Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Antalya’da milliyet farkı alan firmaya 54 bin 694 lira idari para cezası
Antalya’da milliyet farkı alan firmaya 54 bin 694 lira idari para cezası
Tavuk eti ihracatına kısıtlama getirildi
Tavuk eti ihracatına kısıtlama getirildi
6 ilde “Mahzen-35” operasyonu
6 ilde “Mahzen-35” operasyonu
Anlaşmaların yürürlüğe girdiği tarihlerin tespit edilmesi kararı Resmi Gazete'de
Anlaşmaların yürürlüğe girdiği tarihlerin tespit edilmesi kararı Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat depremleri ülkemiz açısından bir kırılma noktası olmuştur
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat depremleri ülkemiz açısından bir kırılma noktası olmuştur
HABERLER>SİYASET
19 Mayıs 2014 Pazartesi - 10:39

Büyükşehir bütçesi açık verdi, meclis gerildi

ANKARA GAZETESİ / Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO bütçeleri oy çokluğu ile kabul edilirken, muhalefet bütçenin çok fazla açık vermesini eleştirdi. Gökçek ise ‘avcı avukatları’ suçladı: “Kamulaştırmasız el atma davaları bütçemizi olumsuz etkiliyor, milyonlarca liramız gidiyor”

Büyükşehir bütçesi açık verdi, meclis gerildi

ANKARA / Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı son toplantısında Büyükşehir, ASKİ ve EGO 2013 yılı Mali Yılı Kesin Hesabı görüşüldü. Bütçeler oy çokluğu ile kabul edilirken, oylamadan önce söz alan CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, “Bütçeler hazırlanırken stratejik planlar yapılır ve bütçeler buna aykırı olamaz. Belediyenin karşılıksız yatırımı çok fazla ve kaynak dengesi yok. 2013 yılı bütçesinde oluşan büyük farkın, seçim yatırımı olduğu çok belli oluyor. Buna örnek olarak, Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın, 2011-2012 yıllarında 634 milyon TL ve 755 milyon olan mali bütçelerinin 2013 yılında 1 milyar TL üzerine çıktığı görülüyor. Yani belediye yıllık değil günlük planlarla yönetiliyor” eleştirisinde bulundu. MHP Grup Başkan Vekili Ali Metin, “Eğer her sene 2013 yılı kadar açık vererek gidersek bütçemiz borçlara yetmez hale gelecek. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız” derken, AKP Meclis üyesi Mehmet Emin Ayaz ise “Yatırımlar Ankara’ya yapıldı. Belediyeyi eleştirmek yerine tebrik etmek gerekir” diyerek kendi grubundan alkış aldı.

BAŞIMIZ AVCILARLA DERTTE

Bütçeyle ilgili eleştirilere cevap veren Başkan Gökçek belediyelerin kamulaştırmasız el atma davaları açan avukatlardan yana başlarının dertte olduğunu bildirerek başladığı konuşmasında, ‘Avcı avukatlar’ın belediyelerdeki emlak dairelerindeki bazı çalışanlarla işbirliği yaparak elde ettikleri bilgilerle yasal olarak dava açtıklarını, artık unutulan ve belediyelerden alınmaması gereken büyük miktarlarda paralar kazandıklarını söyledi.

500’LÜK YER 5000’LİK OLUYOR

“Avcı avukatlar”ın astronomik paralar kazandıklarını kaydeden Gökçek, şunları söyledi: “Mesela herhangi bir yerde Kamu Ortaklık Payı (KOP) varsa, buradaki yerlerde hangi kamu kuruluşu adına geçiyorsa, kimi yakalarlarsa parayı onlardan alıyorlar. Vatandaş KOP’tan artık vazgeçmiş, bu avukatlar KOP’ları topluyor ve vatandaştan yok parasına alıyor, üst üste koyduğunuz zaman 10 dönüm yer ediyor. Aldıktan sonra dava açıyor. Normal şekilde bizim anlaşarak 100 liraya alacağımız yer karşımıza 500 TL olarak, 500 TL’ye alacağımız yer de 5000 TL olarak çıkıyor. Mahkeme kararıyla otomatikman ödüyoruz.

120 TRİLYONUMUZ GİTTİ

Dikmen Vadisi’nde de benzer bir durum yaşadık. Biz planı yaptık yaptıktan sonra anlaştığımız kişilerle arazileri belli yerlerde topladık, anlaşmadığımız kişilerin de arazilerini ayarladık. Bizimki iki emsal ise onlarınki de iki emsal. Ancak bir avukat hanım her taraftan vekaletler toplayarak, ‘Belediye ile kesin anlaşma yapmayın, size verdiği arazinin üzerine siz kendi binanızı yapmayın, ben size çok yüksek miktarda para ile burayı kamulaştırmasız el atma ile paramı alacağım’ dedi. Gittik bu konuyla ilgili kanun da çıkarttık. Her şeye rağmen bizim orada kamulaştırmasız el atmada 120 trilyon paramız gitti, avukat hanım da trilyonlar aldı, avukatlık bedeli olarak.”

HAFRİYAT 30 YILLIĞINA ANFA’YA VERİLDİ

Öte yandan Meclis, Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetindeki ve tasarrufundaki hafriyat sahalarının 30 yıllığına ve aylık 5 bin TL bedelle ANFA Ankara Altınpark A.Ş.’ye verilmesini öngören Başkanlık Yazısı’nı gündemine aldı. 
CHP Grubu adına görüşlerini açıklayan Doğan Yılmazkaya, sürenin çok uzun olduğunu belirterek maddeye olumlu bakmadıklarını açıkladı. Başkan Gökçek ise yatırım yapılabilmesi için uzun süreli verildiğini belirterek, “Biz bu tip şirketlerimize verdiklerimizi bugüne kadar istikrar olması için, yatırım olması için uzun süreli veriyoruz, yoksa tesis kurulamaz” diye karşılık verdi. Başkanlık yazısı oy çokluğu ile kabul edildi. İlçe belediyelerinin su ve kanal hizmetlerinde, bu ilçelerin 2014 Ocak ayında hazırlamış olduğu tarifelerin devam etmesi yönündeki öneri ise oy birliği ile kabul edildi. ANKARA /

 
Yoğun bakımda feci şekilde can verdi
 
Nostalji defilesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Yüksel Başkan Gökçek’i ziyaret etti
ANKARA GAZETESİ / Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Tweet kuşu kedi kurtardı
ANKARA GAZETESİ / Keçiören’de bir vatandaşın Twitter üzerinden yaptığı ...
Avrupa Günü Selfie’si
ANKARA GAZETESİ / 9 Mayıs Avrupa Günü’nde gençlerle birlikte fidan diken ...
 
Taşkın Sokak’ta kahve molası
ANKARA GAZETESİ / Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyet ...
Asım Balcı göreve başladı
ANKARA GAZETESİ / Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine atanan Doç. ...
Danışma Bürosu vatandaşın ayağına geldi
ANKARA GAZETESİ / Altındağ Belediyesi’nin kentsel dönüşüm uygulayacağı ...
 
Buğra Gökçe, İzmir'de Fen İşleri Daire Başkanlığı'na atandı
ANKARA GAZETESİ / İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, belediyenin yeni ...
Sağmenler makamda
ANKARA GAZETESİ / Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, seğmenleri konuk ...
Mansur Yavaş Fethi Yaşar’ı tebrik etti
ANKARA GAZETESİ / 30 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Ankara Büyükşehir ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri