Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Tokat’ta deprem
Tokat’ta deprem
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
HABERLER>SİYASET
6 Eylül 2017 Çarşamba - 15:22

Aydemir:’Arakan zulmüne sesiz kalanlara veyl olsun’

Milletvekili Aydemir, Arakan başta olmak üzere İslam Coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekti, küresel izanın bu zulümler karşısındaki sessizliğini lanetleyerek, İslam Alemini vahdet ve tevhid doğrusunda birleşmeye davet etti.

Aydemir:’Arakan zulmüne sesiz kalanlara veyl olsun’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘ İlayı kelimetullah için nizamı alem amentüsünde buluşan, canını bu mukaddes için adayan ve coğrafyası da, inancı da vahdet olan, Akif’in ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda’ ifadesiyle tasvir ve tarif ettiği mukaddes vatanın, muazzez milletinin bayram neşvesini paylaşıyor, hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz.’ dedi.

TEBRİK VE TELİN

Kurban Bayramı dolayısıyla bir tebrik mesajı yayımlayan AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Arakan başta olmak üzere İslam Coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekti, küresel izanın bu zulümler karşısındaki sessizliğini lanetleyerek, İslam Alemini vahdet ve tevhid doğrusunda birleşmeye davet etti.

KURBAN MANASINDA KURBAN OLMAK

Mesajında Kurban kavramının önemine değinen Milletvekili Aydemir, ‘Kurban olmak.. Asırlarca kendini Allah’ın, Vatanın, milletin, insanlığın velhasıl uğruna ölünecek her mukaddes kavramın yolunda çekinmeksizin feda eden milletimizin ruh halini gösteren berceste bir deyim. Bu yüce millete çok yakışır..’ diyor bir mütefekkirimiz.. Ve Akif tarihi bir kayıt düşüyor bu gerçeğe ve vurguluyor:

'Şehamet dini, gayret dini ancak Müslümanlıktır/Hakiki Müslümanlık, en büyük kahramanlıktır..’ ifadesini kullandı.

TEK VATAN, TEK  MİLLET, TEK  DEVLET, TEK BAYRAK ŞUURU

‘Manevi nafakadan nasiplenmiş, her türlü mukaddes değerlerle yüreği ve dimağı beslenmiş olan bu yüce millet, tek vatan, tek  millet, tek  devlet, tek bayrak şuuruyla tarihe yürüyen bu yüce millet bir Kurban Bayramına daha erişmenin manevi gurur ve süruru, içinde.’ Diyen Milletvekili Aydemir, ‘

‘Hacı Bayram-ı Veli’nin tarifiyle: ‘Bayramım imdi/ Bayramım imdi/Bayram ederler yar ile şimdi/Hamdü senalar/Hamdüsenalar/Yar ile Bayram kıldı bu gönlüm..’ Allahı Yar edinenlere…Allah var ne gam var teslimiyeti içinde bulunanlara.. Ve Allaha nefsini adayanlara.. Yüce Milletimize selam ile dua ile. “ kaydını düştü.

BİZİM İNANCIMIZ TESLİMİYETE DAYANIR. ALLAHA TESLİMİYETE

Mesajında Vahdet ve Tevhid gerçeğine dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Bir mütefekkirimizin kaydıyla, bizim inancımız teslimiyete dayanır. Allaha teslimiyete..  Kurban olmak bu manadadır. Hakka nefis adamak. Hakka sadık olmak. Hak yolunda Akça durmak. Milletçe Teslimiyetimiz budur. Yolumuz budur, ufkumuz budur..

Milli ve manevi ruhunu hakka adamış, küresel tarihte manasıyla özel bir yer bulmuş bu yüce millet bir teslimiyet haleti içinde Kurban Bayramını idrak ediyor. Bezm-i Eleste bütün inanlar kardeştir hükmüne sadakatte ahdetmiş İslam Coğrafyası, birlik, beraberlik ve kardeşliğin adresi muazzez Anadolu, Kemal Coğrafyası Bayramın manevi atmosferi altında. Ruh ve mana medeniyeti, İslam Alemi müşterek inancın bereketi içinde..  Bir hikmet ve rahmet diliminde, bir vahdet ve tevhid iklimindeyiz. Tefekkür ve vicdanlarla muhasebe vakti. Bu Vakit ruh ve mana vaktidir.. İlayı kelimetullah için nizamı alem amentüsünde buluşan, canını bu mukaddes için adayan ve coğrafyası da, inancı da vahdet olan, Akif’in Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda’ ifadesiyle tasvir ve tarif ettiği mukaddes vatanın, muazzez milletinin bayram neşvesini paylaşıyor, hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz.’ dedi.

VAHDET VE TEVHİT ÇAĞRISI

Arakan’da yaşanan zulme işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Dünya birliğini tevhid esası üzerine kurmuş olan İslam Dünyası, hak ekseninde muhabbet Medeniyeti Kurban Bayramını göz yaşı ile idrak ediyor.  Allaha kurban olmak hazzıyla, inandığı için katledilen mazlumların ahı yan yana.. Arakan’da, Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de Müslümanlara kefen biçen küresel zalimler yine iş başında.

İslam Medeniyetinin hamisi yüce milletimizi FETÖ karalığına, zulmüne mahkum kılmak isteyen hainler yeni senaryolar peşinde.. İdraki ve izanı tutulmuş Avrupa, Vicdan ve aklını yitirmiş küresel güçler bu zulümler karşısında sessiz. Zulmün perde perde inmesini seyir halinde namus yoksunları.. Ne ki bu zulümlere dur diyecek,  İslam Coğrafyası da vahdet ve tevhide muhtaç. Tek yol Vahdet..Tek gerçek tevhid.. ‘Ya Rab şu muazzam vakit hürmetine..’ Akifçe niyazımız: ‘Ya Rab..Kaldır aradan vahdete hail ne ise/Ya Rab şu asırlarca süren tefrikadan/Artık ezilip düşmesin ümmet ye’se/Madam ki verdin bize bir ruh-u nevin/Ya Rab, daha bir nefha-i te’yid insin..’ Amin..amin..’ niyazında bulundu.

ARAKAN ZULMÜ VE KÜRESEL TEPKİSİZLİĞİ TELİN

Dünya’nın Arakan’da yaşanan katliama sessiz kaldığını, binlerce masum ve mazlumun küresel vizyonda göz önünde katledildiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, bu duruma tepki vererek;

Ve Milletçe niyazımız tavrımız. Akifçe vurgumuz: ‘Tükürün milleti alçakça vuran darbelere/Tükürün onlara alkış dağıtan kahbelere/Tükürün Ehl-i Salibin o hayasız yüzüne/Tükürün onların asla güvenilmez sözüne/Medeniyyet denilen maskara mahluku görün/Tükürün maskeli vicdanına asrın tükürün..’

Tükürün. Bayram hürmetine, veyl hainlerin, veyl zalimlerin olsun.’ dedi.

ŞARKTAN BAŞLAYARAK MAĞRİB-İ AKSA’YA KADAR..

Mesajının son bölümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Kurban Bayramı niyazına yer veren Milletvekili Aydemir, ‘ Ve duamız:

‘Şarktan başlayarak Mağrib-i aksa’ya kadar/Dayanan bir koca dünyadaki üç yüz milyon/Sineden yükselecek İsm-i Hüda hürmetine/İydin ey ümmet mübarek olsun/Bugün afakı fürüzan edecek nur-u Mübin/Parlasın haşre kadar, sönmesin! Amin..Amin.’

15 Temmuz’da FETÖ zulmüne karşı duran, milli iman ve irade ile ihanete, vesayete dur diyen, AK Önderin AK ufkuna kara çalmak isteyen hainlere yeni bir destan yazarak set kuran Ömer Halisdemirlerin muhterem şahsında tüm şühedayı rahmet, gazilerimizi şükran ve minnet ile anıyor, Hac’da dua dua, tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet raibasının ebediyen bekası için yakaran hacılarımızı tebrik ediyor, Hak yolunda nefislerini adayan, akça duran yüce milletimizin bayramını kutluyor, tüm hemşehrilerimi Allahın selamıyla selamlıyorum.’ ifadesini kaydetti.

 
Dönüm maçı yine İzlanda’yla
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Myanmar girişimleri sonuç verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Erzurum manevi değerleri en yüksek olan bir şehir'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, ...
CHP’li Yılmaz sordu
CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması ...
Bahçeli: 'Gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır'
MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Barzani'nin Türkmen kentlerini hedef alan ...
 
Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun atletli fotoğrafına tepki gösterdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sen Atatürk’ü böyle atletle yemek ...
MSB: '7 general emeklilik istedi'
Milli Savunma Bakanlığı, 7 general ve amiralin atamalar öncesi emeklilik ...
Bakan Çavuşoğlu Irak’a gidecek
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Irak ilişkilerinin gündeminde yer alan konuları ...
 
Ürdün’e FETÖ teşekkürü!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ürdün, FETÖ iltisaklı tek okulu derhal kapatarak ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Zekai Aksakallı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan Korgenaral Zekai Aksakallı’ya verilen yeni görev ...
Çavuşoğlu: '12 yıldır seçim kazanamayan Kılıçdaroğlu cinnet geçiriyor'
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Kılıçdaroğlu 12 yıldır seçim kazanamıyor ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri