Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Tokat’ta deprem
Tokat’ta deprem
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
HABERLER>YEREL HABERLER
3 Nisan 2018 Salı - 16:57

Bakan Sarıeroğlu: "Türkiye’de 15 bin 352 iş yerinde 900 bin kişilik bir çalışma gerçekleştirdik"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye’de 15 bin 352 iş yerinde 900 bin kişilik bir çalışma gerçekleştirildiğini belirterek, "Çalışma hayatında Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı düzenlemesini hayata geçirdik.

Bakan Sarıeroğlu:  Türkiye’de 15 bin 352 iş yerinde 900 bin kişilik bir çalışma gerçekleştirdik

Kapsamı itibariyle de dünya uygulamalarının arasında böylesine geniş kapsamlı herhangi bir uygulama söz konusu değil" dedi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, alt işveren işçilerinin kamuda istihdam edilmesinin ardından bakanlıkta düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Sarıeroğlu, geçmişten bu yana çalışanların gündeminde olan taşeron konusunu çözmenin AK Parti iktidarına nasip olduğunu ifade ederek, dünden beri çalışanların yaşadığı sevinçten ve haklı gururdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

En son yapılan düzenleme kapsamında KHK ile hayata geçirilen düzenlemede taşeronla ilgili aynı tanımın kullanıldığını aktaran Sarıeroğlu, "Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı tanımı hem mevzuatımıza giren bir tanım hem de Kamu İhale Kurumunun ilgili yönetmeliğinde yer alan bir tanımdı. Tüm çalışmamızı bu tanım çerçevesinde gerçekleştirdiğimizi, 900 bin emekçi kardeşimizi ilgilendiren, merkezi bütçe ile düzenlenen kamu kurum ve kuruluşlardaki kardeşlerimizin 4B kadrosuna geçişi, belediye ve il özel idarelerimizde çalışan taşeron emekçisi kardeşlerimizin belediyeye iştiraklerindeki istihdamını, 4C’deki statüsündeki kardeşlerimizin 4B kadrosuna geçişi ve yine mevsimlik geçici işçilerimizin çalışma sürelerini 4 ay daha uzatma imkanı getiren kapsamlı bir düzenleme yaptık. 900 bin kardeşimizin hayatına, hanelerine, ailelerine etki eden bir çalışma oldu, öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.


"312 saat çalışılan 69 toplantı gerçekleştirdik"

 

Düzenlemenin hayata geçirilmesine ilişkin süreç hakkında detayları paylaşan Sarıeroğlu, çalışmaların Ağustos ayında başlatıldığını anımsatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Yıldırım’ın ve Bakanların katılımıyla hazırlık aşamasında 15 toplantı gerçekleştirildiğini belirtti. Sarıeroğlu, "Yine hazırlık aşamasında KHK çıkmadan önce tüm alt işveren işçisi çalıştıran tüm bakanlıklarımızın görüş ve önerilerinin alındığı toplamda 312 saat çalışılan 69 toplantı gerçekleştirdik. Tüm bu çalışma maratonunun sonunda tüm beklentilerin önüne geçen, çalışma hayatında Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı düzenlemesini hayata geçirdik. Kapsamı itibariyle de dünya uygulamalarını arasında böylesine geniş kapsamlı herhangi bir uygulama söz konusu değil" diye konuştu.

 

Planlı ve programlı şekilde çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyleyen Sarıeroğlu, "90 gün içinde tüm sürecin tamamlanacağını ilan ettik. Geçtiğimiz hafta uzayacağı yönünde bazı spekülasyonlar yapıldı, başından itibaren de böylesi spekülasyonlarla, bilgi kirlilikleri ve algı operasyonlarıyla da mücadelemizi sürdürdük" dedi.


"Onlar konuşur, biz yaparız"

 

Elektronik Kamu Alım Platformu (EKAP) adıyla hazırlanan yeni yazılım üzerinden bütün sürecin takibini gerçekleştirdiklerinin altını çizen Sarıeroğlu, "İşçilerimiz 2-11 Ocak tarihlerinde başvurularını gerçekleştirdiler. Tespit komisyonları bu başvuruları inceleyerek hak sahibi olanları ilan ettiler. Bunun üzerine bir itiraz süreci de hayata geçirdik. Bu süreç zarfında güvenlik soruşturmaları da sürdürdük, İçişleri Bakanlığımız soruşturmaların ilgili idarelere gitmesini sağladı. 2 Nisan itibariyle de taşeron işçisi kardeşlerimizin kamuya geçişlerini tamamlamış durumdayız. Hala sistemimize girişler devam ediyor" diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sürecin tek mimarı olduğunu dile getiren Sarıeroğlu, "Çok yoğun bir çaba sarf ettik, şimdiye kadar çok şey söylenildi, biliyoruz ki yine bir sürü şey siyaseten söylenilmeye devam edecek. Onlar konuşur, biz yaparız. Siyaseten varsın konuşmalarını yapsınlar, bunun takdirini çalışanlarımız, milletimiz gösterecektir" şeklinde konuştu.


"Güvenlik soruşturmasına takılanların terör örgütü bağlantısı olduğu tespit edildi"

 

Sarıeroğlu 15 bin 352 iş yerinde 900 bin kişilik bir çalışma gerçekleştirildiğini ifade etti. Bu kapsamda taşerondan kadroya; Cumhurbaşkanlığında 819, Başbakanlık bin 221, TBMM bin 157, Sağlık Bakanlığı 148 bin 489, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 7 bin 480, Milli Eğitim Bakanlığı 31 bin 908, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 31 bin 991, Gençlik ve Spor Bakanlığı 35 bin 697 olmak üzere taşeron çalışanlar istihdam edildi.

 

Sarıeroğlu, "En fazla taşerondan kadroya geçişin olduğu il İstanbul, 114 bin 432 kardeşimizin kadroya geçiş işlemi yapıldı. Ankara’da ise 66 bin 510 kişinin kadroya geçiş işlemi tamamladı" dedi.

 

Güvenlik soruşturmasına takılanların ise terör örgütleriyle bağlantısı olduğu tespit edildiği için elendiği belirtildi. Güvenlik soruşturmasına takılarak elenenlerin 5’i TBMM, 572’si Sağlık Bakanlığı, 6’sı Gençlik ve Spor Bakanlığı ve 27’sinin Dicle Üniversitesinden olduğu açıklandı.

 
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Avrupa’dan gelen gençlerle buluştu
 
Rusya Devlet Başkanı Putin, Ankara’da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Avrupa’dan gelen gençlerle buluştu
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, "Elinden ve dilinden herkesin ...
Başkentin balıkadamları Türkiye’ye örnek oluyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu:
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ...
 
Keçiören Belediyesi Bağlumspor Bayan Voleybol Takımı 1. Lig’e yükseldi
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ’’Ellerinden gelenin en iyisini ...
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken:
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ’’Bugüne kadar 324 ürün coğrafi işaret aldı’’ dedi.
AK Parti’nin Kızılcahamam teşkilatı ittifakı görüştü
AK Parti Kızılcahamam Mart Ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda “Cumhur ...
 
Keçiören Belediye Başkanı Ak: ’’Orman vasfı olmayan 1 milyon 126 bin metrekarelik alanı mesire alanı olarak dizayn ettik’’
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ’’Orman Genel Müdürlüğü ile orman ...
Yenimahalle’de Yeşilçam yolculuğu
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ’’Sanat insana sevgiyi, kardeşliği, ...
2019 yılında Mamak’ta 52 okul ve bin 150 derslik inşa edilecek
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim atağı yapılıyor.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri