Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
5 Ağustos 2017 Cumartesi - 12:52

Beştepe'ye güneş doğdu

Süper Ligde yeni sezonun başlamasına çok az bir süre kala, iç saha maçlarını oynayacağı stat konusunda yaşanan belirsizlikten dolayı sıkıntı çeken Gençlerbirliği’ne, güneş doğdu.Önceki gece başlayan ve dün devam eden temasların ardından, Gençlerbirliği’nin ligin ilk devresindeki iç saha maçlarını, A

Beştepe ye güneş doğdu

19 Mayıs Stadı’nın yıkılması ile ilgili süreç nedeni ile kırmızı-siyahlıların, Eskişehir’e gitmesi gündemdeydi. 4-5 Ağustos’ta oynacak olan TSYD Ankara Şubesi 4’lü futbol turnuvası da 19 Mayıs Stadı’nda organize edilecek. Mutlu sonla biten süreç, Atatürk Kültür Merkezi alanındaki (AKM - Eski Hipodrom)) Uluslararası Büyük Ankara Festivali’nde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Gençlerbirliği standını ziyareti ile başladı. Ziyaret sırasındaki görüşme trafiğinde, sorunun giderilmesi konusunda ilk adımlar atıldı.

YÖNETİM, TEKNİK KADRO VE OYUNCULAR GELDİ

Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav, futbolcular ve teknik heyet, kırmızı-siyahlı kulübün Uluslararası Büyük Ankara Festivali’nde açtığı standı ziyaret ederken, renkli görüntüler yaşandı. Stant alanına kurulan tribünlerdeki yerini alan kırmızı-siyahlı taraftarlar, teknik ekip ve oyuncuların standa girmesiyle birlikte, meşale yakıp tezahüratları ile alanı coşturdu. Taraftarlar, teknik Direktör Ümit Özat ve oyunculara büyük sevgi gösterisinde bulundu. Bazı taraftarlar, Teknik Direktör Ümit Özat ile fotoğraf çektirirken, yabancı oyuncuların da yaşadıkları günün anısına cep telefonlarıyla kayıt yaptıkları gözlendi.Kulüp Başkanı Murat Cavcav, yöneticilerden Aykut Akalın, Mehmet Emin Gür, Arif Ölmez, Hıfzı Kuruşa ve Sertaç Muratal ile Teknik Direktör Ümit Özat, alt yapıda forma giyen kalecilerin koruduğu kaleye penaltı atışı kullandı. Oyuncular arasında ise penaltı atışı kullanan tek isim, İsveçli kaleci Johannes Hopf oldu.Stant alanına kurulan panoya gelen Teknik direktör Ümit Özat, Gençlerbirliği’ne imza attığı günü yeniden yaşadı. Geçen sezonun ilk devresinde yapılan imza törenindeki fotoğrafta İlhan Cavcav’ın yanında yer alan ancak bu sefer temsili fotoğraf çektiren Özat’ın, duygulandığı görüldü.

GÖKÇEK STAT KONUSUNDA DEVREDE

Teknik ekip ve oyuncuların ayrılmasının ardından Başkent ekibinin standını, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ziyaret etti. Gökçek’in alana gelmesiyle birlikte, kırmızı-siyahlı taraftarlar, “Ankara’nın takımı Ankara’da oynasın” şeklinde tezahüratta bulundu. Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav, kulüp yönetimi, teknik kadrosu ve oyuncu grubunun yanı sıra Ankaralıların da Gençlerbirliği’ni 19 Mayıs Stadı’nda izleme konusunda taleplerinin olduğunu, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e iletti. İkili arasındaki görüşmede Cavcav, Eryaman’daki stat inşası tamamlana kadar Gençlerbirliği’nin maçlarını 19 Mayıs Stadı’nda oynamaya devam etmesi yönünde istekte bulundu. Melih Gökçek de bunun üzerine, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ı telefonla arayıp Başkent ekibinin isteğini iletti ve kırmızı-siyahlıların mağdur edilmemesi yönünde ricada bulundu. Bu görüşmenin ardından gözler, 4-5 Ağustos günlerinde düzenlenecek Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Akara Şubesi’nin geleneksel turnuvası ile Gençlerbirliği’nin ligdeki iç sahada maçlarının, Eryaman’daki stat tamamlanana kadar 19 Mayıs Stadı’nda oynanması konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelecek onaya çevrildi.Kırmızı-siyahlı yöneticiler, yeni futbol yılının ‘İlhan Cavcav sezonu’ olarak oynanacağını hatırlatıp, “Bu bizler için çok anlamlı. Bir o kadar da sorumluluğumuzun arttığı bilincindeyiz. Duayen başkanımızın adını yaşatacağımız bu sezonda, özellikle stat konusunda yalnız bırakılmak istemiyoruz” diye konuştular.

MÜJDEYİ BAKAN ERTESİ GÜN VERDİ

Önceki gece yaşanan bu gelişmelerin ardından dün temas trafiği hız kazandı. Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile telefonda görüştü. Cavcav, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, rakiplerini, sezonun devre arasına kadar Ankara 19 Mayıs Stadı’nda rakiplerini ağırlayacağını söyledi. Murat Cavcav, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile telefonda görüştüğünü belirterek, “Bakanımız müjdeyi verdi” dedi. Bakan Bak ile görüşmesinde durumu izah ettiğini dile getiren Cavcav, “Bakanımız, Gençlerbirliği Kulübü’ne, camiaya maçlarımızı ocak ayına kadar Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynayabileceğimiz müjdesini verdi. Gençlerbirliği’nin başkanı olarak başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Belediye Başkanımız, Spor Bakanımız, Spor Genel Müdürümüz, emeği geçen, desteklerini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.Camia olarak bu sorunun üstesinden geldiklerini ifade eden Cavcav, şunları söyledi:
“Bizim için çok iyi oldu. Bu sene lig İlhan Cavcav sezonu adıyla oynanacak. Karar bu nedenle de çok önemli. Maçlarımızı Ankara’da 19 Mayıs Stadı’nda, eski stadımızda oynamaya devam edeceğiz. Bu bizim için büyük avantaj. Takım içerisinde bir huzursuzluk vardı, futbolculara sürpriz oldu. Camia olarak bunu çözdük. Umarım, bu sezondan sonra yeni stadımıza kavuşur, yeni stadımızda maçlarımızı oynarız. Emeği geçen herkese tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum.”

FESTİVAL 6 AĞUSTOS’TA BİTECEK

6 Ağustos Pazar günü sona erecek olan festivaldeki Gençlerbirliği standında, 3 ayrı bölüm bulunuyor. Katılımcılar, birinci kısımda İlhan Cavcav ile sözleşme imzalarken, ikinci aşamada Gençlerbirliği formasıyla, üçüncü bölümde ise takım posterinde fotoğraflar çektirebiliyor. Gönüllüler, çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaştıklarında penaltı atışları yapmaya hak kazanıyor. Penaltı atışlarında başarılı olan katılımcılara çeşitli hediyeler veriliyor.

 
Özgürlüğe kanatlanacak
 
Standart kuyruğu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lucescu'nun yardımcıları belli oldu
Fatih Terim'in ayrılmasının ardından bugün A Milli Takım'la 2 yıllık sözleşme ...
Emre Mor'un İnter'le anlaştığı iddia edildi
İtalyan basını, Borussia Dortmund'un Türk yıldızı Emre Mor'un, İnter'le anlaştığını iddia etti
Savunma güçleniyor
Süper Lig deneyimine sahip Erdem Özgenç de Ankaragüçlü oluyor. Geride ...
 
Kürsüye göz dikti
Başkentli milli sporcu İlke Özyüksel, iki ayrı kategorideki Dünya şampiyonasına ...
Hollanda basını: 'Lens Beşiktaş’ta'
Hollanda'nın önemli spor yayıncılarından Voetbal International dergisi, ...
Son dakika... Yıldırım Demirören, Şenol Güneş ile görüştü
Fatih Terim'in görevine son verilmesinin ardından Milli Takım Teknik Direktörlüğü ...
 
Fatih Terim: 'İstifa etmedim, görevime TFF tarafından son verildi'
Fatih Terim, Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden istifa etmediğini, ...
Sokaktaki vatandaşın 'Terim' yorumu
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in görevinden ayrılmasının yankıları ...
Galatasaray, Lucescu için yola çıktı
Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Can Topsakal, sarı-kırmızılı kulüp adına ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri