Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
HABERLER>SİYASET
9 Kasım 2017 Perşembe - 13:19

Aydemir: ‘16 yılda her alanda ezberleri bozduk’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz on altı yılda her alanda ezberleri bozduk, her alanda alışılmış cehalet ve geri kalmışlık atmosferini yok ettik; eğitim meselesinde çıkmazda olan bir Türkiye vardı, o alanda da ezberleri bozduk.’ dedi.

Aydemir: ‘16 yılda her alanda ezberleri bozduk’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz on altı yılda her alanda ezberleri bozduk, her alanda alışılmış cehalet ve geri kalmışlık atmosferini yok ettik; eğitim meselesinde çıkmazda olan bir Türkiye vardı, o alanda da ezberleri bozduk.’ dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, Gençlik ve Eğitim ilişkisine değindi, AK Davanın Gençlik tarifini paylaştı.


AK ÖNDER’İN TARİHİ TARİFİ


Milletvekili Aydemir, ‘Sözlerime Sayın Cumhurbaşkanımıza ait olan bir vizyon belirlemesiyle başlamak istiyorum, diyor ki Sayın Cumhurbaşkanımız: “Üstat Necip Fazıl’ın ifade ettiği gibi ‘Durun kalabalıklar, bu cadde çıkmaz sokak.’ diyebilen bir gençlik istiyoruz. Bu, cehalete “çıkmaz sokak” diyebilen bir gençlik. Böyle bir bilinçle, böyle sağlam iradeyle kendini yetiştirecek, milletimize yönelecek her tehdidin karşısında dimdik durabilecek gençlik en büyük hayalimiz.” Ve beliğ bir hedef koyuyor AK önderimiz: “Biz istiyoruz ki önümüzdeki dönemde ülkemizin yeni Alparslanları, yeni Fatihleri, yeni Gazi Mustafa Kemalleri çıksın; bunu gerçekleştirelim istiyoruz. Biz istiyoruz ki bu topraklardan daha nice Yunus Emreler, Mevlânalar, Itriler, Mimar Sinanlar yetişsin.” 2002’den bugüne her alanda tarihe geçecek ilerleme kaydeden ülkemizin eğitim ve öğretimdeki temel hedefi budur.’ dedi.


AK DAVANIN GENÇLİK YAKLAŞIMI


AK Parti Gençlik yaklaşımını anlatan Milletvekili Aydemir, istiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Asım’ın Nesli vurgusunu hatırlatarak, ‘Bizim tarifimizde, Mazisine ait değerler ve zirveler temelinde çağdaş bilgi ve birikime sahip bir gençlik. Tarihî geçmişiyle barışık, geleceğe yön vermeye amade bir gençlik. 15 Temmuzdaki gibi millî iradeye ipotek koymaya kalkışan hainler karşısında milletimizin vicdan, dirayet ve irfanını sergileyerek bir direniş destanı yazan gençlik vardır. Millî Şairimiz bu gençliği “Asım’ın nesli” olarak takdim ediyor ve o ruhu, o gençliği “Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek / İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.” ifadeleriyle kaydediyor. Böylesi bir nesli inşa etmek üzere mübarek bir niyetle eğitimde ilkleri başlatan Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında tüm eğitim camiasına müteşekkiriz. ‘ ifadesini kullandı.


28 ŞUBAT KALINTILARI SİLİNDİ


‘Biz on altı yılda her alanda ezberleri bozduk, her alanda alışılmış cehalet ve geri kalmışlık atmosferini yok ettik; eğitim meselesinde çıkmazda olan bir Türkiye vardı, o alanda da ezberleri bozduk.’ diyen Milletvekili Aydemir, şunları kaydetti: ‘ On altı yılda 2002 yılına kadar yapılmış derslik sayısını katlayarak yürüdük, bir yapılanma ve bir yatırım dönemi yaşadık. İlköğretimden ortaöğretime kadar tüm eğitim kurumlarımızda ücretsiz ders kitapları dağıtım sistemine geçildi. Bunlar aslında bilinen şeyler ama tekrarda fayda var, ısrarla tekrar etmek lazım çünkü hakikaten insan hafızası nisyanla malul, unutuyoruz; bazen de siyasi yaklaşımla, muarız kafasıyla bunları unutturmaya çalışıyoruz.
Onun için altını çizerek her seferinde söylemek lazım. O babdan söylüyorum. Eğitimde yeni sistemle, 28 Şubat darbe döneminin ürünü haksızlıklara, adaletsizliklere, kat sayıyla ortaya çıkan mağduriyetlere son verildi, ortaöğretimde ayrımcılık ortadan kaldırıldı, 76 olan üniversite sayısı 200 eşiğine geldi, üniversitede okuyan gençlerimizin sayısı 10 milyon sınırında, her yıl milyonlarca öğrenci üniversitede eğitim görme imkânına kavuştu. Bunlar ilktir, tektir ve takdirliktir. Hasılı, bu ak dönem ekonomik kalkınma yanında eğitim kalkınması dönemidir. ‘ dedi.


AYDEMİR’DEN 2002 ÖNCESİ, BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜ HATIRLATMASI


‘Devrisabık yapmak istemem ancak dünü hatırlamadan bugünü görmek mümkün değildir.’ ifadesiyle sözlerine devam eden Milletvekili Aydemir, ‘ İnançları sebebiyle, inançlarının gereğini yapıyor diye gençlerimizin üniversitelerden atıldığı dönemleri, milyonlarca gencin yükseköğretim hayalini gerçekleştiremediği yılları unutmadık, unutturmayacağız. Fikir, inanç ve girişim özgürlüklerinin kısıtlandığı, yükseköğretimin bir ayrımcılık hâline geldiği, kaliteli eğitimin ancak yüksek gelir dilimine mensup aile çocuklarına münhasır kılındığı dönemler hatırımızdan çıkmıyor. Yükseköğretim kurumlarının metropollerde yoğunlaştığı, her şehirde bir üniversite kurulmasının hayallere bile giremediği dönemleri hatırdan çıkarmak mümkün değildir. Şimdi, hâle bakın ve lütfen şükürle bakın. Kat sayı ayrımcılığından mağdur olan yok, dar gelirlilerin çocukları da dâhil olmak üzere her öğrenci ücretsiz dağıtılan ders kitaplarıyla eğitim alıyor, eğitimde kalite ve nitelik farkına imkân vermeyen, özellikle Anadolu’muzun ücra köşelerindeki gençlerimizin eğitim fırsatlarından yararlanması noktasında kampüslerimiz şehir şehir yükseliyor, her ilinde üniversite olan bir Türkiye var artık, gençlerimiz inanç özgürlüğü içinde eğitim imkânlarından yararlanıyor, başörtüsü zulmünden eser yok.‘ hatırlatmasını yaptı.


‘TÜRKİYE EĞİTİMDE ÇAĞ ATLAMIŞTIR’


Türkiye’nin eğitim alanında da çağ atladığını savunan Milletvekili Aydemir, ‘Burada eğitimde çağ atladığımızı beliğ biçimde kaydeden, ülkenin kavuştuğu eğitim nimetlerini vurgulayan bir tarifi hatırlatayım, Sayın Cumhurbaşkanımız “Biz öğrenciyi üniversiteye değil, üniversiteyi öğrencinin ayağına götürdük. Yaptığımız iş bu. Bizler bu konuda rahatız.” diyor ve vurguluyor: “Eğitim kimsenin tekelinde değildir, olamaz; eğitim de sağlık da ulaşım da diğer tüm hizmetler de sadece mutlu azınlığın, parası olanların değil, tüm milletin hakkıdır.” İşte geldiğimiz mükemmel konum budur. ‘ tarifinde bulundu.


15 TEMMUZ DİRİLİŞİNDE GENÇLERİN ROLÜ


Konuşmasında 15 Temmuzdaki hain darbe girişimine değinerek, milli irade ve bu irade içindeki gençlerin destansı duruşuna atıfta bulunan Milletvekili Aydemir şunları kaydetti: ‘Biz ilimle yoğrulmuş irfanın, hikmetin temsilcisi bir milletiz. Nitekim bu hazinemizi 15 Temmuzda bir ihanet odağını tarihe gömerek ortaya çıkardık. Millî irade basiret, irfan ve izanını bir kez daha ortaya koydu. Millî irade şuuru vesayet alçaklığına galip geldi. Bunda, hiç şüphesiz, aldığı eğitimle tarihiyle barışan, dil, inanç, kültür değerlerine yeniden dönen gençliğimizin payı büyüktür. Millî irade terbiyesinden geçmiş, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet idealine nefislerini adayan gençlerimize minnettarız. ‘


AYDEMİR MÜMTAZ TURHAN’IN TESPİTİNİ PAYLAŞTI


Bütçe sunumunda Erzurumlu Mütefekkir Merhum Mümtaz Turhan’ın tespitlerini aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Evladı olmaktan müftehir olduğum Erzurum’un beşerî kıymetlerinden merhum Prof. Dr. Mümtaz Turhan, “Bir memlekette herkesin okuryazar olması, herkesin tahsilden geçmesi kalkınmanın bir sebebi değil fakat neticesidir.” diyor. Mümtaz Turhan, değerli Kamil Aydın Hocamın da ilçesinden
hemşehrisidir. Kendisiyle iftihar ediyoruz, Kamil Hocamla da öyle. Bu bir sosyolog tespiti tabii. Bugün Türkiye'de herkes ama herkes eğitim alma hak, fırsat ve imkânına sahip. Yukarıda kaydettiğim üzere, her yıl 2 milyon gencimiz yükseköğretime başlıyor, üstelik üniversite seçerek. Tüm bu gelişmeler, aynı zamanda, ülkenin iktisaden kalkındığının da resmidir. Hâle şükrediyoruz, katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. ‘ dedi.

 
Başkent’te oto yangını
 
Ankara-Aksaray yolunda otobüs kazası;3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti’de ikinci şok! Bir istifa daha
İYİ Parti’de Kurucular Kurulu'nda bulunan eski milletvekili Cevher Cevheri’nin ...
Cam filminde flaş gelişme... Cumhurbaşkanı devreye girdi
Milyonlarca araç sürücüsünü yakından ilgilendiren cam filmi sorununda sürpriz bir gelişme yaşandı.
Tuna döneminde merak ve beklentiler
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın görevine başlamasının ardından ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne yaparsanız yapın 2019'da bitecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul’da AKM’nin projesini taktim ...
Bahçeli: 'Yüzde 10 barajı Türkiye için çok ağır'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ' Yüzde 10 barajı Türkiye'de çok ağır ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Kasım tarihinde Katar’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.
 
Alınganlık olmaz geldiler sayarız
Ankara’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın ilk mesajı ...
Devlet Bahçeli'den hükümete flaş teklif
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Atatürk düşmanlığına heves edenler, ...
Ankara’nın yeni başkanı Mustafa Tuna oldu
Melih Gökçek’in istifasının ardından Ankara’nın yeni Büyükşehir Belediye ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri