Genelgede, biçerdöver kontrol hizmetlerinde temel amacın hasadın en az dane ve sap kaybı ile tekniğine uygun olarak yapılması olduğu belirtilerek, hasadın zamanında ve ucuza yapılmasının önemine değinildi.
Biçerdöver kullanan kişilerin operatör belgesi veya G sınıfı ehliyet sahibi olmaları gerektiği kaydedilen genelgede, hasat yapılacak tarlanın ekin durumuna göre biçerdöverlerde gerekli ayarların yapılması istenilerek, tarlada ilerleme hızının da kesinlikle yükseltilmemesi vurgulandı. Hasada başlayan biçerdöverlerde yangın söndürme cihazları ve ilk yardım çantası bulundurulmasına dikkat çekilen genelgede, kira ücretlerinin belirlenmesinde ürün sahipleri veya onları temsilen muhtarlık, belediye başkanlıkları, ziraat odası başkanlıkları ya da çiftçi mallarını koruma başkanlıklarınca hukuki geçerliliği olan sözleşmeler yapılması çağrısında bulunuldu.
Valilik genelgesinde, eğitimsiz ve donanımsız biçerdöver hizmetleri verilmesinin kesinlikle önleneceği duyurularak, hasat esnasında milli servet kaybının önlenmesiyle kamu düzeni ve güveninin korunmasının esas alındığı bildirdi.
Ayrıca genelgede, hasadı bitmiş tarlalarda sap ve anızların yakılmasının yasak olduğu hatırlatılarak, genelgenin hükümlerine aykırı hareket edenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca işlem yapılacağı kaydedildi.