Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
HABERLER>SPOR
11 Ekim 2017 Çarşamba - 11:56

Başkent’in gururu cesur yürekler

İngiltere’yi 2-1 yenip Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Takımının temelini Ankaralı sporcular oluşturuyor.

Başkent’in gururu cesur yürekler

En geniş katılımlı organizasyonda, rakiplerini geçip, tarihinde ilk kez zirveye çıkan ay-yıldızlı ekipte, şampiyonluğu getiren golü atan kaptan Osman Çakmak ile birlikte 6 oyuncu, Ankara takımlarından seçildi.

Ampute Milli Futbol Takımı, İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nın final maçında İngiltere’yi 2-1 yenip, tarihinde ilk kez bu turnuvada şampiyon olurken, hepimizi gururlandırdı, göğsümüzü kabarttı. Grup maçlarını gol yemeden geçen, yarı finalde güçlü Rusya’yı 2-1 yenen ve finalde İngiltere’yi 2-1 ile deviren ‘cesur yürekler’ içindeki Başkentli sporcular, Ankara’ya ayrı bir gurur ve sevinç yaşattı. Final maçının uzatma anlarında attığı golle şampiyonluğu getiren kaptan Osman Çakmak ile birlikte 6 oyuncu, Ankara’nın iki takımı, Osmanlıspor ve TSK Rehabilitasyon Merkezi Takımı’ndan seçildi.

Rahmi Özcan, Fatih Şentürk, Ali Can Kuruyamaç ve Selim Karadağ, geride kalan sezonu, ligi şampiyon tamamlayan Osmanlıspor forması altında geçirdi. Kasım ayında başlaması planlanan yeni sezonda Selim dışındaki 3 oyuncunun, Şahinbey Belediye takımında görev yapacağı belirtiliyor.

Osman Çakmak ile birlikte Muhammed Yeğen ve Kemal Güleç ise TSK Rehabilitasyon Merkezi’nin futbolcuları. Türkiye Liglerinin gol kralı ve milli takımın en önemli isimlerinden biri olan ‘Messi’ lakaplı Barış Telli de futbol hayatının uzun bölümünü Ankara kulüplerinde geçirdi.

ANKARA TAKIMLARI LİDERLİK ETTİ

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında destek verdiği Ampute Futbol Takımı, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) bünyesinde faaliyet gösteriyor. Türkiye’de ampute futbolun geçmişi çok eski değil. Ancak kısa sürede katedilen mesafe ve elde edilen başarılar çok büyük ve çok önemli. Uzun süre TSK bünyesinde faaliyetini yürüten ampute futbol, diğer kulüplerin de branşa ağırlık vermesi ve takımlar oluşturması sonrasında, deplasmanlı lig mücadelesine dönüştü. Ankara takımları, ampute futbolunun tanıtılması ve gelişmesi açısından ayrı bir yere ve ayrı bir öneme sahip. TSK Karagücü, Ankara Engelliler, Başkent Engelliler, Keçiören Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi ve Osmanlıspor kulüpleri, ampute futboluna damga vuran ve şampiyonluklar yaşayan Başkent ekipleri konumunda.

HER ZAMAN KÜRSÜDE OLDULAR

Tek ayaklı kramponlar, Ampute Futbol, Türkiye’den sorulur sloganı ile her şampiyona öncesi iddiasını ortaya koyuyor. Daha önce 4 kez Dünya üçüncüsü, bir kez de Avrupa ikincisi olan ay-yıldızlılar, Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO Cup 2015’teki finalde ev sahibi Polonya’yı 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu.
Türkiye’nin yanı sıra aralarında Rusya, İrlanda ve Britanya’nın da bulunduğu 12 ülke, 2015’te Avrupa Ampute Futbol Federasyonu’nu (EAFF) kurdu. EAFF, ilk Avrupa Şampiyonası’nı Türkiye’de düzenledi. Dünya Ampute Futbol Federasyonu’nun (WAFF) daha önce iki yılda bir düzenlediği Ampute Futbol Dünya Kupası’nda Brezilya, Özbekistan ve Rusya şampiyon oldu.

HEPSİNİN AYRI HİKAYESİ VAR

Aynı zamanda kendisi de gazi olan Teknik Direktör Uğur Özcan ile birlikte kahramanların ayrı ayrı hikayeleri var. Osman Çakmak: Şırnak’ta vatani görevini yaparken mayına bastı, sol bacağını dizinin altından kaybetti. Barış Telli: 4 yaşındayken geçirdiği bir trafik kazası sonucu sağ bacağının alt tarafını kaybetti. Alican Kuruyamaç: Trafik kazası sonucu sağ ayağını kaybetti. Muhammet Yeğen: Bir bacağı kısa doğdu. Rahmi Özcan: Sağ bacağı doğuştan engelli. Fatih Şentürk: Motosiklet kazasında sol bacağını kaybetti.
Selim Karadağ: Doğuştan bir kolu kısa. Kemal Güleç: 11 yaşında, arkadaşlarıyla bir inşaat yıkımını seyrederken kepçe üstüne düştü.

BOYNUMUZUN BORCU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Takımı’na, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden alınacak kararın ardından kişi başı 200’er bin lira prim vereceklerini açıkladı. TV’deki bir programa telefonla katılan Gökçek, “Bu gençlere sahip çıkmak, hepimizin boynumuzun borcu. Bu arkadaşlarımızın bir kısmı, Osmanlıspor’da oynuyor. Belediyeler olarak, böyle başarı gösteren millilere her türlü imkanı verme hakkımız var. Allah nasip ederse 18 gencimizin 18’ine ve hocasına meclisimizden bu kararı çıkaracağız” dedi.

BU ÇOCUKLARA DAĞITMALI

Kararı Twitter hesabından da duyuran Gökçek, “Meclis üyelerimizle konuştuk, Ampute Milli Takımımıza, meclis kararıyla 200’er bin lira ödül kararı çıkartacağız. Ankara’lılar adına, Milli Takıma, Ankara BŞB’nin vereceği ödül, diğer büyük şehirlerin bütçelerine göre de verilmeli. TFF, Milli Takım’a vereceği galibiyet primini, kesinlikle Ampute Takımı’na dağıtmalı. Millet olarak beklentimiz.” tweet’lerini attı.

 
‘Milyonfest Ankara’ yarın başlıyor
 
Çevre sorunları ODTÜ’de konuşuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Filede Ziraat rüzgarı
Bu sezona, önemli transferler yaparak, iddialı bir kadro ile giren ve ...
Souza sözünü tuttu: Televizyonu gönderdi
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde kaçan gol pozisyonunda sinirlenip televizyonu ...
Türkiye - İngiltere Ampute final maçı saat kaçta, hangi kanalda? Maçı canlı izle
Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası yarı finalinde Polonya'yı 2-0 mağlup ...
 
Telekom’un zirve keyfi
Kurduğu güçlü ve tecrübeli kadro ile şampiyonluk hedefleyen mavi-beyazlılar, ...
Gazozuna maçlar başladı
Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen ve 90’lı yılların maç kurallarının ...
Milli Takım'da şok! 4 oyuncu kadro dışı...
Dünya kupası finallerine gitme hakkını kaybeden Ay-Yıldızlı ekipte 4 futbolcunun ...
 
Diplomatlar korta çıkıyor
Çınar&Çınar Hukuk Bürosu tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu ...
Taraftar büyük gücümüz
Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü İsmail Kartal, milli maç arasını ...
Veteran şampiyonlar
Bulgaristan’da bu yıl 27’ncisi düzenlenen ve 35 yaş üstü veteran atletlerin ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Cemaatlerde İktidar Kavgaları ve Gerçek İman
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri