Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>SPOR
6 Ekim 2017 Cuma - 11:49

Beştepe sarsıldı

Son dönemin en kötü sezon başlangıcını yapan Gençlerbirliği’nde tansiyon yükseldi. Kulüp içinde huzursuzluk artarken, Başkan Murat Cavcav’ın, daha sonra işleme konulmak üzere istifa dilekçesi vermelerini istediği isimler ile 2 yönetici görevi bıraktı.

Beştepe sarsıldı

Gençlerbirliği’nde kazan kaynamaya, Mayıs ayında kongre toplanmasına yönelik gündem ısınmaya başladı. Son dönemin en kötü sezon başlangıcını yapan kırmızı-siyahlılarda, 18 Şubat 2017 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulda Başkanlığa seçilen Murat Cavcav’ın kulüp yönetiminde aldığı kararlara ve uygulamalara tepki gösteren yöneticilerin huzursuzluklarını dile getirmesi Beştepe’de hareketli ve sıcak saatler yaşanmasına yol açtı. Yönetimde yer alan 5 isim; Hakan Kaynar, Hıfzı Kuruşa, Arda Çakmak, Sinan Gürsoy ve Şahin Kartal noter kanalı ile istifalarını sundu. 
Gençlerbirliği yönetimindeki çatlak, biten sezon takımı çalıştıran Teknik Direktör Ümit Özat’ın, yeni sezona başlarken sözleşmesinin uzatılması konusunda meydana geldi. Bazı yöneticiler, açıklamaları ve tutumu nedeni ile tepki toplayan Özat’a karşı tavır alırken, başkan Murat Cavcav’ın, genç teknik adamın sözleşmesini yöneticilerin bilgisi dışında uzattığı iddiaları çatlağı derinleştirdi. Üçüncü hafta sonunda, bu kez aynı Murat Cavcav’ın, yine kimseye danışmadan Ümit Özat’ı görevden alıp yerine Mesut Bakkal’ı getirdiği iddiaları bardağı taşırdı. 

BAŞKAN İSTİFA DİLEKÇELERİ İSTEDİ 

Kulüpteki işleyişten huzursuz olduklarını başkana ileten yöneticilerin, özellikle yapılan ve büyük eleştirilere yol açan transferlerde bilgisi ve dahli olduğunu belirttikleri genel manejer Emrah Atasoy’a hesap sorulmamasına, kulüpteki sorunlara çözüm aramak yerine taraftarların tezahüratlarının tek madde olarak gündeme konulmasına ve yönetim kurulunun düzenli olarak toplanmamasına tepki koyduğu belirtildi.
Alanyaspor maçında alınan 4-1’lik yenilgi sonrasında, ipler kopma noktasına geldi. Başkan Murat Cavcav’ın yanında olduğu ileri sürülen bazı yöneticilerin, geçen pazartesi günü bir araya gelip durum değerlendirmesi yaptığı ve kulüp içindeki huzursuzluk hareketine karşı, uygulanacak politika üzerinde konuştuğu iddia edildi. Bu göreşmenin üzerinden 2 gün geçtikten sonra ise Murat Cavcav’dan önemli bir hamle geldi. Murat Cavcav, 3 yönetici Hakan Kaynar, Hıfzı Kuruşa ve Arda Çakmak’ı, kulübe çağırıp görüşme talebini iletti. Bu görüşmede Cavcav, yürürlüğe konulmamak üzere, 3 yöneticiden istifa dilekçelerini isterken, bu uygulamayı diğer yöneticiler için de yapacağı bilgisini kendileri ile paylaştı. Ancak 3 yönetici de başkanın bu isteğini geri çevirdi ve istifa dilekçeleri vermeden kulüpten ayrıldı. 

GÖREVLERİNİZİ BIRAKIN BASKISI

Cavcav’ın bu girişimden sonuç çıkaramadığı, diğer yöneticilerden ise istifa dilekçelerini aldığı bilgisi, konuyu farklı bir noktaya taşıdı. Dün gün boyunca hızlı bir kulis trafiği yaşanırken, akşam yapılacak toplantıda, başkanın istifalarını istediği isimlerin görevlerini bırakma taleplerini, yönetim önünde dile getirmelerini isteyeceği bilgisi yayıldı. Bunun, gerçekleşmemesi durumunda ise diğer yöneticilere, 4 ismin görevden alınmaları ile ilgili oylama yaptıracağı ortaya atıldı. Gözler yönetim kuruluna çevrilirken, 5 yönetici istifa ettiğini açıkladı. 

KONGRE İÇİN İMZA TOPLANACAK

Herkes şimdi ne olacağını merak ediyor. 18 Şubat 2017’de yapılan olağanüstü genel kurulda, olağan kongrenin 2 yıl ertelenmesi oylanıp, kongre tutanaklarına işlenmiş olsa da Dernekler Kanunu’nda geçen “Olağanüstü kongrelerde olağan kongre ertelenemez” maddesi en geç 2018 Mayıs ayında kongre yapılacağını gösteriyor. Tüzük gereği genel kurul toplanmasını sağlayacak imza gerekiyor. Kulüpte şu an için bin 550 delege görünüyor ve genel kurul toplanabilmesi için 5/1 yani 310 delegenin imzası şart. 

İSTİFALAR GELİR YÖNETİM DÜŞER

Kulübün kongreye gidiş yolunu açacağı ileri sürülen diğer iddia ise yönetim kurulundan 6 üyenin istifa etmesi durumunda, yönetimin düşeceği doğrultusunda. Yöneticilerden; Arif Ölmez, Cem Kaya, Aykut Akalın, Mehmet Emin Gür ve Osman Kaçar’ın, Başkan Murat Cavcav’ın yanında yer alacağı belirtiliyor. Diğer yöneticiler; Murat Yıldız, Sertaç Muratal, Bülent Üstündağ, Kerem Doğan, Murat İşcan, Merdan Hürmeydan ve Kemal Yurttakalan’ın nasıl bir yol izleyeceği, bu sürecin anahtarı olarak değerlendiriliyor. Ancak 9 yedek üyesi olan yönetim kurulunun 6 üyenin istifası ile düşmesinin uzak bir ihtimal olduğu belirtiliyor.

 
Türkiye'yi boykot ederken kendilerini vurdular... Avrupa'da turizmci iflasta
 
775 konut hak sahibine teslim edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hedef vizeyi kapmak
Halkbank Kadın Voleybol takımının tecrübeli oyuncusu Neşve, Avrupa’ya ...
Kayıp gençlik
Ligde en genç yaş ortalamasına sahip kadroyla mücadele eden Gençlerbirliği, ...
10 basamaklı sıçrayış
Sezon başındaki krizi çabuk atlatan Ankaragücü, üst üste 3 maç kazanıp, ...
 
Eskişehir Stadı'nın birebir maketini yaptı
Eskişehirspor'un yeni stadının bire bir maketini yapan Mustafa Odaman, ...
Beşiktaş’tan kavga açıklaması
Beşiktaş Kulübü, Trabzonspor maçı sonrasında siyah-beyazlı oyuncular Caner ...
Ankaragücü’nün ayak sesleri
Çaykur Rize, Samsun ve Gaziantep maçlarından 3 puan çıkaran ve sezon başındaki ...
 
Halterde tarihi rekor: 59 madalya
U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda Türkiye madalya rekoruna ...
Kenan Sofuoğlu kaza geçirdi! Hastaneye kaldırıldı...
Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu Fransa'da kaza geçirerek hastaneye kaldırıldı
Avcı: 'Mağlup ayrılmak üzücü'
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Braga mağlubiyeti sonrası ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri