Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara 94 milyon lira ceza uyguladı
Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara 94 milyon lira ceza uyguladı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
AYM üyeliğine Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi
AYM üyeliğine Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi
'Odacılar' olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi
"Odacılar" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
HABERLER>GEZİ-MEKAN
10 Aralık 2016 Cumartesi - 11:02

Ankapark davetine yanıt geldi

Ankapark’la ilgili muhalefetin yaptığı eleştirilerin ardından, “Gelsinler gezsinler, sonra eleştirsinler” diyen Başkan Melih Gökçek’in davetine, Ankara milletverilleri yanıt verdi. CHP’li Levent Gök, “Samimi olan proje başlanmadan görüşlerin alınmasıdır” derken, Gökçek’in davetini şartlı kabul eden

Ankapark davetine yanıt geldi

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Ankapark’a yapılan eleştiriler üzerine Ankara milletvekillerine, “Hepsini gezdireyim sonrasında eleştirecek olan eleştirisini yapsın” şeklindeki davetine yanıt geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin Ankapark projesinin başladığı günden bu yana en çok eleştirilerde bulunan vekiller Hürriyet Ankara’ya konuştu. 

PARKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYE SAHİBİZ

* CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: “Sayın Gökçek, gerek partimizin ve gerekse odaların görüşlerini dinleyeceği bir anlayışa gelirse Ankara için yararlı olur. Samimi ve gerçekçi olan anlayış ve önemli olan, bir projeye başlarken görüşlerin alınmasıdır ve samimi olarak fikirlerin paylaşılmasıdır. Eğer samimi ve gerçekçiyse proje başlanmadan önce görüşümüz alınmalıydı. Biz ancak böyle bir durumda katkı veririz. Ankara ve Ankaralılar için faydalı olacak olan da budur. Biz, parkla ilgili her türlü bilgiye zaten sahibiz. Ankapark alanının zemininin müsait olmadığı bilirkişi raporuyla ortaya çıkmıştı. Alanla ilgili zaten mahkemenin durdurma kararı var, yasalara uygun hareket etsinler. Parkın 500 milyon dolara mâl olacağının açıklanması da kaynakların kullanımı açısından israfa gidildiğinin bir göstergesidir. Birkaç defa açılışını erteledi, hizmete giremedi. Ayrıca Hayvanat Bahçesi’nden Ankaralılar 4 yıldır faydalanamıyor. Ankara’nın en sevilen ve gezilen mekânını ortadan kaldıran bir anlayış var. Eksiklikleri tamamlasınlar ve Hayvanat Bahçesi’ni hemen açsınlar.”

SORULARIMA CEVAP VERECEKSE SEVE SEVE GELİRİM

* CHP Ankara Milletvekili Murat Emir:“Daveti için teşekkür ederim. Benim için zevk olur ama bir şartla gelirim. Ankapark ile ilgili rakamlar, ihale bedelleri, davet usulü ihalelerinin kimlere yapıldığı ve miktarları gibi konular hakkında sorularıma cevap verecekse seve seve gelirim. Bunu davet kabul ediyorum ve kendisinden 
haberbekliyorum. Ben sorarım, sorularıma cevap verecekse gelirim. Oyuncak gezdirmeye davet ediyorsa, ben yurt dışında daha iyilerini gördüm. Orada soracağım sorulara hemen cevap verecekse gelmekten mutluluk duyarım. Kendisinden acil haber bekliyoruz, programımıza alalım diye. Muhalefetin ‘1 milyar 100 milyon TL harcandı’ açıklamasına kendisi ‘abartılı söylüyorlar’ demişti ancak yine kendisi ‘500 milyon dolara mâl olacak’ diyor. Zaten 500 milyon dolar bugün 1.7 milyar TL’yi geçiyor. Hesap kitaptan anlamadığını kendisi kanıtlıyor. Böyle bir yatırıma girişirken 10 yıllığına kiraya vereceklerini bilmiyorlarmıydı. Bu iş bilmemezliğin sonucunu kamuya ödetmenin itirafıdır. Bu devasa yatırımın arsa maliyeti yok, bu yönde de kaynakların toprağa gömülmesi anlamına geliyor. Atatürk’ün mirasına hukuksuz bir şekilde el kondu, ağaç katliamı yapıldı, öngörüsüz yapılırken çevre talanı yapıldı. Dünya örneğinde karşılığı yok, bu projeler şehrin uzağında yapılır, raylı sistemle gidilir, kendine göre kent kurulur öyle işletilir. Kentin göbeğine, nadir kalmış orman arazisinin içine ‘başardıklarını varsayarsak’ turist hareketini sokabilmenin olanağı yoktur. Dünya örneklerine göre son derece çarpık düşünülmüş bir projedir.” 

GÖRÜNEN HARABE KILAVUZ İSTEMEZ

* Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka: “Görünen harabe kılavuz istemez. Gökçek ‘önce gez, sonra eleştir’ demiş. Ne diye Ankapark’a gidip 
zaman kaybedeyim. Ankapark’ın önünden her geçtiğimde yüreğim sızlıyor. Atamızın bize miras bıraktığı Atatürk Orman Çiftliği’ni resmen talan ettiler. Ankapark’a harcanan her kuruş israftır, çöpe atılan kaynaktır. Orası da tıpkı 45 milyon dolara mal olup sonra hurdaya dönen demir kafes gibi olacaktır. Ankaralının parası Gökçek’in uçuk hayalleri nedeniyle çarçur edilmektedir. Bugün Harikalar Diyarı’nın durumu ortada. Gençlik Parkı’nın hali ise içler acısı. Biz eleştirmiş olmak için eleştirmiyoruz. Ankara kötü yönetildiği için Ankaralıların hakkını savunuyoruz. Keşke iyi işler yapılsa da hepimiz mutlu bir şekilde Başkent’in keyfini çıkartsak ancak rakamlar ortada. Gökçek, Ankapark ile Ankara’ya turist geleceğini iddia ediyor. Hangi turist? Dünyada 132 kenti kapsayan ‘Hedef Şehirler Endeksi’ne göre yaklaşık olarak Londra’yı 19 milyon, Paris’i 16 milyon, Roma’yı 8 milyon, Viyana’yı 6 milyon, Prag’ı ise 6 milyon yabancı turist ziyaret etmiş. Bu sayı Ankara için sadece 260 bin 499’dur. Eğer Gökçek, bu kente turist gelmesini istiyorsa önce kent tarihine sahip çıkmayı, saygı duymayı öğrenmelidir. Gökçek, Türkiye’den Ankapark’ı kiralayacak birilerini bulamadığı için yabancı kiracı arayışına girmiş. Bunun için kanunu değiştirmek istiyor. Bir kez daha kendi hukuka uymak yerine hukuku kendine uydurmaya çalışıyor.”

YERİ YANLIŞ MALİYETİ YÜKSEK

Öte yandan Ankara ile ilgili sorunları her fırsatta dile getiren MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya da projenin yeri ve maliyetiyle ilgili endişe duyduklarını belirterek şöyle konuştu: 
“Ankapark, Ankara için önemli bir proje ve kentin ihtiyacı olduğu bir proje. Ankara’da genç nüfus var ve çocuk oranı yüksek. Çocukların, gençlerin aileleriyle birlikte vakit geçireceği bir alana ihtiyaç vardı, buna sözümüz yok. Ancak, projenin uygulandığı alan yanlış ve maliyeti dikkat çekici derecede yüksek. Maliyeti Ankara halkına açıklanmalı. Başkent’in tam merkezinde AOÇ arazisine neden bu proje yapıldı. Şu anda bile o bölge trafiği kaldıramazken, ciddi trafik sıkışıklıkları yaşanırken buraya insanlar hangi yol ve yöntemlerle gelecekler. Ankara birçok hizmetten noksan. Daha uygun maliyetle az gelişmiş bir bölgede yapılabilecek proje o bölgenin kalkınmasına katkı sağlayabilir, daha kıymetli olurdu. Sayın Gökçek, ‘10 milyon turist gelecek’ diyor. Ankara’da yer altı kaynaklarıyla sağlık turizmine, binlerce medeniyete ev sahipliği yaptığı için de kültür turizmine açık zemini var. Ankapark ile hangi tarz turist getirecek merakla bekliyoruz. ‘Ankara turizmine katkı sağlayacağız’ sözü bugüne kadar Ankara’nın turizmine en ufak bir katkı sağlamaya niyeti olmayanların ancak bu ifadelerle, bu ayıplarını, eksikliklerini, Ankara’ya gördükleri bu revanın üzerini kapatmak üzere kullandıkları bir cümle olarak düşünüyoruz.”

 

 
Afrika’dan Keçiören’e dostluk ağaçları
 
Babanın acı feryadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Twitter’dan Eymir’e talip
ODTÜ’nün düzenleyeceği ‘Eymir Sempozyumu’nun katılımcılarına Twitter’dan ...
Milletvekillerine Ankapark daveti
Ankarapark’ın 500 milyon dolara mâl olacağını söyleyen Başkan Melih Gökçek, ...
Yıldız’a sosyal tesis
Yıldız’da temeli atılan Çankaya Belediyesi Sosyal Tesisleri, hizmete açıldığında ...
 
Yamaçevler’de dönüşüme onay
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın Beştepe’de yaptığı görüşme ...
Temeli atıldı
Çankaya Belediyesi’nin, Eskişehir Yolu üzerindeki Mustafa Kemal Mahallesi’nde ...
Otonomi’yi Cumhurbaşkanı ve Başbakan açacak
Şehir içinde faaliyet gösteren ikinci el oto galerilerinin taşınması için ...
 
Cami-cemevinin yerine sağlık merkezi geliyor
Mamak Tuzluçayır Mahallesi’nde temeli 2013 yılında atılan, 2015 yılında ...
Metruk yapılara 280 yıkım
Kentsel dönüşüm ve yenileme projelerine devam eden Mamak Belediyesi, ilçedeki ...
Çevre Yolu’nda gece alemi
Gölbaşı’na bağlı Yaylabağ Mahallesi ile Eymir Gölü arasındaki bağlantıyı ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri