Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
Bozdoğan-29 operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı
Bozdoğan-29 operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
HABERLER>EKONOMİ
24 Kasım 2017 Cuma - 12:30

Ankara’nın geleceği kongre ve fuar turizminde

THY’nin tarifeli seferiyle Ankara’dan direkt Frankfurt’a uçan ATO heyeti, dün Alman yetkililerle ‘kongre ve fuar turizmi’ni konuştu. ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara’nın ekonomik anlamda sıçrama yapmasına uygun bir potansiyeli olduğunu belirterek, “Şehrimizin geleceğini, kongre ve fuar turizminde gö

Ankara’nın geleceği kongre ve fuar turizminde

Türk Hava Yolları’nın(THY) Ankara’dan direkt uçuş başlattığı Almanya’nın Frankfurtkentine giden Ankara Ticaret Odası(ATO) Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan heyet, dün Alman yetkililerle birlikte düzenlenen toplantıda bir araya geldi. 
Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası, Frankfurt Ekonomi Kalkınma Kurumu ve Messe Frankfurt yetkililerinin katılımıyla Frankfurt Marriot Otel’de gerçekleştirilen toplantıda kongre ve fuar turizmi konuları masaya yatırıldı. 
Toplantıdaki konuşmasında Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşların kongre, fuar ve sağlık turizmi alanında gelişmesine yönelik çalışmaların da bir parçası olduğunu vurgulayan ATO Başkanı 
Gürsel Baran, “Önümüzde Frankfurt gibi çok başarılı bir örnek var. Yeter ki Ankara’yı sevelim ve potansiyeline inanalım” dedi. ATO yönetimi olarak Ankara’nın da Frankfurt benzeri bir kongre ve fuar şehri olması için her türlü çabayı göstermeye hazır olduklarını vurgulayan Baran şöyle konuştu:

ANKARA’DA POTANSİYEL VAR

“Ankara’nın ekonomik gelişimini sürdürmesine hatta sıçrama yapmasına uygun bir potansiyeli mevcut. Bu potansiyeli harekete geçirmekse bizlerin görevi. Ankara’dan Frankfurt’a yaklaşık 3.5 saatte geldik. Coğrafi olarak Türkiye’nin ortasında yer alan Ankara’dan 3-4 saatlik uçuşla varılabilecek Almanya, Lüksemburg, Avusturya, Irak, Ürdün, Kıbrıs, Romanya, İngiltere, Özbekistan, Libya gibi 34 ülke mevcut. Bu ülkelerin toplam gayrisafi milli hasılası yaklaşık 23 trilyon dolar.

 

PAZARIN TAM ORTASINDAYIZ

Yani 34 ülkeyi kapsayan 23 trilyon dolarlık bir pazarın ortasındayız. Bu pazarı değerlendirecek üretim yapısına sahip bir şehrimiz var. Ankara Ticaret Odası olarak şehrimizin geleceğini, kongre ve fuar turizminde görüyoruz. Kongre ve fuar turizmi, kazandırdığı gelirin yüksek olması nedeniyle pek çok ülkenin tercih ettiği bir turizm türü haline geldi. Araştırmalara göre, kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenler diğer turistlere göre 4 kat daha fazla para harcıyor.

 

FRANKFURT BAŞARILI BİR ÖRNEK

Önümüzde Frankfurt gibi çok başarılı bir örnek var. Yeter ki Ankara’yı sevelim ve potansiyeline inanalım. Ankara, coğrafi konumu, konaklama tesisleri ve hizmet kalitesi itibarıyla kongre ve fuar turizmi için çok elverişli bir şehir. Yurt dışına direkt uçuşların artmasına paralel olarak bu avantajı daha da güçlenecek. Bunlara ilaveten, odamızın da ortağı olduğu Uluslararası Fuar Alanı Projesi, başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere paydaşlarımızın güçlü iradesi ve kararlılığıyla en kısa zamanda gerçekleşecek. ATO yönetimi olarak Ankara’nın da Frankfurt benzeri bir kongre ve fuar şehri olması için elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız.”

ALMANYA’YA 565 MİLYONLUK İHRACAT

ATO olarak Almanya ile aradaki bağları daha da güçlendirmek arzusunda olduklarını ifade eden Gürsel Baran, “Ankara için de Almanya’nın ayrı önemi var. 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz toplam 10.8 milyar dolarlık ithalatımızın 1.8 milyar dolarlık kısmını yani yüzde 17’si Almanya’dan gerçekleşmiş. İhracatımızda da payı yüzde 8. Toplam 6.4 milyar dolarlık ihracatın 565 milyon doları Almanya’ya yapılmış.”

 

BİR BAŞKENTİN FUAR ALANI OLMAZ MI

Toplantıya katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, direkt uçuşların önemine dikkat çekerek, “İnşallah Ankara sadece bir şehrin değil, İç Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı olacak” dedi. Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Benim yıllardır sıkıntı çektiğim, şikâyet ettiğim bir konu vardı. Ankara’dan direkt uluslararası uçuş bulamıyorduk. Aktarmalı gitmek demek, 4-5 saat kayıp demekti. Hadi biz mecburen buna katlandık diyelim, yabancı yatırımcı, turist böyle bakmıyordu. Direkt uçuş olmayan yere, bunları çekemiyorduk. Gürsel Başkanımız sayesinde, yıllardır mücadelesini verdiğimiz, büyük bir problem çözüldü. Yönetimiyle birlikte, önce sayın Cumhurbaşkanımıza giderek konunun önemini anlattı. Sayın Başbakanımızın da desteğini aldı ve Ankara için bu çok hayırlı işin gerçekleşmesini sağladı. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı dedi ki, ‘ATO Başkanı öyle ısrarlı bir şekilde takip etti, çalıştı ki, bizi de bu işi yapmaya ikna etti.’ Frankfurt, Berlin ve Viyana başladı. Yakında Düsseldorf ve Amsterdam gibi başka şehirler de eklenecek. İşte şehrine sevdalı, vizyon sahibi Oda Başkanı böyle olur.

GRUPLAŞMADA HEPİMİZ KAYBEDERİZ

İnşallah Ankara sadece bir şehrin değil, İç Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı olacak. Yeni ticaret ve yatırım fırsatları yanı sıra, turizm de canlanacak. Bu konunun üzerinde özellikle duruyorum, zira Başkanımızın ve yönetiminin kıymetini hepimiz bilmeliyiz. Demokratik ortamda seçimi yaptık. Doğal olarak, tartışmalar, çekişmeler yaşandı. Şimdi bunları geride bırakıp, Ankara için, temsil ettiğimiz iş alemi için, birlikte çalışma zamanı. Zira birlik olmadığımızda, hepimiz ve tüm camiamız, kaybediyor. İşte, kendi içimizde kutuplaşmayla zaman ve emek israf etmek yerine, işimize odaklanınca, böyle güzel sonuçlar elde ediyoruz. Artık herkes bulunduğu ilin ilçesinin menfaatleri doğrultusunda birlikte çalışmak mecburiyetinde. Hiçbirimizin siyasi görüşü veya farklı görüşünden dolayı gruplaşmalar olmaz. Olursa hepimiz kaybederiz.

İHALESİ 1 AYA KADAR TAMAMLANACAK

Ankara’nın; Frankfurt, Köln gibi bir fuar alanı bugüne kadar maalesef yoktu. Bu hepimiz için bugüne kadar büyük bir ayıptı. En büyük ayıbımız bir fuar alanımızın olmamasıydı. Bir başkentin fuar alanı olmaz mı. Herhalde bir aya kadar ihalesi tamamlanacak. İnşallah Ankara bir yıl içinde fuar alanına kavuşmuş olacak. Bu fuar alanından Ankara sanayicisi ve tüccarı ile iş adamları istifade edecek. Sırada, Ankara için bir diğer tarihi adım olan, fuar alanı var. Odamız burada da, hem işi sahiplenmiş durumda. Hem de en büyük sermayedarlardan biri olarak, elini de taşın altına koymaktan çekinmedi. İnşallah Ankara, tüm bu hizmetlerle çok daha gelişmiş, zenginleşmiş bir şehir olacak. Bizler de, burada en büyük katkı sağlayan ATO mensubu olmakla, iftihar edeceğiz.”

 
Kutuda ifşa var
 
Kış öncesi son uyarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son dakika... Benzine zam geldi ! Benzin fiyatları ne kadar oldu ?
Benzinin litre satış fiyatına bu geceyarısından itibaren geçerli olacak ...
Aydemir Enerjide Erzurum beklentilerini seslendirdi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Enerji ve Tabi Kaynaklar ...
Yeni POS cihazı zorunluluğu 1 yıl ertelenmeli
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
 
Son dakika... Benzine indirim geldi- Benzin fiyatları ne kadar oldu ?
Benzinin litre satış fiyatına bu geceyarısından itibaren geçerli olmak ...
Hükümet yol haritasını belirledi! Öncelik pahalılık...
Hükümet üretimi destekleyip fiyat artışlarının önünü kesecek. İstihdam ...
Dolar ve euronun ateşi yükseldi Dolar ne kadar? (20 Kasım 2017 dolar - euro fiyatları)
Dolar ve euronun ateşi yükseldi. Euro tarihi rekora ulaştı. Türk Lirası ...
 
İkinci el arabada kazalar PTT'den öğrenilebilecek
İkinci el araçların muayene tarihi ve kilometresine ilişkin bilgiler, ...
5 milyon emeklinin maaşı yeniden hesaplanacak!
2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için intibak zammı gündemde. Anayasa ...
Bölgesel Uçak Projesi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor
Türk havacılık sanayi yeni bir çağa giriyor. Türkiye'de ulaşımın çehresini ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri