Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bozdoğan-39 operasyonlarında aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı
Bozdoğan-39 operasyonlarında aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı
“Filistinliler kurgu görüntü oluşturuyor” iddiası
“Filistinliler kurgu görüntü oluşturuyor” iddiası
MSB: Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 931 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 931 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Bak, Gençlik Kampı başvurularının başladığını duyurdu
Bakan Bak, Gençlik Kampı başvurularının başladığını duyurdu
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve toz taşınımı uyarısı
HABERLER>GÜNDEM
5 Ekim 2016 Çarşamba - 11:47

Belediyeler Hayvanları Koruma Günü'nü kutladı

Çankaya ve Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nü kutladı.

Belediyeler Hayvanları Koruma Günü nü kutladı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in de katıldığı Çayyolu Geçici Bakım İstasyonu'ndaki törende 300'e yakın ilk, orta ve lise öğrenciside vardı. Başkan Taşdelen, şunları söyledi:

"Çankaya Belediyesi hayvan hakları konusunda ülkemizde öncü bir role sahip. Yaptığımız çalışmalar, hayata geçirdiğimiz projeler ve ortaya çıkan memnuniyet bizim doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. Çankaya bu ülkedeki en çok sokak hayvanının olduğu bir ilçe. On binlerce sokak hayvanı var ve biz hepsiyle ilgileniyoruz. Yasalar, sokak hayvanları konusunda yetkiyi büyük ölçüde büyükşehir belediyelerine vermiştir. Ancak biz hayvan dostlarımızın sağlıklı bir çevrede yaşaması için yetki ve sorumluluğa bakmadan çalışıyoruz ve çözümler üretiyoruz."

 2184 HAYVAN SAHİPLENDİRİLDİ

 Çankaya Belediyesinin 2015 yılında hayata geçirdiği Şanslı Projelerle ilgili de bilgi veren Taşdelen,  2 bin 184 sokak hayvanının sahiplendirildiği,  4 bin 472 sokak hayvanına kısırlaştırma yapıldığı, 8 bin 801 sokak hayvanın aşılandığı, 37 bin 95 sokak hayvanının ise tedavisinin gerçekleştirdiğini söyledi.

ERBAA'YA UZANAN DOST ELİ

 Program kapsamında Tokat Erbaa'dan gelen 106 uyuz köpeğin tedavisini üstlenen Çankaya Belediyesine, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Haydar Özkan tarafından teşekkür plaketi verildi. Özkan, "sevginiz ve merhametinizle kucakladığınız hayvanlarımız adına teşekkür ediyoruz" dedi.

 AXEL VE HEKİ DE TÖRENDE

 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde Çankaya Belediyesi Çayyolu Geçici Bakım İstasyonu'nda Emrah Hacıoğlu ve Canto Orkestrası da verdiği konserle bir ilke imza attı. Barınakta düzenlenen konserde katılımcılar keyifli dakikalar yaşadı.

Başkan Alper Taşdelen, Çankaya Belediyesinin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarında gönüllü olarak destek veren veteriner hekim Tarkan Özvardar, veteriner hekim Yasemin Salgırlı Demirbaş ve veteriner hekim Etkin Şafak'a teşekkür plaketi sundu. Daha sonrasında ise Tarkan Özvardar ve Murat Gümüş köpekleri Axel ve Heki ile muhteşem bir gösteriye imza attı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN K-9’LU KUTLAMA

 Ankara Büyükşehir Belediyesi de, 'Dünya Hayvanları Koruma Günü' nedeniyle, Orman Bakanlığı ve Ankara Üniversitesiyle ortak program gerçekleştirdi Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programın ana teması 'İnsan sağlığı, hayvan refahı' oldu. Programa, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Sarımehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Şafak Uğur, ilgili kurumların bürokrat ve akademisyenleri katıldı.

 Programda, Büyükşehir Belediyesi Görsel İletişim Merkezi'nce hazırlanan, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen, sokak hayvanların insanlarla birlikte yaşamasının önemi, sorunların çözümü noktasında yapılan sağlık hizmetleri, bakım ve geçici barınak hizmetleri gibi konuları içeren birbelgesel sinevizyon eşliğinde sunuldu.

Gösterimin ardından açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Şafak Uğur, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde hedeflerinin 'İnsan sağlığı ve hayvan refahının' önemi olduğunu söyledi. Uğur, "İnsanların doğayı tahrip etmesi ve hayvanların yaşamını işkenceye dönüştürerek zorlaştırması, kendiayaklarına kurşun sıkmak anlamına gelir" diyerek, hayvanların insanlarla birlikte yaşamasının ne kadar hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.

 HAYVANA ŞİDDET İNSANA ŞİDDETLE BAĞLANTILI

 Hayvanlara uygulanan şiddetle, insana uygulanan şiddet arasında mutlak bir bağlantı olduğunu kaydeden Uğur, şiddet suçu işleyenlerin çocukluk yaşları incelendiğinde mutlaka hayvanlara şiddet uyguladığının veya öldürdüğünün belirlendiğini anlattı.

Özellikle sokak hayvanlarının korunmasında kanunlarda değişikliğin şart olduğunu ifade eden Uğur, hayvanlara şiddet uygulayanlara verilen cezaların Kabahatler Kanunu kapsamında olduğunu ve caydırıcı olmadığını hatırlatarak, çözümün birlikte yaşamın sağlanması ile gerçekleşeceğini belirtti.

 Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof Dr. Oğuz Sarımehmetoğlu da hayvanların korunması konusunda sokak hayvanlarının öncelikli olması gerektiğine dikkat çekti. Prof. Sarımehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen protokol çerçevesinde yaralanan, zulme uğrayan hayvanların tedavi ve korunması hususunda önemli adımlar attıklarını söyledi.

 BÜTÇEDEN 5 MİLYON LİRA AYRILIYOR

 Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı da 2014 yılında Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na Şafak Uğur'un gelmesini Büyükşehir Belediyesi'nin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarının dönüm noktası olarak tanımladı. Büyükşehir'in bütçesinden sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar için 5 milyon lira ayırdığına dikkat çeken Balcı, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, muayenesi, tedavisi ve bakımı ile ilgili faaliyetlerini rakamlar vererek açıkladı.

 Konuşmasının sonunda sadece Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine düşeni yapmasının yeterli olmayacağını kaydeden Balcı, "Başta anne-babalar, öğretmenler olmak üzere herkes ve her kurumun, hayvan sevgisini çocuklara aşılaması ve öğretmesi gerekiyor" dedi.

 Programın son konuşmasını yapan Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi "Bir insan hayvanların hakkını hukunu koruyorsa, insanların da hakkını koruyacağına inanıyorum" diye konuştu.

 Konuşmasında, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunuyla ilgili hazırlanan tasarıya da değinen Tüfekçi, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda işlenen suçlara verilen cezaların idari cezalar olduğunu ve çok düşük para cezalarıyla sonuçlandığını hatırlattı.

 Hazırlanan kanun tasarısında, hayvanlara karşı işlenen suçların adli cezalarla karşılanmasının öngörüldüğüne dikkat çeken Tüfekçi, tasarısının kabulüyle cezaların daha adil bir seviyeye geleceğini ifade etti.

 Konuşmaların ardından hayvanların insanlarla birlikte yaşamasının önemini, dayanışma, sorunların çözümünü ve paylaşımların sağlıklı bir ortamda nasıl olumlu sonuçlara dönüştüğünü gösteren ANFA Atlı Güvenlik ekibinin hazırladığı gösteri ilgi çekti.

  Atlı gösterinin ardından insanla hayvanın birlikte gerçekleştirdiği eylemlerin sergilendiği Polis KEM'in (Köpek Eğitim Merkezi) sunduğu gösterim de izleyicilere güzel anlar yaşattı ve büyük alkış aldı. ANFA Güvenlik K-9 köpekleri ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın K-9 Arama ve Kurtarma köpeklerinin de düzenlenen mizansenler çevresinde sunduğu gösteriler ilgiyle izlendi.

 
Ring için yön çözümü
 
Atamalar için tercih takvimi başladı.
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pursaklar’ın totemi ‘protokol’ü aşamadı
Pursaklar Belediyesi’nin çalışmalarını duyurmak amacıyla Esenboğa Havalimanı ...
43 otomobilin şanslıları araçlara kavuştu
Ankara Ticaret Odası’nın (ATO), Başkent’teki terör olayları sonrasında ...
Son durak mutluluk
Başkent’te hayatını Esra Ertürk ile birleştiren Osman Pençe, sahibi olduğu ...
 
Teleferik hattına fırtına rötarı
Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nı bu kez de fırtına vurdu. Halatlardaki ...
Hacı Bayram’da Muharrem İftarı
Türkmen Alevi Bektaşi Derneği ve Türk Kızılayı, önceki akşam Hacı Bayram-ı ...
Çayyolu kadar yeşil alan olacak
15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından kent merkezlerindeki askeri ...
 
Etimesgut'tan Burdur'a 2 bin asker
Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı'nın ...
Ankara'yı seven kazandı
ATO'nun düzenlediği "Ankara'yı Seviyorum" alışveriş kampanyası kapsamında ...
Kazı sezonuna yoğun kapanış
Ankara Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri