Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
HABERLER>GÜNDEM
25 Mart 2018 Pazar - 13:28

Asrın projesi için 21 lojistik merkezi

Türkiye, Demir İpek Yolu projesi kapsamında 21 lojistik merkezi ile ticaretin kalbinde olacak. Ürünler buralardan limanlar yoluyla dünyaya açılacak.

Asrın projesi için 21 lojistik merkezi

Çin tarihî İpek Yolu’nu yeniden canlandırmayı hedefleyen Bir Kuşak, Bir Yol projesine yönelik çalışmalarını sürdürürken Türkiye de lojistik ve ulaşım alanındaki çalışmalarına hız verdi. Pekin ile Londra’yı demir yolu ile birbirine bağlayacak projede Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile kilit bir role sahip olan Türkiye toplam 21 lojistik merkezi ile uluslararası mal ticaretinde yerini sağlamlaştıracak. Türkiye Gazetesine açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, lojistik merkezlerinin 8’ini tamamlanıp hizmete açıldığını belirterek şu bilgileri verdi: Dokuzuncu olarak Erzurum Lojistik Merkezi’i tamamlamış bulunuyoruz, onu da hizmete açacağız. Merkezlerin sayısını 21’e çıkarmayla ilgili de inşaatlar Konya, Karaman, Sivas, Samsun’da devam ediyor. Şimdi bir lojistik master projemiz var. Lojistik merkezlerini; organize sanayi bölgeleri, fabrikalar ve büyük sanayi üretimi yapan tesislere bağlıyoruz. Demiryolu aracılığıyla yılda yaklaşık 28,5 milyon ton yük taşımaktayız. Bu demiryolları ağlarını söz konusu yerlere entegre ettiğimizde taşınan yük miktarı 2 katına çıkmış olacak.

MERSİN’E 3. KONTEYNER LİMANI
Bütün ulaştırma projelerinin birbirini tamamlıyor olmasının önemine işaret eden Bakan Aslan, sözü Türkiye’nin liman durumuna getirdi. Mevcut Alsancak Limanı’nın İzmir’in içerisine çok sıkıştığını ve yetmediğini anlatan Bakan Arslan, kapasiteyi karşılamak için Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nı inşa ettikleri söyledi. Bakan Arslan, Türkiye’nin deniz taşımacılığı ile uluslararası ticarette söz sahibi olması adına yürüttükleri liman çalışmaları hakkında şunları aktardı: Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde en kritik ve büyük ölçekli limanımız Filyos’un inşaatı başladı, altyapısını tamamlıyoruz. Burası bittikten sonra üstyapısını yap-işlet-devret modeli ile ihale edeceğiz. Mersin ve İskenderun limanları özelleştirildikten sonra kapasiteleri çok arttırıldı. O bölgede özel sektör çok liman yaptı. Ancak beklentimiz o ki gelecekte bu kadar yol bağlantısı yapıp, Çin ve Kazakistan’dan, Bakü-Tiflis-Kars marifetiyle ülkemiz üzerinden Avrupa’ya yük gönderebilmek. İşte bunun için Mersin konteyner limanını da planlıyoruz. Mersin’de üçüncü bir aktarma limanı yapacağız.

Boğazların yükünü hafifletecek dev proje hızla ilerliyor
Hem ihracata hem de ithalata büyük katkı sağlaması beklenen Filyos Limanı’nın altyapı işlerinin yüzde 60’ının bu yıl tamamlanması planlanıyor. Proje kapsamında, 2 bin 450 metre uzunluğunda ana mendirek, bin 370 metre uzunluğunda tali mendirek, 3 bin metre uzunluğunda rıhtım, yaklaşık 20 milyon metreküp tarama, geri saha dolgusu ve tahkimat işleri yer alıyor. Altyapı inşaatlarının kamu kaynaklarıyla yapılacağı, üstyapının ise Yap-İşlet-Devret ile ihale edilmesinin planlandığı belirtiliyor.

Limanın, hem Marmara’daki limanları hem de Boğazların yükünü hafifletmesi bekleniyor. Ayrıca Orta Asya ve Karadeniz kaynaklı ticaretin de demiryolu üzerinden güneye ve Orta Doğu’ya ulaşmasına imkan sağlanacak. Filyos Limanı tamamlandığında Türkiye’nin en büyük 3’üncü, Karadeniz Bölgesi’nin ise en büyük limanı olacak.

Liman yakınındaki Filyos Endüstri Bölgesinde de çalışmalar sürüyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bu yıl bitmeden bölgenin yeni yatırımcılarını belirleyeceği ifade ediliyor. 597 hektar büyüklüğündeki bölgede kamulaştırma, harita yapımı ve jeolojik-jeoteknik etüt raporu çalışmaları tamamlanmış durumda. Endüstri bölgesinin yanında yer alan limana bağlanacak demir yolu güzergâhının ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından belirlenmesi bekleniliyor. Bölgede elektrikli teçhizat imalatı, makine ve alet imalatı, motorlu kara taşıtı imalatı ile diğer ulaşım araçlarının imalatı gibi katma değeri yüksek, orta ve yüksek teknoloji yoğunluklu sektörlerin yer alması planlanıyor.

12 BİN KİŞİYE İŞ İMKÂNI SUNACAK
2019 yılının ortasında bitirilmesi planlanan limanın devreye girmesiyle yaklaşık 600 hektarlık bir alan endüstri ve sanayi merkezi hâline gelecek. Proje bölgede 12 bin kişilik istihdam oluşturacak.

 
'Evlatlarımız için kamera konmalı'
 
Kuşadası’nda korkutan yangın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Evlatlarımız için kamera konmalı'
İhlas Medya’nın ‘Çocuk parklarına güvenlik kamerası’ kampanyası aileleri ...
Yeni ÖSO gücünün sayısı yaklaşık 25 bin oluyor, personele özel üs bölgelerinde eğitim verilecek
Zeytin Dalı Harekâtı’nın beklenenden kısa sürede sonuçlanması, harekât ...
Org. Akar'dan Afrin açıklaması: Tam kontrolü için üç beş köy kaldı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, "(Afrin'de bulunan yer altı yapıları) ...
 
Komandoların katıldığı sınır ötesi operasyonda 55 terörist etkisiz hale getirildi
TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından Hakurk-Kani Rash bölgesinde başlatılan ...
Terör örgütü PKK/PYD'den Sincar oyunu: Üzerindeki baskıyı azaltmak için çekildiğini açıkladı
Afrin’de hezimete uğrayan terör örgütü PKK, Batı kamuoyunda “Türkiye sivilleri ...
TSK: Afrin bölgesi tamamen kontrol altında
Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin bölgesinin tamamen kontrol altında olduğunu açıkladı.
 
Çocuk parklarına kamera koyulsun
TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı, çocuklar güven içinde oynasın istiyor, ...
Eşinin bebeğe koyduğu ismi beğenmeyip mahkemelik oldu
Yeni doğan bebeğe isim verme konusunda çıkan anlaşmazlığa Yargıtay'dan ...
'Köprü ve tünelleri 25 yıl daha beklese miydik?'
Bakan?Arslan, YİD modeliyle dev projeleri hayata geçirdiklerini belirterek ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri