Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım
Bakan Yerlikaya: Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım
Bakan Şimşek: Cumhurbaşkanımızın tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz
Bakan Şimşek: Cumhurbaşkanımızın tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz
Bayram tatilindeki kazalarda 75 kişi hayatını kaybetti
Bayram tatilindeki kazalarda 75 kişi hayatını kaybetti
BM Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları ücretsiz olarak erişime açıldı
BM Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları ücretsiz olarak erişime açıldı
5 terörist etkisiz hale getirildi
5 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
31 Ekim 2017 Salı - 11:48

Burada yaşamak şımartıcıydı

Yaptığı paylaşımlarla sosyal medya fenomeni haline gelen İngiliz Büyükelçi Richard Moore, gördüğü ilgiyi şu sözlerle anlattı: “İngiltere’de yolda giderken insanlar gelip, ‘Siz Büyükelçi Richard Moore’sunuz, bir selfie çekelim’ demiyorlar. Bunları burada yapıyor olmak çok keyifli ve şımartıcı.” Moore

Burada yaşamak şımartıcıydı

İlk olarak 1990 yılında Ankara’da görev yaptınız ve sonra 2013 yılında tekrar geldiniz. Aradan geçen sürede Ankara’da ne gibi değişiklikler gördünüz?

Maggie Moore: Herkes bana Ankara’da nasıl bir değişiklik gördüğümü soruyor ama onları biraz hayal kırıklığına uğrattığımı düşünüyorum. Ankara bana göre çok da değişmemiş, Ankara’nın insanları, aynı sıcaklığı, misafirperverliği 25 yıl önceki gibi yine gösteriyor. Tabiki birtakım değişiklikler yok değil; dünyaca ünlü mağazalar, markalar var. Eskiye göre çok daha fazla neon ışığı var. Ama ben hep o tanıdık hisle, insanların sıcakkanlı yaklaşımlarıyla karşılaşıyorum.

ANKARA’NIN KARAKTERİ HİÇ DEĞİŞMEMİŞ

Richard Moore: Yıllar içinde Ankara üç kat daha büyümüş. Gerçekten çok büyük bir şehir. Nüfusu İskoçya’nın nüfusuyla aynı. Çok kozmopolitan bir şehir haline gelmiş. Eskiden uluslararası bir restoran göremezdik ve bir Çin lokantası açıldığında çok heyecanlanırdık. İstanbul’daki o kozmopolit yaşam yoktu, ama şu an var. Gerçekten Ankara her zaman için bürokrat şehri olarak ortaya çıkıyor. Şu an çok daha canlı bir şehir haline gelmiş Ankara. Maggie’ye katılıyorum çünkü belki şehir fiziksel olarak gelişmiş ve değişmiş ama Ankaralılar kendi özünü korumayı başarmış. Ankara’nın karakteri, özü hiç değişmemiş.

İSTANBUL’UN ANKARA’YA DÖNÜŞÜNÜ SEVİYORUM

İstanbul ve Ankara tartışması çok yapılır. Bazı insanlar, Ankara’yı büyük bir köy gibi görür. Siz ne düşünüyorsunuz? İki şehir sizin için ne ifade ediyor?

M.M: Ben İstanbul’u ziyaret etmeyi çok seviyorum. Çok güzel bir şehir. Yaşamın hızlı aktığı, çok sayıda kültürel faaliyetin olduğu, muhteşem mimarinin olduğu bir şehir. Ama tüm bunlara rağmen ben her İstanbul’a gittiğimde en çok Ankara’ya dönüşümü seviyorum. Çünkü kendimi evime dönmüş hissediyorum.

Büyükelçilerin çok havalı bir hayatı olduğu söylenir. Siz nasıl hissediyorsunuz?

R.M: Burada yaşamak bizim için çok şımartıcıydı. Çünkü İngiltere’de maalesef böyle bir evimiz yok. Gerçek hayatta böyle yaşamıyoruz. Londra’daki hayatımızda resepsiyonlarda gazeteciler sizin gibi gelip bizim fotoğraflarımızı çekmeye kalkmıyorlar. Veya yolda giderken insanlar gelip, ‘Siz Büyükelçi Richard Moore’sunuz, bir selfie çekelim’ demiyorlar. Bunları burada yapıyor olmak çok keyifli. Ama bazen bazı elçilerin kendilerini çok önemliymiş gibi hissettikleri tarzında birtakım söylentiler de var. Ama ben farkındayım ki, burada bir ülkeyi temsil ediyoruz. Birleşik Krallığı temsil ediyorum ve insanlar bana Richard Moore olduğum için değil, ülkemi temsil ettiğim için önem veriyor. Dolayısıyla alçakgönüllülüğünüzü korumanız çok önemli.

POPÜLERLİĞE YOĞUNLAŞIRSANIZ ASIL GÖREVİNİZİ UNUTURSUNUZ

Ankara’daki en popüler büyükelçilerden biri olduğunuzu söyleyebiliriz. Twitter’da çok takipçiniz var, twitleriniz haber oluyor. Buraya gelmeden önce bu kadar popüler olabileceğinizi düşünüyor muyduz, bunun için ekstra çaba sarf ettiniz mi?

R.M: Kesinlikle beklemiyordum. Türkiye’ye gelirken ne beklemem gerektiğini bile bilmiyordum. Daha önce halkın gözünde olduğum böyle bir rol üstlenmemiştim. Benim amacım popüler olmak değil, büyükelçi olarak görev yapmak. Çünkü kendinizle ve popülerliğinizle fazla yoğunlaşacak olursanız, kendinizle daha fazla ilgilenmeye başlarsınız ve asıl görevinizi unutursunuz. Ülkemi temsil ettiğim için bu kadar tanınıyorum, bu kadar ön plandayım. Türkçe konuşmanın da bana büyük faydası oldu. Televizyonlarda Türkçe konuşmak ve twit’lere Türkçe karşılık verebilmenin büyük artısı oldu. Bu popülerlik çok keyifli oldu.

KÜÇÜK VE KÖR KIZA BAKMAKLA SORUMLUYDUM!

Biraz ilişkinizle ilgili sormak istiyorum. Ne zaman ve nasıl tanıştınız?

M.M: Biz tanıştığımızda Richard 18, ben 16 yaşımdaydım. Fransa Lourdes’a Katolikler için hac değeri taşıyan bir ziyarette tanıştık. İkimiz de Katolik olarak yetiştirildik. Richard okuluyla beraber bu ziyarete katıldı. Ben de engelli kişi olarak gruptaydım. Richard’ın görevi otelde kalışımızı ayarlamak, bir hafta boyunca grubun ve benim sorumluluğumu üstlenmekti. Karşılaştık, birbirimizi gördük. Ondan dört yıl sonra da evlendik.

R.M: Ben o grubun lideriydim. Bu zavallı, küçük ve kör kıza! bakmakla sorumluydum. Ben de bu görevimi yerime getirdim. O günden beri de bu görevimi yapıyorum.

TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Maggie Moore, en az eşi kadar popüler bir isim. Görme engelli olan Maggie Moore’a gittiği her yerde rehber köpeği ‘Star’ da eşlik ediyor. İngiliz sefire, Ankara’da geçirdiği süre boyunca önemli bir girişim üstlendi. Moore, Avukat Nurdeniz Tunçer’le birlikte Türkiye’de ilk kez görme engelliler için rehber köpeklerin eğitilmesi projesini başlattı.

 

 
Miniklere ilk uyarı: Ateşten uzak durun büyüklerinize haber verin
 
Moral bozan tablo
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yanan iş yerini belediye onaracak
Yenimahalle Demetevler’de önceki gün sabah saat 05.45’te çıkan yangında ...
Hafta ortası hava 0’ın altına düşecek
Ankara’da hafta sonu bulutlu hava hakimdi, aralıklarla yağışlı hava etkili oldu.
Çevreci başkan istiyoruz
Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Ankara Şubesi üyeleri, “Hayata kök salın, ...
 
3 aydır lağım akıyor
Sedat Simavi Sokak’ta kanalizasyon tıkandı, apartmanların bodrum katlarını ...
Sağlık Turizmi Türkiye için Yeni Fırsat!
Turizm & Etkinlik Yönetimi alanında faaliyet gösteren ve çeşitli destinasyon ...
Önlük giydi mutfağa girdi
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, üniversitede öğrenim ...
 
Emlakçılarda ‘Web Tapu’ dönemi
Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası ve Ankara Ticaret Odası(ATO) işbirliğinde ...
Bacada ihmâl öldürür
Ankara’da her kış, baca temizliği ihmâli yüzünden yangınlar çıkıyor, hayatlar ...
CHP'den İskitler önerisi
İskitler’deki yıkım çalışmaları devam ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri