Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i resmi törenle karşıladı
Türkiye Expo 2023 Doha’da AIPH Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı
Türkiye Expo 2023 Doha’da AIPH Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı
HABERLER>GÜNDEM
31 Ocak 2018 Çarşamba - 11:04

Ankara’da Afrin seferberliği

Başkentliler Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan vatan evlatlarını unutmadı. Ankaralı anneler, ördükleri bere ve atkılarla, sardıkları dolmalarla, yazdıkları mektuplarla Mehmetçik’e ‘Hep birlikte yanınızdayız’ mesajı gönderecek. Belediyeler de bölgedeki halk için yardım çalışmaları yapacak.

Ankara’da Afrin seferberliği

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’na Türkiye’nin dört bir yanından destek yağarken Ankaralılar da harekâta katılarak zor koşullarda büyük bir mücadele veren askerleri unutmadı. Başkent’teki birçok belediye bölgedeki Mehmetçikler için harekete geçti.

 

Mamak Belediyesi Ahmet Yesevi Aile Merkezi kursiyerleri, ‘kınalı kuzularımız’ dedikleri Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev yapan askerler için atkı ve boyunluk örmeye başladı. ‘Bir Yumak Destek’ kampanyası kapsamında hafta boyunca kursiyerlerin öreceği bin adet boyunluk ve atkılar, askerlere gönderilecek.

MANEVİ DEĞERLERİ YÜKSEK

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Çok değerli annelerimizin, hanım kardeşlerimizin öpülesi elleriyle ve dualarıyla örmüş olduğu atkıların manevi değeri çok yüksek” dedi. Örgü Öğretmeni Fatoş Atikmen de “Dualarımızla ilmek ilmek işlenen bere ve boyunlukları en kısa zamanda askerimize ulaştıracağız. Üzerlerine de emeği geçen herkes duygu düşüncelerini belirten küçük notlar bırakacak” diye konuştu.

 

YENİMAHALLE’DEN SARMALI DESTEK

 

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları’ndaki (YENİMEK) kursiyerler de el emekleriyle ürettikleri yemek ve giyim eşyalarını bölgeye gönderecek. Yemek kursundaki kursiyerler kendi elleriyle sardıkları zeytinyağlı sarmaları ve pişirdikleri gözlemeleri özel şekilde muhafaza ederek askerlere ulaştıracak. Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) işbiriliğiyle açılan konfeksiyon atölyesinde üretilen 100 çocuk montu da bölgeye ulaştırılarak askerlerin Afrin’de köylerdeki çocuklara dağıtması sağlanacak.

YANLARINDA OLDUĞUMUZU VURGULUYORUZ

Kursiyerler ayrıca kendi ürettikleri Türk bayrak motifli el yapımı sabunları da askerlere gönderecek. Ürünlerin sembolik de olsa manevi olarak askere moral sağlayacağını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Milletimizin ve ordumuzun el ele olduğunu göstermek için biz de kahraman askerlerimize manevi anlamı büyük olan bazı ürünlerle destek olmak istedik. Dualarımız onlarla. Afrin’deki askerlerimize buradan selam gönderiyoruz, yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

 

 

 

5 KİŞİLİK EKİP AZEZ’E GİDİYOR

İlçeyi bayraklarla donatıp askerlere destek mesajı gönderen Keçiören Belediyesi, bölgedeki halk için de çalışmalara başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Tekin Başer ve beraberindeki 4 kişi önümüzdeki hafta Afrin’e komşu olan Azez kentine gidecek. Oluşabilecek göç dalgası için bölgeye 5 bin kişilik seyyar mutfak kurulacak. Bölge halkına sıcak yemeğin yanı sıra bot, battaniye ve çeşitli eşyalar da ulaştırılacak. Belediye ayrıca bölgeye yeni bir okul yapılması ya da mevcut okulların onarımı için de bir fizibilite çalışması gerçekleştirecek.

GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Bölgede oluşacak göç dalgasına karşı insani yardım çalışmaları kapsamında belediyemiz çalışmalar yapacak. Gerek o bölgedeki eğitim çalışmalarının aksamaması gerekse gıda ihtiyacının düzenli bir şekilde karşılanması için ekiplerimiz Azez’de incelemelerde bulunacak. Her zaman mazlumdan yana olan ülkemiz yine bölge halkının mağdur olmaması hususunda gereken desteği verecek” ifadelerini kullandı.

 

ASKERE ATKI BERE VE MEKTUP GÖNDERİLECEK

Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim Kültür merkezlerindeki kadınlar da sınır ötesinde harekata katılan askerler için atkı ve bere örmeye başladı. Altındağ Belediyesi’nin 24 eğitim ve kültür merkezindeki kadınların el emeği göz nuru binlerce atkı ve bere Afrin’e gönderilecek. Kadınlar ilk etapta 2 bin bere ördü. Her bir bere ve atkının yanında ayrıca örgüyü yapan annelerin askerlere mesajlarını içeren mektupları yer alacak.

TÜM DUALARIMIZ ONLARLA

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki şöyle konuştu: “Yürekleri vatan aşkı ile dolu yiğitlerimiz zorlu koşullarda destan yazıyor. Altındağlı kadınlar da birlik ve beraberlik mesajı vererek, çok güzel bir çalışmaya imza attı. Afrin’deki Mehmetçikler için atkı ve bere ördüler. Altındağlı analar, Afrin’deki evlatlarına duygu dolu mektuplar yazdılar. Tüm dualarımız onlarla. Ülkemizin her yerinden birlik ve beraberlik mesajları yükseliyor. Allah yardımcıları olsun” diye konuştu.

 

 

BEYPAZARI’NDAN KURU ÇUBUK’TAN TURŞU

Beypazarı'nda da Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçik’e Beypazarı kurusu göndermek için “Beypazarı Halkından Askerimize Beypazarı Kurusu Gönderiyoruz” sloganıyla kampanya başlatıldı. Beypazarı Kent Konseyi öncülüğünde Atatürk Parkı’nda başlatılan kampanya için Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Ali Pekmezcioğlu halka gücü yettiğince Mehmetçik için başlatılan kampanyaya destek vermesi çağrısında bulundu. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da Zeytin Dalı Harekatı’nı ve Mehmetçik’i canı gönülden desteklediklerini söyledi. Kampanyaya çok sayıda vatandaş para desteğinde bulundu. Çubuk’ta da Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği ve Çubuk Belediyesi organizasyonuyla kampanya başlatıldı. Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin de destek verdiği kampanya kapsamında toplanacak ev yemeği, turşu, yün atkı, çorap, bere gibi ürünler Mehmetçik’e gönderilecek. Dernek Başkanı Zeki Avan, “İnşallah bu desteklerle Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde toplanacak ürünleri 2 Şubat’ta Mehmetçik’imize göndereceğiz” dedi.

 
Dikmen Vadisi’nde ‘atık karargâhı’
 
Sabıkalı güzergâhta sınavımız tehlike
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmetçik ve ÖSO Raco’ya ilerliyor
Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri ...
ÖSO: 'Topraklarımızı terörden temizleyene kadar durmayacağız'
Burseya’nın ele geçirilmesiyle, ÖSO birlikleri büyük moral kazandı. Harekatın ...
Zeytin Dalı’na bayraklı destek
Başkentliler, Zeytin Dalı Harekatı’nda terör örgütlerine karşı mücadele ...
 
Yeni bir yüz umuduyla yaşıyor!
Bebekken evlerinde çıkan yangında vücudunun ve yüzünün büyük bölümü yanan ...
Paha biçilemiyor! Suya konulunca birden üzerine belirdi...
Adana'da Suriyeli iki şahsın aracından ele geçirilen ve suya konulduğunda ...
Sıkışan teröristler etek giyip kaçıyor
Afrin'de köşeye sıkışan teröristler, Güneydoğu'da etekle askerden kaçmaya ...
 
Aydemir: ‘Dadaşlar, iman kalası’
 AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘’Yüce milletimizin imanı; ...
Türk askerini görünce geri çekildiler
Muğla’nın Bodrum ilçesi Gümüşlük Mahallesine yaklaşık 4 mil uzaklıkta ...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan flaş ABD açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin terör örgütüyle bağını koparması ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri