Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
8 Mayıs 2018 Salı - 13:28

Bestepe'de sular duruldu

Kader maçında Antalyaspor’a sahasında 1-0 yenilip, kümede kalma umutlarını mucizelere bırakan Gençlerbirliği’nde gerilen hava yumuşadı.

Bestepe de sular duruldu

Duayen Başkan İlhan Cavcav’ın adının verildiği futbol sezonunda, ligin bitimine iki hafta varken, kümeye tutunması mucizelere kalan Gençlerbirliği’nde önce gerilen hava sonrasında yumuşadı. Ligdeki kader maçında, kendi sahası ve seyircisi önünde Antalyaspor’a 1-0 kaybeden ve 30 puanla, 17. sırada kalan kırmızı-siyahlı ekipte, Teknik Direktör Ümit Özat’ın müsabaka sonrası yaptığı açıkmamalar, Beştepe’yi önce karıştırdı. Yönetim, Özat’ın açıklamalarına tepki gösterirken, maçın bitiminin ardından gecenin ilerleyen saatlerine kadar hareketli saatler yaşandı.

ASIL SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, 1-0 yenildikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Namusumla, şerefimle çalıştım. Bu maçın değerlendirmesi olmaz. Verdiğimiz yarım pozisyon sonucu, yediğimiz golle mağlup olduk. Öncelikle sorumluluk benim. Bunu almaya hazırım, bunda bir sıkıntı yok. Daha ligin ikinci haftasın ‘istifa’ diye bağıranlar ya da yönetimin içindeki hainlik fitilini ateşleyenlerin suçu varsın olmasın. Yetiştiğim yuvaya üçüncü haftada gönderildikten sonra 1 TL karşılık beklemeden dönmek suçsa evet benim suçum. Gece gündüz kulüpte kalmaksa, evet benim suçum. 14 haftadır çocuklarımı görmediysem benim suçum. Ancak şunu söylemek isterim ki Gençlerbirliği’nden Ankaragücü’ne, Ankaragücü’nden de Gençlerbirliği’ne dost olmaz. Bizim taraftar bunu idrak edemedi. Dostluk narası atanlar, sanki Gençlerbirliği ve Osmanlıspor küme düşmüş gibi, Eryaman’daki stadın kullanım hakkını tek başına almak istiyor.”

10. OLURKENDE KÜFÜR YOK

“Geçen sezon ligi 10. bitirdiğimizde de taraftar küfer ediyordu. Antalya maçında da böyle yaptılar. Normal. Hiç kimsenin suçu yok, ben suçluyum. Bu takıma para vermeyenler, takım üzerinden geçinmeye çalışanlar, burayı da Ankaragücü’ne çevirmeye çalışıyor. Daha düne kadar birbirini suçlayanlar, kulübü ele geçirmek isteyenler, bu kulübün düşmesi için her şeyi yaptılar. Düşen takımlar, tekrar çıkıyor, önemli olan namusla çalışmak.”

KONUŞACAK ÇOK ŞEY VAR

“Gençlerbirliği, düştüğü gibi çıkmasını bilir. Önemli olan, şerefle hizmet edebilmek. Bu kulüpte bir adam var, kamera kayıtları var. Kaybettiğimiz maçtan sonra odasında darbuka çalıyor. Düşerlerse düşsünler, seneye biz buradayız diyor. Yıllardır bu kulübün içindeler. Transferde yaptığı yolsuzluğa dair bant kayıtları var. Başkan adayından, aylık alan internet yazarları var. Gençlerbirliği umarım düşmez. Başkan Murat Cavcav, yöneticiler Arif Ölmez, Cem Şükrü Kaya, Murat Öngelen, kulüp menajeri Emrah Atasoy ve şu an adını hatırlayamadığım, yanımızda olanlara teşekkür ediyorum.”

BİZ DE GÖREVİ BIRAKIYORUZ

Teknik Direktör Ümit Özat, maç değerlendirmesinin bir bölümünde, istifa sinyali verip, “Evime gideceğim” şeklinde konuşurken, Özat’ın yardımcılarından Aydın Toscalı, “Ümit hoca bıraktı. Biz de ekibi olarak devam etmeyeceğiz” sözleri ile görevi bırakacaklarını söyledi. Özat’ın basın toplantısında, hem Ankaragücü hem de diğer konularda yaptığı açıklamalar, yönetim cephesinin tepkisini çekerken, yolların ayrılma fikri ağırlık kazandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde, başkan ve yöneticilerin Özat ile yaptığı durum değerlendirmesinde, genç teknik adamın takımın başında kalması görüşü benimsendi.

POGBA'YA ÖFKE VE KORUMA

Müsabaka oynanırken, 86. dakikada, sahayı terk eden ve formasını çıkaran Fransız oyuncu Pogba’ya takım arkadaşları tepki gösterirken, Teknik Direktör Ümit Özat, oyuncuya sahip çıktı. Pogba, 85 dakika aslan gibi mücadele etti, ben ona bakarım diyen Özat, “Hangi oyuncu takımını yalnız bırakmak ister. Sakatlanıp çıktı. Ne yapacaktı. Ben 85 dakikaya bakarım” ifadelerini kullandı. Pogba’nın isyan edip sahadan ayrılmasını giden süreç ile ilgili olarak, “Ben her şeyimi sahaya vermeye çalışırken, bazılarının yürümesine, mücadele etmemesine anlam veremiyorum” diye konuştuğu ileri sürüldü. Gençlerbirliği’ne devre arasında katılan Pogba’nın, sözleşmesinde, “Takım küme düşerse serbest kalır” maddesinin yar aldığı iddiaları, tartışmaya farklı bir boyut getirdi.

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan takım kaptanlarından Uğur Çiftçi ile mukavelesi süren Ahmet Oğuz’un başka takımlarla anlaştığı ileri sürülürken, Sessegnon’un da Süper Lige veda edilmesi durumunda, Başkent’ten ayrılma isteğini ilettiği öğrenildi.

PALITSEVICH'IN GOZ YAŞLARI

Gençlerbirliği savunmasının ortasında görev yapan Belaruslu oyuncu Sergei Palitsevich, maçın bitiminde göz yaşlarını tutumadı. Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından, kırmızı-siyahlı taraftarların bir bölümü stattan ayrılmazken, 3 yabancı oyuncu; Hopf, Palitsevich ve Sessegnon, tribünlere kadar gidip, duydukları üzüntüyü paylaştı. Palitsevih’in, soyunma odasına giderken objektiflere yansıyan göz yaşları, taraftarları duygulandırdı. Bu esnada, bir çok taraftarın da ağladığı görüldü.

BEHZAT Ç.'DE YIKILDI

Gençlerbirliği taraftarı ve onursal başkan İlhan Cavcav’ın yeğeni olan canlandırdığı Behzat Ç. karakteri ile tanınan tiyatrocu Erdal Beşikçioğlu, Antalyaspor maçından sonra büyük üzüntü yaşadı. Maç öncesinde takımı ziyaret edip moral veren Beşikçiğlu, müsabakayı tribünden izlerken, 90 dakikanın bitiminde büyük üzüntü yaşadı.

TARAFTAR TESİSLERE GİTTİ

Antalyaspor’a 1-0 yenilen Gençlerbirliği’nde taraftarlar, tesislerin girişinde takım otobüsünü durdurdu. Kırmızı-siyahlı takımda teknik ekip ve futbolcularını taşıyan otobüs, Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından İlhan Cavcav Tesisleri’nin girişinde taraftar tarafından karşılandı. Karşılama sırasında, Teknik Direktör Ümit Özat’ın yardımcılarından Ferdi Tatlı’nın takım otobüsünün kapısından düştüğü ve yaralandığı öğrenildi.

Ümit Özat, yaptığı açıklamada, tesislere girişlerinde kendilerine küfür edildiğini, bunu duyan yardımcısı Ferdi Tatlı’nın da sinirlenerek kapısı açılan otobüsten inmeye çalıştığını ve düşerek kafasından yaralandığını söyledi.

Tesislerin önünde otobüsün durması üzerine yaşanılan gerginliği doğrulayan Özat, “Küfür edildi. Ferdi sinirlendi, otobüsten inmeye çalışırken düştü ve kafasından yaralandı” dedi. Ferdi Tatlı’nın otobüsün basamaklarında üstlerinden atlayıp inmeye çalıştığını ifade eden Özat, “Otobüsün kapısı açıldı. Nasıl açıldı, onu ben de bilmiyorum. Ferdi, arkadan, önümüze doğru üstümüzden atladı. Asfalta düştü, kafasını vurdu. Gerekli tıbbi müdahale yapıldı. Sağlığı iyi. Polise gitti, bu olay için şikayette bulundu” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada öfke seli

Kırmızı-siyahlı renklere gönül verenler, maç sonrasında hem yönetim hem de Teknik Direktör Özat’a yönelik tepki dolu paylaşımlarda bulundu. Kulübün bu duruma düşmesinin en büyük sorumlusu olarak Özat’ı gören taraftarlar, teknik adama ikinci kez görev veren yönetimi de topa tuttu. Başkent ekibini zor gününde yalnız barkamayan Ankaragücü taraftarı da kendi kulüpleri ile ilgili söylemleri nedeniyle Özat’a olan öfkelerini dile getirdi.

Düşme hattında kalan maçlar

Süper Ligde son iki haftaya girirken, Kadrabükspor haftalar önce küme düştü. Gençlerbirliği’nin lige tutunması için artık mucize gerekiyor. Takımların oynayacağı maçlar şöyle:

17. Gençlerbirliği (30 puan)

Kasımpaşa (d)

Bursaspor

16. Osmanlıspor (33 puan)

Beşiktaş

T.Akhisarspor

15. A.Konyaspor (35 puan)

Göztepe

Fenerbahçe (d)

14. T. Akhisarspor (36 puan)

Kayserispor (d)

Osmanlıspor

Aytemiz Alanyaspor (36 puan)

DÇ Sivasspor (d)

Antalyaspor

 
Kanser çipi
 
Dikmen Vadisi'nde ağır tahribat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Keçiören play-off’ta
İkinci Futbol Ligi’nde sezon tamamlanırken, Başkent’in 4 takımı arasında, ...
Mücadelemiz sürecek
Osmanlıspor Teknik Direktörü İrfan Buz, kalan 2 maçta 6 puan almayı hedeflediklerini söyledi.
Ankaragücü markası yüksek değerdir
Sarı-lacivertli ekibin Başkanı Mehmet Yiğiner, üç büyük kulübün harcadıklarının ...
 
Aydemir: ‘Erzurumspor, sporda gönül adresimiz
Aydemir, ‘Erzurumspor’un Play-Off maçlarını kazanarak süper ligi çıkacağına ...
Büyük dayanışma
Ankaragücü taraftarı, zorlu maçta Gençlerbirliği’ni yalnız bırakmayacak.Kırmızı-siyahlıların ...
Borç biterse kulüp coşar
Ankaragücü Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, geçmişte olduğu gibi Süper Lige ...
 
Tahkim'den Beşiktaş'a ret
Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu resmi internet sitesinden yaptığı ...
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne katılırsa 4. torbada olacak
Galatasaray, yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanırsa ...
Kaybeden düşer
Süper Ligin, 32. haftasında çetin bir Ankara-Antalya kapışması yaşanacak. ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri