Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
14 Ağustos 2020 Cuma - 10:50

COVID-19’da Türkiye’nin başarısı dünyada klinik araştırmalara ilham verdi

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde, yoğun bakımda tedavi gören COVID-19 hastalarının belli bir bölümünün tedavisinde kullanılan intravenöz insan immünglobulini (IVIG) uygulaması ile sağ kalım oranları açısından başarılı sonuçlar alındı.

COVID-19’da Türkiye’nin başarısı dünyada klinik araştırmalara ilham verdi

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde, yoğun bakımda tedavi gören COVID-19 hastalarının belli bir bölümünün tedavisinde kullanılan intravenöz insan immünglobulini (IVIG) uygulaması ile sağ kalım oranları açısından başarılı sonuçlar alındı. Yoğun bakımda entübe olarak tedavi edilen ve hayati risk taşıyan hastalarda IVIG tedavisi sonucunda sağ kalım oranları, IVIG uygulanmayan hastalara göre anlamlı olarak yüksek bulundu. Bu hasta grubundaki yüzde 60’ın üzerinde seyreden ölüm oranının IVIG uygulanan hastalarda yüzde 40’ların altına indiği gözlemlendi.”

 

İmmün yetmezlik ve diğer bazı otoimmün hastalıkların tedavisinde kullanılan ve genel ismi IVIG olan kan ürününün COVID-19 tedavisinde ortaya koyduğu sonuçlar sonrası bilimsel makale çalışması başlatan İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi, Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Esen yönetimindeki ekibin, tedavi ve sağ kalım başarısı, dünyada daha ileri seviye klinik araştırmaların hayata geçirilmesi konusunda öncülük etti. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nden gelen bu olumlu verilerden sonra, ABD’de farklı merkezlerde COVID-19 hastalarında IVIG etkililiğini ve güvenilirliğini değerlendiren çok merkezli Faz 3 araştırma çalışmaları başlatıldı.

 

Prof. Dr. Figen Esen konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Çoklu organ yetmezliği olarak bildiğimiz sepsis tedavisi, antimikrobiyal tedavi, odak kontrolü, hemodinamik, respiratuar destek yanı sıra diğer organ destek sistemleriyle birlikte immün sistemin modülasyonunu içermektedir. Sepsiste intravenöz insan immünglobulini (IVIG) tedavisi, inflamatuar yanıta yönelik olumlu etkiler göstermiş ve bu sonuçların yaşam oranlarını artırdığı gözlemlenmiştir. Çalışmalarımızın tedavi kılavuzlarında hak ettiği yeri alması için geniş örneklem sayılı klinik araştırmalara ihtiyaç bulunmaktadır. Teorik olarak intravenöz insan immünglobulini (IVIG) tedavisi hastanın immün sisteminin modüle edilmesi açısından mükemmel bir seçenek gibi durmaktadır. Sonuçlarımızın bazı belirli sınırlamaları olmasına rağmen, şiddetli COVID-19'lu hastalarda yoğun bakımda, erken dönemde söz konusu tedavinin inflamatuar belirteç olarak CRP düzeylerinde azalmaya neden olarak daha iyi bir klinik sonuca yol açtığını gözlemlemiş bulunuyoruz.Verilerimizin sonuçlarının, yoğun bakım tedavisine ihtiyaç gösteren şiddetli COVID-19'lu hastalar ile prospektif, randomize, çok merkezli çalışmaların önünü açtığını görmekten memnuniyet duymaktayız. Şu anda ekip olarak büyük bir heyecanla sonuçları beklemekteyiz."

 

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek de yaptığı açıklamada, “Hekimlerimizin başarısı ülkemiz için gurur vericidir. Dünya’nın önemli araştırma merkezleri ile deneyimlerimizi paylaştıktan sonra, eş zamanlı olarak pek çok noktada başlatılan Faz 3 klinik araştırmaların sonuçları da deneyimlerimizle tutarlı olarak gelirse COVID-19 tedavisine küresel düzeyde bir katkı sunmuş olacağız”, dedi.

 

Octapharma Araştırma-Geliştirme Yöneticisi Dr. Wolfgang Frenzel de "İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nden gelen bu olumlu sonuçlar, şiddetli COVID-19'lu hastalarda intravenöz insan immünglobulini (IVIG) ürünümüzün, hiperenflamasyonu ve ilişkili sitokin fırtınası sendromunu azaltma ve klinik sonuçları iyileştirme şeklindeki immün modüle edici özelliklerini ortaya koyar nitelikte. Şu anda ABD'de çeşitli çalışma merkezlerinde yürütülmekte olan, şiddetli

hastalık progresyonu olan COVID-19 hastalarında ürünümüzün etkililiğini ve güvenliliğini araştıran, devam eden Faz 3, çok merkezli klinik araştırmadan da olumlu sonuçlar geleceği konusunda umutluyuz", dedi.

 

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde edinilen pozitif veriler üzerine ABD’nin San Diego eyaletinde bulunan Sharp Memorial Hastanesi’nde Dr. George Sakoulas tarafından başlatılan araştırmayla birlikte, Octapharma da IVIG’in, hastalığın ciddi ve ilerleyen bir tablo sergilediği COVID-19 hastalarında etkililiğini ve güvenilirliğini ölçümlemek üzere çok merkezli bir Faz 3 araştırma hayata geçiriyor.

(https://www.businesswire.com/news/home/20200603005130/en/) Bu araştırma, halen ABD’nin farklı merkezlerinde, IVIG’e ek olarak standart tedavi prosedürünün uygulandığı durumlarla plasebo tedavisini karşılaştırmak üzere suni solunum ihtiyacı riski bulunan hastalar üzerinde gerçekleştiriliyor.

(https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04400058?term=octagam&cond=COVID&draw=2&rank=1)


Hibya Haber Ajansı

 
Haftanın son işlem gününde veri akışı yoğun
 
500 bin lira ödülle aranan terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özellikle 4 yaş altı çocuklar risk altında
Yaz mevsiminde çocukların en sevdikleri aktiviteler deniz ve havuzda yüzmek, ...
Yapay zeka sağlıkta sadece 'Yardımcı' olacak
Yapay zeka mesleklerimizi elimizden mi alacak,yakın gelecekte ameliyatları ...
Maske takmak için 3 önemli neden
Maskenin doğru şekilde takılması ve maskenin ellenmemesi Covid-19’dan ...
 
Güneş, havuz, doğa derken… Tatilinize gölge düşmesin
Yaz mevsimi denildiğinde aklımıza ilk gelen şey genellikle ‘tatil’ oluyor. ...
Normal bireylere göre felç riski 7 kat fazla
Yaz mevsiminin tam anlamıyla hissettiğimiz bugünlerde uzmanlar, sıcaklarda ...
Sosyal mesafeye teknoloji ayarı
Sosyal mesafeyi korumak artık herkesin en önemli önceliği. İnsan yoğunluğunun ...
 
Deniz ve havuz keyfinizde sosyal mesafeyi unutmayın
Corona virüs salgını tüm dünyada etkisini göstermeye devam ederken, güvenli ...
Yaz mevsiminde Covid’in bu belirtilerine dikkat!
Yaz aylarında çocukları evde tutmak mümkün olmazken, havuza ve denize ...
Boyun yaralanmasına “balıklama” atlamayın
Havuza ve denize balıklama atlamanın çok riskli kazaları beraberinde getirebileceğine ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri