Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>GÜNDEM
18 Şubat 2018 Pazar - 02:25

Başbakan Yıldırım: 'Terör örgütlerine Osmanlı tokadını vurduk'

Münih Güvenlik Konferansında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Teröristlere Osmanlı tokadını vurduk. PKK’nın belini kırdık. Ama karşımıza başka bir isimle çıktılar" dedi. Yıldırım, Türkiye’nin Avrupa’nın güvenliğini sağladığını ifade etti.

Başbakan Yıldırım:  Terör örgütlerine Osmanlı tokadını vurduk

Başbakan Yıldırım, Münih Güvenlik Konferansının ikinci gününde konuşma yaptı. Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadeleyi anlatarak, mücadelenin müttefik ülkeler tarafından takdir edilmesini istedi.

Güvenlik konusunda sorgulama yapılmasını isteyen Başbakan Yıldırım, "Dünyada güvenlik anlamında mülteciler anlamında iyi yönde mi gelişmeler oldu. Yoksa durum daha mı ciddi boyutlara ulaştı. Önce buna göz atmamız gerekiyor. Son yedi yıldır Türkiye’nin 911 kilometre sınırı olan Suriye alanında çok büyük bir iç savaş var. Türkiye bu savaşın ne başlatanıdır ne sebep olanıdır. Türkiye bu savaşın sonuçlarından doğrudan etkilenen ender ülkelerden bir tanesidir. Buna Ürdün’ü, Lübnan’ı da ilave edebiliriz. Burada yaşanan insanlık trajedisinin en ağır sonuçlarını karşılayan ülke Türkiye’dir. Biz son 7 yıldır 3.5 milyon canını kurtarmak için memleketinden yerinden yurdundan ayrılmak zorunda kalan insanlara ev sahipliği yapıyoruz. Onlarla ekmeğimizi evimizi paylaşıyoruz. Onların hayata tutunmaları için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Bu yaptıklarımızın bir tarafını oluşturuyor. Bu biz kendi geleneğimizin kültürümüzden tarihimizden aldığımız değerlerle yapıyoruz. Kimsenin istediği için yapmıyoruz. Diğer taraftan da bölgede amansız bir mücadele var. Bütün dünya DEAS’a odaklanmış vaziyette. Ama oradaki mücadele ve oradaki terör sadece DEAŞ’la sınırlı değil. DEAS’la mücadele nasıl yapılıyor? Koalisyon güçleri vasıtasıyla 70’den fazla ülkenin katılımı ile yapılıyor. Karşımızda ise 5-6 bin bilemediniz 10 bin tane silahlı çapulcu. Peki bu mücadelede neredeyiz? Gerçek anlamda bu mücadeleyi kim yapıyor? Buna bakmakta yarar var. Sadece bir örnek vermek istiyorum. Türkiye Fırat Kalkanı Operasyonuyla beraber bölgede 3 bin 600 DEAS örgütü elemanını yok etti. Şimdi 2 bin kilometrelik bu alanda 135 bin Suriyeli döndü, 160 bin çocuk okula başladı, sağlık tesisleri okullar açıldı, ticaret başladı, polis gücü tesis edildi. Güvenlik sağlandı. 3,5 milyon mülteciden 130 bini oraya yerleşti. Bunu Türkiye sağladı. Bununla da yetinmeyerek Irak alanında da koalisyona katılmadan DEAŞ’la mücadelede sadece Musul etrafında 800 teröristi etkisiz hale getirdik. Verdiğimiz bu mücadele bunlarla sınırlı kalmadı. DEAŞ’ın bölgemiz ve Avrupa için ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmak bakımından önemlidir" dedi.

"BİZ NATO’NUN GÜNEY SINIRLARINI KORUYORUZ"

"Şu anda Türk hapishanelerinde DEAS mensubu tutuklu sayısı 10 bin civarındadır" diyen Başbakan Yıldırım, "Avrupa ülkelerinde gelen 5 bin 800 yabancı savaşçıyı sınırlarımızdan sokmadık geri gönderdik. Bunun yani sıra 4 bin şüphelinin girişini engelledik. 56 bin 300 potansiyel DEAŞ’la ilişkisi olabilecek olanlara sınırlarımızdan giriş yasağı koyduk. Bu çalışmamız da DEAŞ’ın bölgedeki faaliyetlerini azalttı. Türkiye’deki canlı bomba toplu katliam faaliyetlerini sınırlandı. Aynı zamanda Avrupa’ya yayılma ihtimalini azalttı. Buna rağmen tehdit bitmedi. ABD, YPG-PYD iş birliği yaparak özellikle DEAŞ’ı yok etmek için faaliyetine girmiştir. YPG-PYD Türkiye’nin 40 yıldır mücadele ettiği bölücü terör örgütünün PKK’nin Suriye’deki şubesi adıdır. Türkiye’nin Kuzey Irak’ta etkin mücadelesi karşısında tutunamayan bu terör unsurları Sincar üzerinden Suriye’ye geçerek Fırat’ın doğusuna gelmiş ve burada yasayan Kürt, Arap, Türkmen ve Ezidi gibi masum insanların üzerine çökerek buralara hakim olmaya çalıştı. Simdi ise iki NATO üyesi ABD ile karşı karşıya geldi. Biz NATO’nun güney sınırlarını koruyoruz. Bir yandan NATO’nun sınırlarını korurken NATO’nu diğer bir ülkesi bizim sınırlarımızı tehdit eden insanlarımıza saldıran bir terör örgütüyle DEAS mücadelesine girmesini izahta zorlanıyoruz. Dostlarımızdan bunu konuştuğumuzda bize söylenen şey çok açık bu bir mecburiyet. Bu bir tercih değil. Şu anda Suriye ve Irak alanında DEAS örgütü mensubunun sayısı minimum seviyesindedir. Deyr ez Zor ve Bağdat’ın güney batısında Kerkük’ün güneyinde bir miktar vardır. Toplam sayıları ise 3 bin civarındadır. Hepsinin yok edilmesi lazımdır. Burada hem fikiriz. Bunu yaparken yeni bir terör örgütü oluşturmayalım. Suriye’de eğer kalıcı barış istiyorsak Suriye’nin geleceğini oluşturacak bütün etnik grupların Soçi, Astana Ateşkes, gerginliği azaltma daha sonraki adım olarak da anayasa hazırlıklarının tamamlanmasıyla birlikte Cenevre’de bütün koalisyon ülkelerinin BM Rusya’nın İran’ın Türkiye’nin ana oyuncuların katılacağı bir konferans ile çözüm bulunması lazım. Suriye’nin nüfusundan daha fazla nüfusu ülke dışındadır. Türkiye bir yandan DEAŞ’la mücadele ederken aynı anda diğer üç terör örgütüyle de mücadele ediyor. PKK bunun uzantısı YPG PYD’dir. Bir diğeri ise FETÖ örgütüdür. 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonucu FETÖ terör örgütü sadece Türkiye için değil bütün dünya için büyük bir tehdit olduğu ortaya çıkmıştır. Avrupa ülkelerinde bu örgütün rahatlıkla faaliyet gösterdiklerini şahit olmaktayız" ifadelerini kaydetti.

"TÜRKİYE AVRUPA’NIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLIYOR"

Türkiye’nin Avrupa’nın güvenliğini sağladığına dikkat çeken Yıldırım, "Sorunların çözümü terör örgütü mensuplarının yok etmekle mümkün değildir. Bunu derinliklerine inmek zorundayız. Önce El Kaide, El Nusra oldu. DEAS oldu bundan sonra hangi isimle karşımıza çıkacağını kimse garanti edemez. O halde çözüm, hiçbir farlı bakış ayırım yapmadan ama, fakat demeden teröristler Müslüman ülkeden çıkar gibi bir yanlışa düşmeden bu mücadeleyi yapacağız. Diğer yandan da bunu doğuran sebepleri de BM, Güvenlik Konseyi üyeleri bu konuya daha fazla yoğunlaşmaları lazımdır. Bölgedeki geleceğe yönelik adil paylaşım demokrasi adin yönetim sekli ve kaynakların adil dağıtımı konularında çalışmamız lazımdır. Sonuç olarak daha çok demokrasi, insan hakları ve yerel insanların seslerine kulak vermeliyiz. Türkiye Avrupa’nın güvenliğini sağlıyor. Bundan iki yıl önce bölgeden Avrupa’ya göç edenlerin sayısı günlük 2 bin 500 olurken bugün ise bu rakam 70’in altına inmiştir. Biz mültecileri bölgede tutarak bunların arasına sızmış teröristlerin Avrupa’ya geçmelerini engelleyerek Avrupa’nın iç güvenliğini sağlamış oluyoruz" dedi.

"PKK’NIN BELİNİ KIRDIK, AMA KARŞIMIZA BAŞKA İSİMLE ÇIKTI"

"Teröristlere Osmanlı tokadını vurduk" diyen Yıldırım, "PKK’nın belini kırdık. Ama karşımıza başka bir isimle çıktılar. Çıkarken de yalnız başına çıkmadılar. Maalesef ABD, Rusya ve başka ülkelerin silahlarını gayri meşru yollardan ya da doğrudan temin ederek insanlara karşı kullandılar. Siz biliyor musunuz, Suriye’de birçok ülkenin silahı internet üzerinden satılıyor ve terör örgütleri bunu satın alıyor. Bu nasıl terörle mücadeledir? Bunun cevabını birisi vermeli" ifadelerini kullandı.

Almanya’da 3 bin 63 dolayında tutuklu olduğunu hatırlatan Başbakan Yıldırım, hapiste bulunan Türklerin suçuna bakmadan dışarı çıkmalarını istemenin doğru olmayacağını söyledi. Yıldırım, Türkiye’nin Avrupa ve ABD gibi ülkelerde olduğu gibi hukuk devleti olduğunu hatırlattı.

Etiketler:
 
Şehrin göbeğindeki dere maviye boyandı
 
Özhaseki: 'Kayseri-Ankara arası aktarmasız 1 saat 15 dakika olacak'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit kardeşlerinden sınırda vefa görevi
PKK terör örgütü ile girdiği çatışmada 1998 yılında şehit düşen Ahmet ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, nikah şahidi oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları Sivil Toplum ...
TSK'dan flaş Zeytin Dalı Harekâtı açıklaması: 674 hedef imha edildi
Zeytin Dalı Harekâtının başlangıcından itibaren Hava Kuvvetlerimize ait ...
 
Yeni havalimanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın inişi için hazır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan uçağın 26 Şubat'ta İstanbul yeni havalimanı ...
Ömer Ali'nin tek çaresi beyin kök hücre ameliyatı
Eskişehir’de geçirdiği havale sonucunda 11 aydır yatağa mahkum olan 22 ...
Şehit anne ve babasının sözleri Türkiye'nin göğsünü kabarttı
Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nın 17’inci gününde Bülbül ...
 
Türkiye, Karadeniz'de NATO Daimi Deniz Gücüne azami katkı veriyor
Türkiye, Karadeniz'de ittifak yükümlüklerini azami yerine getirerek NATO ...
ABD'nin Münbiç'de 8 bin teröriste askeri kimlik dağıttığı ortaya çıktı
Terör örgütünün 25 canlı bombası ve 5 bombalı aracı Afrin’de pusuda! ABD’liler ...
Afrin’de her taşın altından PKK çıkıyor
Afrin’de öldürülen YPG'li teröristin hücum yeleğinden bölücü terör örgütü ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri