bu zatın iddia ettiği gibi bir para gönderme işi olmadığına göre aynı onurlu, haysiyetli, ilkeli tavrı kendisinden bekliyorum. Salı gününden bu yana CHP’nin başında durduğu her günü, her saati bu zatın sözünü tutamadığı halde gereğini yapmadığı bir zaman olarak kaydediyorum. Gerçi bu zatın daha önce televizyon ekranlarında milletin gözüne baka baka ‘yüzde 40 oy alamazsam gereğini yaparım’ dediği ve bunun neredeyse yarısında kaldığı halde kılını kıpırdatmadığını biliyoruz. Buna bütün Türkiye şahit, aslında kendi partisi de şahit. Bu zat ağzından çıkandan öylesine habersiz ki, mesela geçen hafta grup toplantısında, ‘uyuşturucu kullanımı ile ilgili Meclis araştırma önergesi verdik, AK Partililer reddetti’ dedi. Öyle mi? Halbuki bu önerge Meclis Genel Kurulunun 2 Kasım tarihindeki oturumunda AK Partili milletvekillerinin desteği ve katkısı ile kabul edilmiş, araştırma komisyonunun kurulmasına karar vermiştir. Yalanlarla, iftiralarla, eline tutuşturulmuş kağıtları okumakla öylesine beyni bulanmış ki, gerçek hayatta ne olup bittiğinden haberi yok. Bir başka ihtimal olarak partisi içinden birileri bu konuda da kendisini tongaya düşürdü. Meselelerini varsınlar kendi aralarında halletsinler” diye konuştu.

“Bizim muhatabımız Sayın Turump’tır”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zarrap davasına ilişkin açıklama yapacağını belirten ve davanın projesinin Amerikan yönetimi içinde bir gruba ait olduğunu belirten Erdoğan, malzemelerin temini konusunun da FETÖ ve CHP’ye verildiğini söyledi. Erdoğan, “Bu zat şimdi de Amerika’nın ülkemize karşı silah gibi kullanmaya çalıştığı Zarrap davası ile ilgili açıklamalar yapacakmış. Madem konuyu bu şekilde gündeme getirdiler, bu mesele ile ilgili birkaç huşu u milletimizle paylaşmak isterim; Amerika’daki dava hukukla, adaletle, ticaretle Uzaktan yakından ilgisi olmayan bir ‘cambaza bak cambaza’ oyunudur. Bu oyun ile bir taş ile aynı anda pek çok kuş birden vurulmak hedefleniyor. Bundan biri, Türkiye’nin tüm dikkati ve ilgili bu davaya çekilerek Suriye’de ve Irak’ta ülkemiz aleyhine yürütülmek istenen projeye hız verilmek istenmesidir. Davanın projesi Amerikan yönetimi içindeki bir gruba ait. Malzemelerini temini görevi de FETÖ ve CHP’ye verilmiştir. Amerika’da ülkemizdeki 28 Şubat dönemine benzer bir süreç yaşanıyor. Kritik kademelerde söz sahibi olan eski yönetim bakiyesi bir grubun ülkemiz konusunda sandıktan çıkan Trump yönetiminin iradesine aykırı olarak bambaşka bir politika izlediği anlaşılıyor. Bizim Bizim muhatabımız demokrasiye olan saygımız sebebiyle seçimle iş başına gelmiş yönetimdir. Yani Sayın Trump’tır, öyle de kalacaktır. bizi İran ile ticaretimiz nedeniyle yargılamaya kalkanların niyeti sınırlarımızın boyunca kurmaya çalıştıkları onbinlerce kişilik terör ordusunu gizlemektir. Seyrine baktığımızda bu davanın ülkemizi bölgedeki iddialarından ve kazanımlarından vazgeçirmek için bir şantaj aracı olarak kullanılmak üzere gündemde tutulduğu açıkça görülüyor. Öyle ki, bize karşı en küçük muhabbetleri olmadığını bildiğimiz kişiler dahi bu aleni tezgah karşısındaki isyanlarını dile getirmekten kendilerini alıkoyamadılar. İddianameye bakılırsa davanın konusu Amerika’nın İran’a uyguladığı yaptırımların delinmesine yönelik bir planın ortaya çıkartılmasıdır. Yine iddianameye göre Türkiye İran’dan aldığı doğal gazın parasını kendi bankalarında tutmak yerine bir takım yol ve yöntemlerle asıl alacaklıya, yani İran’a aktarmış. Davanın sanıkları bu amaçla Amerika’yı dolandırmak, ilgili yasaları ihlal etmek, kara para aklamak gibi işlemek için komplo kurmakla suçlanıyor. Esasen Amerika’nın İran’a yaptırımlarını en başta kendi şirketleri olmak üzere batının değişik ülkeleri delmiştir, bundan ya haberleri yok ya da burada da aynı şekilde bir provokasyon devam ediyor”
 

 
Devlet Bahçeli sert çıktı: Buna razı olamayız
 
Rıza Sarraf soruşturmasında flaş gelişme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli sert çıktı: Buna razı olamayız
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "ABD’de kurulan yanlı, yaftalı ve siyasi ...
ABD'deki kumpasa yalan belgelerle destek veren Kılıçdaroğlu, parti içinde yalnız kaldı
Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki Halkbankası kumpasına ilişkin gösterdiği yalan ...
Deniz Baykal tedavi için Almanya'ya gitti!
Deniz Baykal tedavi için Almanya'ya gitti!
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Kudüs açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in ...
Başbakan Yıldırım’dan ‘taşeron’ açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, taşeron düzenlemesine ilişkin olarak, “Bununla ...
MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan flaş açıklamalar
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Taşeron ...
 
Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etti
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı ...
Başbakan Yıldırım: Taşeron düzenlemesine ilişkin maddeleri bu hafta içinde paylaşacağız
Başbakan Yıldırım, Güney Kore ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.
Bakan Çavuşoğlu: CHP’nin içersinde PKK’ya destek veren ve sempati duyan siyasetçiler var
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Siz sanmayın sadece HDP PKK’nın güdümünde ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri