Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
HABERLER>SİYASET
7 Kasım 2017 Salı - 09:50

Ankara’nın yeni başkanı Mustafa Tuna oldu

Melih Gökçek’in istifasının ardından Ankara’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu. Başkan Tuna, “Akıl bedava benim herkesin aklına ihtiyacım var. Ortak akılla güzel hizmetlere vesile olacağız” dedi.

Ankara’nın yeni başkanı Mustafa Tuna oldu

Melih Gökçek’ten boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na AK Parti’nin aday olarak açıkladığı Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna seçildi. Tuna, seçimin ilk turunda, 136 üyenin 104’ünün oyunu alarak, Ankara’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Seçim öncesi Mustafa Tuna’nın adaylık önergesine, MHP, BBP ve 3 Bağımsız üye de imzalarıyla destek verdi. Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Başkan Mustafa Tuna, şunları söyledi:

EL ELE VEREREK ÇALIŞACAĞIZ

“Beni bu göreve adaylık noktasında layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, partimizin genel merkez yöneticilerine, il teşkilatımıza ve siz değerli Meclis üyesi arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün yapılan bu seçimde de şahsıma göstermiş olduğunuz bu güvene layık olmaya sonuna kadar gayret edeceğim. İnşallah bundan sonrada hep beraber Ankaramıza güzel hizmetler noktasında el ele vererek birlikte çalışmayı düstur edineceğiz.

HERKESİN AKLINA İHTİYACIM VAR

Bütün kurumların herkesin görüşleri kanaatleri şehrimizin daha iyi noktalara gelmesi noktasında çok önemlidir. Akıl bedava benim herkesin aklına ihtiyacım var. Ortak akılla güzel hizmetlere vesile olacağız. Temel felsefemiz dürüst, şeffaf ve adil bir yönetim. Bu anlayışla hiç kimseye farklı muamele, hiç kimseye zulüm yok. Bizim uygulamalarımız bu yöndedir. Bu yönde de sizin desteklerinizi hep yanımda göreceğime inanıyorum.”

 

MÜHRÜ VE MAKAMI DEVRALDI

Seçimin ardından mührü ve makamı yeni başkan Mustafa Tuna’ya devreden Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, “Yeni bir dönem başlıyor yeni ve daha güzel şeyler yapmak gibi bir mükellefiyetimiz var. İnanan rakik kalplere dikkat eden bir belediye başkanı olarak Mustafa Tuna’yı arz ediyorum. Gerçekten işi zor. Ama dua ve desteklerimizle kendisine yardımcı olmak gibi bir görevimiz var. Mühürü teslim ediyorum hayırlı olsun” dedi. Mühürü teslim alan Mustafa Tuna ilk icraatının ne olacağı sorusuna ise “Birçok konuda bir ilki yok hepsine beraber ortak akılla inşallah güzel çözümlere vesile olacağız” yanıtını verdi. Devir teslimde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, “Tebrik ediyoruz Allah hayırlı ve mübarek eylesin. Durmak yola devam” diye konuştu.

GÖKÇEK'İN TECRÜBELERİNDEN İSTİFADE EDECEĞİZ

Olağanüstü Meclis toplantısı öncesi Büyükşehir Konferans Salonu’nda AK Parti grup toplantısında Mustafa Tuna’nın adaylığı açıklandı. Tuna’nın ismini açıklayan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya “Melih Bey kardeşimize de bu süre içinde gösterdiği kararlı ve vakarlı duruş dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi. 
Kaya, “Bu süreçte vatandaşımız değişim istiyor. Siyasi tarihimize baktığımızda, Anavatan Partisi, SHP’nin bu değişimi gerçekleştirememiş olmasının bedelini ağır ödediklerini görmekteyiz. Değişim için bir süreç başlattık. A veya B belediyesi diye bakmak doğru değil. Kim ne derse desin AK Parti belediyelerimizin, belediye başkanlarımızın hukukunu da korumak zorundayız. Onlar da birer insan. Aileleri, çocukları var. Sosyal medya hesapları üzerinden dedikodulara meydan bırakılarak yıpratılmasına müsaade edemeyiz. Bu değişimi yaparken muhalefet bize bir eleştirir getirdi. ’Seçimle gelen seçimle gider.’ Ya okuma yazmaları eksik ya da belediyeciliği hiç bilmiyorlar. Seçimle gelip seçimle gitmesi halka ait bir keyfiyettir. Belediyelerimiz idari olarak içişleri bakanlığının denetimine tabidirler. Her belediye başkanımızı içişleri bakanımız denetler. Mali olarak denetlemek Sayıştay’a ait bir keyfiyettir. Sayıştay’ımız denetler. Bir temayül yaptık. Çıkan sonuç değerlendirildi cumhurbaşkanımıza arz edildi. Sayın cumhurbaşkanımızın kararı ile Sincan Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasına karar verildi” ifadelerini kullandı.
Yeni Başkan Mustafa Tuna yaptığı ise konuşmasında “Bugüne kadar emeği geçen değerli başkanlara ve özellikle de Melih Başkan’a, hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Onun tecrübelerinden istifade ederek, inşallah önümüzde daha güzel hizmetlere vesile olacağına inanıyorum. Hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ederim. Sağolun, varolun” diye konuştu.

 

SEÇİMDEN NOTLAR

-Mustafa Tuna seçim öncesi adaylığının açıklandığı konferans salonundaki AK Parti grup toplantısına Genel Başkan Yardımcıları ve il başkanıyla birlikte girdi.
-Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya Mustafa Tuna’nın ismini açıklarken Tuna’y ilk tebrik eden yanında oturan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki oldu.
-Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya grup toplantısında adayı açıklarken Gökçek’e de hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Bu esnada yeterince alkışlamayan meclis üyelerine Kaya, “Candan alkışlayın bir gün siz de gideceksiniz” dedi.
-AK Parti’nin adayı olarak açıklanan Mustafa Tuna meclis toplantısı öncesi tüm parti gruplarını gezdi.
- Seçim öncesinde CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, Gökçek’in istifası ile ilgili eleştirilerde bulunup yeni başkandan beklentilerini sıraladı.
- MHP Grup Başkanvekili Ramazan Şimşek de Tuna’dan tüm Ankara’ya eşit şekilde hizmet etmesini beklediklerini ifade etti.
- Halkevleri de Büyükşehir Belediyesi’nin önünde toplantı öncesi basın açıklaması yaparak seçimi protesto etti.
- Meclis toplantısının ardından Tuna tebrikleri makamında kabul ederken diğer ilçe belediye başkanlarıyla toplu fotoğraf çektirdi.
-Mustafa Tuna’yı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da arayarak tebrik etti.
-Yeni Başkan Tuna akşam saatlerinde ise havaalanında Cumhurbaşkanını karşılamaya gitti.
- Melih Gökçek, istifasının ardından Ankara’nın yeni başkanının seçildiği Meclis toplantısına katılmadı.

 

  •  

 
TÜBİTAK’ın geliştirdiği Hassas Güdüm Kiti-1’in seri üretimine geçildi
 
Sabah trafiğini ‘TIR’lattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Fakıbaba'dan ucuz et açıklaması
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, piyasa oturana kadar ...
Ankara’nın yeni başkanı bugün belli oluyor
Melih Gökçek’in istifasının ardından Ankaralıların merakla beklediği “Başkan ...
Başbakan Yıldırım: Ülkemizi karıştırmaya çalışanlar terörü hortlatmaya çalışanlar avucunu yalasın
Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’da Kemaliye-Dutluca yolu ...
 
CHP'li vekil yerli otomobili hedef aldı
CHP milletvekili Haluk Pekşen, Türkiye'nin uluslararası arenada dev markalarla ...
Başbakan Yıldırım: Hedefimiz enflasyonda tek hane
Başbakan Binali Yıldırım, "Hedefimiz enflasyonda tek hane" dedi.
Bursa'nın yeni başkanı Alinur Aktaş oldu
Bursa'da Recep Altepe'nin istifasının ardından Vali İzzettin Küçük'ün ...
 
Erdoğan, yerli otomobili üretecek babayiğitleri açıkladı
Erdoğan, üretimi yapacak firmaların tanıtım töreninde konuştu. İşte üretimi yapacak firmalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: '657 olduğu sürece, bürokraside köklü düzenleme yapamazsınız'
Daha önce “Obez devletten kurtulmalıyız” diyen Erdoğan “657 olduğu sürece, ...
Milletvekili Aydemir'den Chp Sözcüsüne Sert Tepki
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri