Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Bak, down sendromlu milli sporculara başarılar diledi
Bakan Bak, down sendromlu milli sporculara başarılar diledi
Şubat ayında yaklaşık 46 bin konut hak sahibi afetzedeye teslim edildi
Şubat ayında yaklaşık 46 bin konut hak sahibi afetzedeye teslim edildi
Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara 212 milyon TL ceza kesildi
Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara 212 milyon TL ceza kesildi
İzmir merkezli 3 ilde “Mahzen-13” operasyonu
İzmir merkezli 3 ilde “Mahzen-13” operasyonu
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
HABERLER>ASAYİŞ
27 Eylül 2018 Perşembe - 21:35

Ceylin Atik cinayetinde flaş gelişme

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 17 Haziran 2017 tarihinde kaybolduktan 3 gün sonra komşusunun evinde cesedi bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik davasında flaş bir tanık gelişmesi yaşandı.

Ceylin Atik cinayetinde flaş gelişme

Atik ailesinin avukatı Mehmet Kaymak, "Yaptığımız incelemeler doğrultusunda Ceylin'in içerisinde olduğu sandığı taşındığını gördüğünü belirten bir tanık ile ilgili önümüzdeki mahkemede ortaya çıkararak olayın daha iyi aydınlanmasını sağlayacağız. Emniyet güçlerinin konuyla ilgili bilgisi bulunuyor. Kişinin ifade vermeye çekindiği konusundayız" dedi.

Ödemiş 50'nci Yıl Ortaokulu öğrencisi Ceylin Atik, 10 Haziran 2017 tarihinde kaybolmuş ve 3 gün sonrada komşusunun evinde ölü bulunmuştu. Olaydan sonra tutuklanan Şükriye Türkmen ve eşi Serkan Türkmen hakkında 'çocuğa veya beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, tutuksuz sanık Raziye Ö. hakkında ise 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün yapılan duruşmasına, cezaevinde bulunan Şükriye Türkmen ve eşi Serkan Türkmen Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanık Raziye Ö. duruşmaya gelmezken; tarafların avukatları, öldürülen Ceylin Atik'in babası Murat Atik, dedesi Mustafa Atik ve babaannesi Ülkü Atik ile yakınları hazır bulundu. Duruşma, mahkeme heyetinin müzakereyi okunmasıyla başladı. Tanık polis memurunun dinlenmesi için ve sanıklara ait telefonların geriye dönük olarak 1 yıllık incelenmesi için ilgili hususun mahkemeye ulaşmaması nedeniyle birimlere tekrar yazı yazılması karar verildi.

Sanıklar cinayeti işlediklerini tekrar itiraf etti 

Duruşmada hakim, gelen soru üzerine Serkan Türkmen'e Ceylin Atik'in cenazesinin bulunduğu sandığı evden dışarıya çıkarmaya yönelik bir davranışta bulunup bulunmadıklarını sordu. Sanık Serkan Türkmen bunun üzerine böyle bir girişimde bulunmadıklarını ifade etti. 

Serkan Türkmen'in avukatı ise duruşmada söz alarak, Ceylin Atik'in dedesi Mustafa Atik'in telefon numarasının Sanık Şükriye Türkmen'in telefonunda Ceylin olarak kayıtlı olduğunu, Türkmen'in bunu önceki beyanlarında ifade ettiğini belirti. Şükriye Türkmen Ceylin atik cinayetiyle ilgi olarak eşi Serkan Türkmen ile birlikte işlediklerini tekrarladı. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 20 Kasım 2018 tarihine erteledi.

Ceylin'in içerisinde olduğu sandığı taşındığını gördüğünü belirten bir tanık varmış 

Öte yandan, Atik ailesinin avukatı Mehmet Kaymak, mahkeme bitiminde bir açıklama yaptı. Kaymak açıklamasında şunları söyledi:
"Şükriye Türkmen verdiği ifade de cinayeti eşi ile birlikte işledikleri beyanını tekrar etti. Duruşma eksiklerin giderilmesi için 20 Kasım 2018 tarihine ertelendi. Bir daha ki duruşmada mütalaa verileceği kanaatindeyiz. Yaptığımız incelemeler doğrultusunda Ceylin'in içerisinde olduğu sandığı taşındığını gördüğünü belirten bir sanık ile ilgili önümüzdeki mahkemede ortaya çıkararak olayın daha iyi aydınlanmasını sağlayacağız. Emniyet güçlerinin konuyla ilgili bilgisi bulunuyor. Kişinin ifade vermeye çekindiği konusundayız. Neden çekindiği konusunda bilgimiz yok. Bu konuda dede Mustafa Atik'in çabaları çok fazla kendisini bu hususta tebrik ederim. Herkesten de aynı duyarlılığı bekliyorum" dedi. 

Ceylin nasıl öldürüldü? 

10 yaşındaki Ceylin Atik, 10 Haziran 2017 tarihinde arkadaşlarıyla oynamak için Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evlerinin önündeki Kazım Karabekir Parkı'na gitti. Ceylin'in uzun süre ortalıkta görünmemesi ve eve dönmemesi üzerine merak eden dedesi Mustafa ile babaannesi Ülkü Atik, arkadaşlarına sormalarına, gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen torunlarını bulamadı. Bunun üzerine Ceylin Atik'in yakınları, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip kayıp başvurusunda bulundu. Yakınları sosyal medyadan da Ceylin'in fotoğraflarını paylaşarak, bulunması için yardım istedi. Dede Mustafa Atik'in cep telefonuna, 'Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz' yazılı mesaj gelmesiyle, anne ve babası ayrı yaşadığı için dedesi ve babaannesiyle kalan Ceylin Atik'in kaçırıldığı anlaşıldı. Polis, dede Atik'e gelen mesajdan yola çıkarak, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. İstihbarat çalışmasıyla Ceylin'in en son parkın yakınındaki Şengül Sokak'ta bulunan apartmanın 4'üncü katında oturan komşuları oto tamircisi Serkan ve eşi Şükriye Türkmen'in evinde su içerken görüldüğünü belirlendi. Polisin operasyonuyla Serkan ile Şükriye Türkmen ve onun halası Raziye Ö. yakalanıp, gözaltına alındı. Küçük kızın cansız bedeni de Türkmen çiftinin evinde bulunmuştu. 

Olaydan sonra tutuklanan Şükriye Türkmen ve eşi Serkan Türkmen hakkında 'çocuğa veya beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, tutuksuz sanık Raziye Ö. hakkında ise 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.  

 
Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenlenerek terör inleri imha edildi
 
Mecidiyeköy'de özel halk otobüsü ile otomobil çarpıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Traktörün altında 3 gün geçiren yaşlı adam yaşadıklarını anlattı
Bolu’da, evinden traktörüyle ayrıldıktan sonra açılan çukura devrilen ...
Ermenistan'da tutuklanan Karslı Umut Ali serbest bırakıldı
Kars'ın Akyaka ilçesinde hayvanları otlatırken geçtiği Ermenistan'da gözaltına ...
500'lük içme suyu borusuna düşen işçinin cesedi bulundu
Van’ın Erciş ilçesinde içme suyu arızasını gidermeye çalışırken içi tazyikli ...
 
Trabzon'da 3 yaşındaki çocuk televizyon kumandasının pilini yuttu
Trabzon’un Vakfıkebir ilçesine bağlı Kemaliye Mahallesinde kumanda pilini ...
Doktora o tekmeyi atan serbest kaldı
Samsun'da Ramazan Bayramı’nın 1. günü özel bir hastanenin acil servisinde ...
Jandarmadan teröre ağır darbe: 10'u üst düzey 149 terörist etkisiz hale getirildi
iyarbakır’da jandarma sorumluluk bölgesinde son 21 ayda düzenlenen başarılı ...
 
3 aylık hamile kadın hırsızlıktan tutuklandı
Adana'da hırsızlık suçundan 4 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ...
Denizli'de otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 ölü, 4 yaralı
Denizli’nin Tavas ilçesinde meydana gelen trafik kazasında orta refüje ...
Minarenin yapımı köylüyü ikiye böldü
Sinop'ta Eymir köyüne yapılmak isteyen cami minaresi köy halkını ikiye ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri