Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
HABERLER>SPOR
10 Aralık 2015 Perşembe - 10:28

Beştepe satrancı

Başkan Cavcav ile Teknik Direktör Özdilek arasında soğuk savaş yaşanıyor. Takımın, hem oyun hem de sonuç olarak beklenenin altında kalması ve küme düşme hattına iyice yaklaşması deneyimli başkanı çileden çıkardı. Yönetimdeki bazı isimler ise Özdilek’e destek verilmesi görüşünü savunuyor.

Beştepe satrancı

Ligde üst üste aldığı başarısız sonuçların ardından küme düşme hattının bir basamak üzerine gelen, rakipleri ile arasındaki puan farkının kapanmasına engel olamayan ve bunun yanında Ziraat Türkiye Kupası’ndan da elenen Gençlerbirliği’nde kazan kaynıyor. Stuart Baxter’in gidişinin ardından, Teknik Direktörlüğe Mehmet Özdilek’i getiren kırmızı-siyahlılarda, Özdilek’in ikinci kez göreve gelişine tam destek vermeyen Başkan İlhan Cavcav ile Mehmet Özdilek arasındaki soğuk savaş, kendini iyice belli etmeye başladı. Satrancı andıran ikili arasındaki gerginlikte, iki taraf da ilk hamleyi karşıdan bekliyor. Cavcav, Özdilek ve ekibinin, görevi kendi isteği ile bırakmasını isterken, buna yanaşmayan teknik kadro, yönetim içinden aldığı destek ile yoluna devam etmeye kararlı görünüyor. Filmi biraz geri sarıp, Beştepe’de neler olduğuna ve kapalı kapılar ardından neler yaşandığına bir göz atalım.

FARKI KAPANDI İŞLER KARIŞTI

Özdilek ve ekibinin Beştepe’de yeniden iş başı yapmasına istemeden de olsa ‘onay’ veren Cavcav, saha sonuçları iyi gitmeyince tepkisini göstermeye başlar. Bu dönemde, küme düşme hattındaki ekiplerle olan fark, herkesin elini rahatlatan kozdur. Ancak, ilerleyen dönemde sonuçlar daha da kötü gidip, rakipler olan puan farkı kapanınca, Beştepe’de işler karışır.

MERSİN MAÇI TANSİYONU YÜKSELTTİ

Mersin İdmanyurdu ile iç sahada alınan 1-1’lik beraberlik, İlhan Cavcav cephesinde artık, teknik ekipten duyulan rahatsızlığın yüksek sesle dile getirilmesinin başlangıç noktası olur. Cavcav, yakın çevresine, “Çok övdüğünüz ve illa ki takımın başına getirelim dediğiniz Özdilek ve ekibinin sonuçları ortada” sözleri ile tepkisini ortaya koyar.

‘ÖZDİLEK’İ GETİRENLER ANLATSIN’

Ertesi hafta, Trabzonspor maçı kaybedilmesine rağmen, Beştepe’de durum normaldir ancak Gaziantep maçında tansiyon yeniden yükselir. Rakip 9 kişi oynarken ve Gençlerbirliği 2-0 galipken son anlarda yenilen 2 golle müsabakanın 2-2 tamamlanması, Cavcav’ın tepesini attırır. Cavcav, daha stattan ayrılırken, “Bu sonucu Özdilek’i getirenler anlatsın” diye çıkışır ve sonrasında iki yöneticiyi, Mehmet Özdilek ve ekibi ile görüşmeye yollar.

‘SÖZLEŞMEMİZDE TAZMİNAT YOK’ ÇIKIŞI

Yöneticilerden, bu görüşmede, Özdilek’i kendi isteği ile görevi bırakmaya ikna etmelerini ister. Özdilek ile görüşen iki yönetici, Özdilek’in Beştepe’ye gelmesinde önemli destek sağlayan ikilidir. Cavcav, Özdilek’i ikna için özellikle bu ikiliyi görevlendirilmiştir. İki yönetici, kritik dönemde teknik adam değişikliğinin takıma fayda getirmeyeceği inancındadır ve Özdilek’e olan güvenleri yerindedir. Görüşmede, Özdilek ve ekibinin “Bizim sözleşmemizde tazminat maddesi yok. Başkan, istediği an son maaşımızı ödeyip kulüple olan ilişimizi bitirebilir” ve “Sezon başında biz yoktuk, transferleri biz yapmadık, takımı biz kurmadık. Yabancı oyuncuların bir çoğu verimsiz” sözleri, dikkat çekicidir.

ÖZDİLEK’İN ‘AYAĞA KALKMA’ İNANCI TAM

Özdilek’e destek veren ikili ile teknik ekibi arasındaki görüşme, Cavcav’ın beklediği şekilde gerçekleşmezken, devre arasında, takımdan kimlerin gönderileceği, kimlerin transfer edileceği gibi konular masaya yatırılır ve Özdilek’in istediği oyuncuların izlenmesi ile ilgili program üzerinde durulur. Özdilek, bu takımı ayağa kaldıracağına olan inancının tam olduğunu, görüştüğü yöneticilere iletir.

PARASINI YÖNETİCİLER CEBİNDEN VERSİN

Özdilek ve ekibinin, görevi kendi isteği ile bırakmaya yanaşmaması, Cavcav’ı tepkisini dile getirme konusunda daha açık olmaya iter. Cavcav, “Madem hoca kendi gitmek istemiyor, bundan sonraki gelişmelerde parasını, kalmasını istediği yöneticiler kendileri versin” diyerek sert bir çıkış yapar. Gaziantep, şoku yaşanırken, kupadan da elenilmesi, Cavcav için bardağı taşıran son gelişme olur. Etimesgut  maçına gitmeyen, ancak maçla ilgili bilgileri telefondan alan Cavcav, maç bitiminde Özdilek’in, kadro darlığı ile ilgili sözlerine çok kızar. Özellikle, kupada devam etmenin çok da önemli olmadığı anlamına gelen teknik ekibin açıklamalarına tepkisi sert olur.

NEDEN CAMPOS VE STANCU İLE BAŞLANDI

Başkan Cavcav, yakın çevresine, “Madem kupa önemli değildi, kritik Başakşehir maçı varken, neden ikinci yarıya Campos ve Stancu ile başlandı. Bir sakatlık yaşansaydı ne olacaktı. Bazı oyuncular neden küstürüldü” diye sitemlerini iletir. Maçın ertesinde, 4-5 arkadaşı ile fabrikasında durum değerlendirmesi yapar ve takımın gidişatından hiç memnun olmadığını belirtir. Cavcav’ın bu buluşmada, “Özdilek ikinci kez gelmeden önce bazı sözlerime eleştiriler gelmişti. Bizden gittikten sonra, Çaykur Rize’de, Kayseri Erciyes’te neler yaptı hepimiz gördük. Antalya’yı çalıştırırken, son maçta Samsun kendi evinde yenilmese, düşecek takım Antalyaspor olacaktı. Çok büyük başarısı varmış gibi gösterdiniz” diyerek, serzenişte bulunur.

OYUNCULARLA BİREBİR TOPLANTI

Bu gelişmenin ardından da, Beştepe’ye gelerek, oyuncularla birebir bir toplantı gerçekleştirir. Bu toplantıya yanına bir yöneticiyi alıp girerken, hem teknik ekip hem de teknik ekibe destek veren yönetimdeki isimler, “Nereden çıktı bu toplantı” diyerek, şaşkınlıklarının yanı sıra tepkilerini dile getirir. Artık, Beştepe’de soğuk savaş en şiddetli şekliyle sürmektedir.
Başakşehir maçına çıkarken durum iç açıcı değilken, sonuç tam bir felaket olur. Kritik maçı 2-0 kaybeden Gençlerbirliği’nde, Başkan İlhan Cavcav’ın, teknik ekibe yönelik eleştirilerinde dozaj iyice artar. Özdilek’in, “Maçları, son bölümde yediğimiz gollerle kaybediyoruz. Buna çözüm bulmamız lazım’ sözlerine, Cavcav, “O zaman oyuncu değişikliklerini ona göre yapın. Maçın sonunu neden bekliyorsunuz. Skor 2-0 olduktan sonra müsabakanın 85. dakikasında Guido Koçer ve İrfan Can oyuna mı alınır ?” diye konuşur.

 
Dışarıda tepki içeride atkı
 
Osmanlı’dan farklı tarife
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışarıda tepki içeride atkı
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın Ankara Marka Festivali’ne çağrılmasını ...
Gençlerbirliği deplasmanda 3 puana hasret
Spor Toto Süper Lig 14. hafta maçında Medipol Başakşehir’e 2-0 yenilen ...
Mamak’ta Kasırga sevinci
Kasırga Tekvando Spor Kulübü'nün şampiyon tekvandocuları , antrenörleri ...
 
Tıp Fakültesi’nin şampiyon doktoru
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. ...
Gençlerbirliği deplasmanda 3 puana hasret
Spor Toto Süper Lig 14. hafta maçında Medipol Başakşehir’e 2-0 yenilen ...
Başkent yarışı bekliyor
80. kez düzenlenecek olan Büyük Atatürk Koşusu için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.
 
Ziraat’e derslik ‘Tokat
Başkent ekibi, deplasmandaki maçı 3-2 kaybederken, sezondaki üçüncü yenilgisini aldı.
Osmanlı’nın derdi gol
Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, golle ilgili sıkıntımız olduğu bir ...
Tekvandoda kritik randevu
Milli tekvandocular Servet Tazegül ve Nur Tatar, 2016 Rio Olimpiyatları’na ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandemir üzerinden Genel Merkezi Savunan isim!
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri