Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
77 ilde Mercek-19 operasyonları düzenlendi
77 ilde Mercek-19 operasyonları düzenlendi
Tasarruf Tedbirleri Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı
Tasarruf Tedbirleri Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı
28 Şubat davası sanıklarına af kararı
28 Şubat davası sanıklarına af kararı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Bozdoğan-39 operasyonlarında aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı
Bozdoğan-39 operasyonlarında aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı
HABERLER>ASAYİŞ
29 Mayıs 2014 Perşembe - 10:05

Altındağ'da Suriyeli gerilimi sürüyor

ANKARA GAZETESİ / Altındağ’ın Hacılar Mahallesi’ndeki Suriyeli mülteci-mahalleli gerilimi sürüyor. Üç hafta önce taşlanıp ateşe verilen Suriyeli mültecilerin yaşadığı binada, önceki gün iki kez yangın çıktı. Suriyelilerin yeniden yerleşmeye çalıştığı binanın bir genç tarafından ateşe verildiği iddia edilirken, emniyet güçleri olay yerinde güvenlik önlemlerini artırdı.

Altındağ da Suriyeli gerilimi sürüyor

ANKARA / Altındağ’a bağlı Hacılar Mahallesi 882. Cadde’de, 7 Mayıs Çarşamba gecesi mahalleli ile Suriyeli mülteciler arasında çıkan olaylarda, bir ev taşlanarak ateşe verilmişti. Önceki gece aynı binada art arda iki yangın daha çıktı. Saat 23.00 sıralarındaki bir ihbar üzerine olay yerine giden Ankara itfaiye ekipleri, mültecilerden arta kalan yorganlardan birinin tutuşması üzerine başlayan yangını kısa sürede söndürdü. Soğutma çalışmasının ardından bölgeden ayrılarak merkeze giren ekipler, 5 dakika sonra yine aynı binadan gelen ihbar üzerine tekrar olay yerine döndü. Ekipler çatının hızla alev aldığı ve diğer binalara sıçramasından korkulan yangını söndürdü. Polis olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, mahalleli yeni olayların başlamasın tedirgin olduklarını belirtti.

‘YENİDEN YAKACAĞIM’ DEDİ

Çevre sakinleri ilk yaşanan olayın ardından, Suriyeli mültecilere karşı bir tepki oluştuğunu ve binanın boş olmasının sıkıntı yarattığını belirterek şunları söyledi: 
“Üç hafta önce yaşanan olayların ardından bölgede tedirginlik var. Bu binaya yeniden birkaç Suriyeli gelmeye başlayınca gençler ve çevre halkı rahatsız oldu. Bir genç bina boşken, yorganları tutuşturmuş. İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından aynı genç, ‘Burayı yeniden yakacağım. Siz tekrar geleceksiniz’ demiş. Ekipler gittikten sonra da elinde bir bidonla gelerek, çatıyı tutuşturmuş. Beş dakika içinde Siteler İtfaiyesi ekipleri gelerek yangına müdahale etti. Biz bu gerilimden çok rahatsız oluyoruz. Özellikle, Hacılar, Ulubey, Önder Mahallesi’ndeki boş binalar yıkılmadıkça, sorun devam edecek.” 

KAMPTAN KAÇIP DİLENİYORLAR

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Yabancı Şube Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen operasyonlar kapsamında, Ankara’da son iki günde 120 Suriyeli’nin, son 1 ayda ise 500 Suriyeli’nin kamplara geri gönderdiklerini kaydetti. 
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan, ancak bulundukları kamplardan ayrılarak Ankara’da çok sayıda caddede dilencilik yapan Suriyeliler, otobüslerle yeniden kamplarına gönderildiğini dile getiren yetkililer, son günlerde artan olayların ardından yeniden yapılan operasyonda 57 Suriyeli dilenci sokaklardan toplanarak, kamplara yeniden gönderilmek üzere Ankara’dan uğurlandığını belirtti.

SAĞLIKSIZ KOŞULLARDA KALIYORLAR

Ulus’ta metruk baraka ve evlerde yaşamlarını sürdüren Suriyeli dilencilerin, 15-20 kişinin kaldığı odalarda sağlıksız koşullarda kaldıklarını belirten zabıta yetkilileri, “Suriyelilerin kamplarda barınma, gıda, sağlık başta olmak üzere her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Ancak Suriye’de de dilencilik yaptığını tahmin ettiğimiz bazı aileler, kamplardan kaçarak büyük şehirlerde dilenmeyi tercih ediyorlar. Bu amaçla da Ankara’ya gelen çok sayıda Suriyeli var. Zabıta olarak Suriyeli dilencilerle mücadelemiz sürerken, vatandaşlarımızı da bu kişilere para vermemesi konusunda uyarıyoruz” dedi. ANKARA /

 
Eskrimde olimpiyat kotası
 
Göz göre göre
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kafa kafaya çarpıştılar
ANKARA GAZETESİ / Çubuk-Şabanözü karayolu üzerinden, Şabanözü istikametine ...
Kızılay metro girişinde şüpheli paket
ANKARA GAZETESİ / Kızılay metro girişindeki şüpheli bir paket polisi alarma geçirdi.
Sahtekarın mumu noterde söndü
ANKARA GAZETESİ / Sahte kimlik ve tapu düzenleyerek, başkalarına ait taşınmazları ...
 
Ağır ceza kreşi tahliye edildi
ANKARA GAZETESİ / Ankara Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi girişinin yanında ...
Suriyeliler'e ne oldu
ANKARA GAZETESİ / Altındağ’da iki hafta önce Suriyeli mültecilerle bölge ...
Çalıntı tabletle hırsızlık anısı
ANKARA GAZETESİ / ODTÜ’lü öğrenci Turgay Değirmenci’nin çantasını çalan ...
 
Duramadı TIR'a çarptı
ANKARA GAZETESİ / Park halindeki TIR’a arkadan çarpan otomobilin hurdaya ...
TIR’a çarptı iki çocuğunu kaybetti
ANKARA GAZETESİ / Ankara-Adana TEM Otoyolu’nda meydana gelen kazada aynı ...
Tren yolunda ölüme yürüdü
ANKARA GAZETESİ / Mamak’ta karşıdan karşıya geçmek için Sincan-Kayaş seferlerinin ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri