Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
HABERLER>SPOR
14 Eylül 2017 Perşembe - 10:08

Büyük çaplı değişim

Gençlerbirliği, Osmanlıspor ve Ankaragücü, birinci transfer döneminin hızlı takımları olarak öne çıktı. 3 takıma, çok sayıda oyuncu gelirken, bir çok isimle de yollar ayrıldı. Geride kalan sezon şampiyonluğu kazanıp, TFF Birinci Lige yükselen Ankaragücü, bu süreçte en yoğun trafik yaşayan ekip oldu.

Büyük çaplı değişim

Futbolun en üst düzey organizasyonu olan Süper Lig ile ardından gelen TFF Birinci Ligde mücadele eden 3 Başkent takımı, birinci transfer dönemini en hızlı geçiren ekipler sıralamasında öne çıktı. Başkent temsilcileri, yoğun bir dönem geçirirken, kadrolarda büyük ölçekli bir revizyon gerçekleşti. Geride kalan sezon grubunda şampiyonluğu kazanan ve TFF Birinci Lige yükselen Ankaragücü, bu değişimi en geniş çekilde yaşayan kulüp oldu.

GENÇLER 13 İSİMLE GÜÇLENDİ

Gençlerbirliği, hayatını kaybeden onursal başkanı İlhan Cavcav’ın isminin verildiği sezonun transfer dönemini, 13 futbolcuyu kadrosuna katarak tamamladı.
Başkent ekibi, sezona başladığı Teknik Direktör Ümit Özat ile 3. hafta Ankara’da alınan 2-1’lik yenilginin ardından yollarını ayırdı. Sezonun ilk haftasında sahasında Kardemir Karabükspor ile 1-1 berabere kaldıktan sonra Atiker Konyaspor’a 3-0, üçüncü haftada da seyircisinin önünde Fenerbahçe’ye 2-1 kaybeden kırmızı-siyahlı ekibin yönetimi, çareyi 4. kez Mesut Bakkal’ı Beştepe’ye getirmekte buldu. Tecrübeli teknik adam Bakkal’ın “transfer gerekli” açıklamalarına karşın Ümit Özat döneminde yapılan takviyelere güvenen Murat Cavcav yönetimi, 13 yeni isimle İlhan Cavcav Sezonu’nda başarılı olmaya çalışacak. Gençlerbirliği, Bakkal yönetiminde çıktığı ilk maçta Trabzonspor’a deplasmanda 3-1 yenildi.

5 YENİ YABANCI BEŞTEPE’DE

Gençlerbirliği’nin yeni transferleri ve kırmızı takımdan ayrılan futbolcular şunlar: 
Gelenler: Serdar Özkan (Antalya), Ahmet İlhan Özek (Ç. Rize), Y.Mert Çetin (Hacettepe), Petar Skuletic (Lokomotiv Moskova), Elvis Manu (Brighton), Mehmet Taş (Adana Demir), Ousmane N’Diaye (Samsun), Zeki Yavru (Trabzon), Alper Uludağ (T. Mobilya Akhisar), Jailton Paraiba (Transcen), Numan Soysal (Toulouse), Dialo Guidileye (Nancy), Erdi Şehit (Kiralık-Fenerbahçe)
Gidenler: Selçuk Şahin (Göztepe), Serdar Gürler, Anıl Karaer (Osmanlı), Aydın Karabulut (Antalya), Ferhat Görgülü (Kardemir Karabük), Enes Uzun (TeBe Berlin), Umut Sözen (Fethiye), Onur Uslucan (Tuzla), Taylan Antalyalı (Erzurumspor), Etien Velikonja (Willem), Jonathan Ring (Kalmar), Agon Mehmeti (Oxford United)
Kiralandığı takımdan dönen: Halil İbrahim Pehlivan (Adanaspor)
Öte yandan, kırmızı-siyahlı ekipte kadro dışı bırakılan Rumen Cosmin Matei ve Brezilyalı Bady, kulübün Etlik tesislerinde antrenman yapıyor.

OSMANLI’DA 11 YENİÇERİ

Osmanlıspor, yeni sezonda 10 farklı kulüpten, 11 futbolcuyu renklerine kattı. Yeni sezon için 6 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalayan Ankara ekibi, 7 yabancı futbolcusunu ise başka takımlara gönderdi. 
Osmanlıspor, 5 Türk isim ile sözleşme imzalarken, 7 Türk isimle de yollarını ayırdı. 
Başkent temsilcisinin takıma kattığı ve gönderdiği isimler şöyle:
Gelenler: Serdar Gürler (Gençlerbirliği), Hasan Kılıç (Samsun), Payam Sadeghian (Machine Sazi), Souleymane Doukare (Leeds United), Anıl Karaer (Gençlerbirliği), Sokol Cikalleshi (Medipol Başakşehir), Josue Pesqueira (Porto), Andreas Maxso (Nordsjaelland), Özer Hurmacı (Akhisar), Branislav Ninaj (Lokeren), Ahmet Eyüp Türkaslan (BUGSAŞ-kiralık)
Gidenler: Bodou Ndiaye (Galatasaray), Pierre Webo (Gazişehir Gaziantep), Takayuki Seto (Astra Giurgiu), Erdal Kılıçaslan (Türkgücü), Eren Tokat (Niğde Belediye), Santiago Mele, Tonia Tisdell, Umut Nayir (Kiralık-Ankaragücü), Lukasz Szukala (Ankaragücü), Sinan Kurt (Kiralık-BUGSAŞ), Ahmet Kesim (Kiralık-Gazişehir Gaziantep), Okan Baydemir (Kiralık-Keçiörengücü), Caner Arıcı (Kiralık-Giresun), Thievy Bifouma (Demir Grup Sivas)
Kiralandıkları takıma dönenler: Aykut Demir (Trabzon), Dzon Delarge (Admira Wacker), Adam Maher (PSV Eindhoven) 
Kiralandığı takımdan dönen: Raheem Lawal (Kayseri)

ŞAMPİYON KADRO DAĞITILDI


Geçen sezon TFF 2. Lig’de şampiyon olarak üst lige çıkan A.Gücü, transfer dönemini oldukça hızlı ve hararetli geçirdi.
4 sezon sonra TFF 1. Lig’e dönen Başkent ekibi, transfer döneminin ilk günlerinde, geçmiş yıllarda sarı-lacivertli takımda oynamış ancak alacakları ödenmemiş futbol ailesinin davaları ile uğraştı. Bu futbolcuların alacaklarına çözüm bulamayan yönetim, belli bir süre ön sözleşme yaptığı oyuncuların lisansını çıkaramadı.


KAYNAK GELİNCE YASAK KALKTI

A.Gücü’ne, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirketlerden toplamda 5 milyon TL’lik sponsorluk desteği ve iş adamlarından 4 milyon TL destek sözü gelmesi ile yasak kaldırıldı. 11 Ağustos 2017’de oynanan Erzurumspor maçından 24 saat önce de yeni transferlerin lisansları çıkarıldı.
Yaz transfer döneminde kadroya katılan Samuel Owusu, Edson Da Silva, Alaadin Okumuş, Sercan Kaya ve Erhan Yılmaz ile yollar ayrıldı.
Gelenler: Yusuf Abdioğl, Arif Morkaya (Altınordu), Kibong Mbamba (Atiker Konya), Sedat Ağçay, Mehmet Sak, Ferhat Kiraz (Evkur Yeni Malatya), Mahmut Akan (K.Karabük), Lanre Kehinde (Elazığ), Gençer Cansev (Göztepe), İlhan Parlak, Abdülkadir Kayalı, Anton Putsila (Gaziantep), Nduka Ozokwo (Will 1900), Doka, Cheikhou Dieng (Medipol Başakşehir-Kiralık), Erdem Özgenç (Bursa), Lukasz Szukala (Osmanlı), M.Umut Nayir, Santiago Mele, Tonia Tisdell (Osmanlı-Kiralık)
Gidenler: Serkan Balcı (Sarıyer), Orhan Gülle, Çağatay Çeken (Fethiye), Sezgin Coşkun (Elazığ), Erhan Şentürk (Bandırma), Muharrem Ozan Cengiz, Ferhat Çulcuoğlu (Altay), Sercan Kaya (Adana), Ömer Bozan, Harun Aydın, Cenk Kaplan (Bugsaş), Ali Sinan Gayla (Tarsus İdman Yurdu-Kiralık), Arda Karademir, Metin Aydın, Metin İlhan (Adliye-Kiralık), Batuhan Aslan (Arsin-Kiralık), Emre Kara (Yeni Ordu), Emre Şahin (Bodrumspor), Hasan Kaya (Ankara Demir-Kiralık), Hurşit Taşcı (Gümüşhane), İhsan Turgut Kırveli (Diyarbekir), Mahsum Kara (12 Bingöl), Mehmet Taşcı, Muhammed Gönülaçar (Şanlıurfa), Emre Koyuncu (Altay-Kiralık)

 
Gemimiz su alıyor
 
Irma kasırgası huzur evini vurdu: 6 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gemimiz su alıyor
Başkent ekipleri girdikleri krizden bir türlü çıkamıyor. Hedef tahtasında ...
Fenerbahçe, Başakşehir maçındaki olaylarla ilgili PFDK'ya sevk edildi
Fenerbahçe, Medipol Başakşehir maçındaki saha olayları nedeni ile PFDK'ya sevk edildi.
Taraftarın sabrı taştı
TFF Birinci Lig’in 4. haftasında sahasında Balıkesirspor Baltok’a 2-1 ...
 
Taraftarın sabrı taştı
TFF Birinci Lig’in 4. haftasında sahasında Balıkesirspor Baltok’a 2-1 ...
Trabzonspor, Bordo Maviş’i renklerine bağladı
Trabzonspor'un, yeni sezondaki son transferi Bordo-Maviş oldu. Henüz altı ...
Denayer , Latovlevici ve Carrasso imzayı attı
Galatasaray, yeni transferleri Jason Denayer, Iasmin Latovlevici ve Cedric ...
 
Fenerbahçe'ye bir Hollandalı golcü daha
Fenerbahçe, Tottenham’da forma giyen Hollandalı oyuncu Vincent Janssen’in ...
Destek sürüyor
TFF Birinci Ligde sezona şampiyonluk hedefi ile giren Ankaragücü’ne, transfer ...
Dünya Kupası Elemeleri'nde şike depremi
2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde oynanan Güney Afrika-Senegal maçı, hakemin ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri