Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara 94 milyon lira ceza uyguladı
Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara 94 milyon lira ceza uyguladı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
AYM üyeliğine Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi
AYM üyeliğine Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi
'Odacılar' olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi
"Odacılar" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
HABERLER>YEREL HABERLER
15 Şubat 2017 Çarşamba - 11:24

Akyurt Fuar Alanı’nda toplantı çatlağı

Akyurt’taki fuar alanı için Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başkanlığındaki şirket yönetim kurulu toplantısına TOBB, ATO ve ATB başkanları katılmayınca toplantıdan ‘Olağanüstü Genel Kurul’ kararı çıktı. Ayrıca, toplamı 75 milyon 250 bin lira olan şirket sermayesindeki payların tamamının

Akyurt Fuar Alanı’nda toplantı çatlağı

Akyurt’ta temeli atıladıktan sonra hiçbir çalışma yapılmayan Ankara Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi’nin şirket yönetim kurulu, önceki gün toplandı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Melih Gökçek başkanlığındaki toplantıya Ankara Sanayi Odası(ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ile Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı(ANKESOB) Mehmet Yiğiner’in katıldığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Gürsel Baran ile Ankara Ticaret Borsası(ATB) Başkanı Faik Yavuz’un ise katılmadığı belirtildi.

3’ÜNCÜ KEZ KATILMADILAR

TOBB, ATO ve ATB başkanlarının 3’üncü kez toplantıya katılmaması üzerine şirketin genel kurulu, 27 Şubat’ta olağanüstü toplantıya çağrıldı. Toplantıda ayrıca, sermayesi 75 milyon 250 bin lira olan şirketin her bir pay sahibinin hissesine düşen kısmın tamamının da en geç 27 Şubat 2017 tarihine kadar ödenmesi kararlaştırıldı.

GECİKMENİN SORUMLULUĞUNU TAŞIYORLAR

Toplantıya katılan yönetim kurulu üyelerinin oybirliğiyle alınan yönetim kurulu kararları ise özetle şöyle: 
“Ankara’nın fuar alanına ihtiyacı açıktır. Bu kuruluşlar toplantılara katılmayarak, fuar alanının yapımının gecikmesinin sorumluluğunu taşımaktadırlar. Bu işin daha fazla gecikmesine neden olmamak için şirket genel kurulunu toplamak, zaruret haline gelmiştir. Daha evvel taahhüt edilen sermayelerin, Genel Kurul toplantısından önce yatırılmasına ve Genel Kurul’un 27 Şubat 2017 saat 15.00’te Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlık katında toplanmasına karar verilmiştir. Şirketimizin 75 milyon 250 bin TL olan sermayesinin, her bir pay sahibinin hissesine düşen kısmının tamamının en geç 27 Şubat 2017 tarihine kadar pay sahipleri tarafından ödenmesine ve bu hususta pay sahiplerine yazı gönderilmesine karar verilmiştir.” 
Öte yandan yönetim kurulu toplantısında, 27 Şubat’ta yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısında şirketin sermaye artırımının da görüşülmesi kararlaştırıldı.

10 MİLYONLUK HAFRİYAT ÇALIŞMASI

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Büyükşehir’in ilk aşamada 10 milyon 500 bin TL’lik harcamayla, 700 bin metreküp hafriyat çalışması yaptığı belirtildi.

İKİ BÜYÜK HİSSE TOBB VE BÜYÜKŞEHİR’İN

Büyükşehir Belediyesi, TOBB, ASO, ATO, ATB ve ANKESOB ortaklığında 26 Mayıs 2015 tarihinde temeli atılan ancak geçen sürede tamamlanamayan fuar merkezi için kurulan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi A.Ş’nin hissedarlık yapısı şöyle:
* Büyükşehir Belediyesi: Yüzde 24
* Türkiye Odalar Borsalar Birliği(TOBB): Yüzde 24
* Ankara Ticaret Odası (ATO): Yüzde 20
* Ankara Sanayi Odası (ASO): Yüzde 20
* Ankara Ticaret Borsası (ATB): Yüzde 5
* Akyurt Belediyesi: Yüzde 5 
* Ankara Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ANKESOB): Yüzde 2

10 GÜN BEKLEDİK CEVAP GELMEDİ

Hürriyet Ankara’ya konuyla ilgili açıklama yapan ATO Başkanı Gürsel Baran, “Bizim kafamızda sadece fuar alanının bir an önce hayata geçirilmesi var. Keyfi katılmamak gibi bir derdimiz asla olamaz” dedi. 
Göreve gelir gelmez ilk randevuyu fuar alanı ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten talep ettiklerini belirten Baran, şunları söyledi:
“Biz göreve gelir gelmez fuar meselesi çok önemli dedik, ilk randevu talebimizi Melih Bey’den yaptık. Yaklaşık 1 hafta 10 gün bekledik, cevap gelmedi. Daha sonra sözlü olarak yapalım dedik, yine randevu talebimizi iletmek üzere Melih Bey’i aradık, telefonumuza da çıkmadı. Not bıraktık, ‘biz döneceğiz’ denildi, dönen de olmadı. Tabii bunlar olabilir. Bütün bunlara rağmen art niyet taşımıyoruz. Melih Başkan bizim başkanımız. Herhangi bir sıkınıtmız yok. Herşeyden önce büyüğümüz, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şehrimizin belediye başkanımız. Bizim herhangi bir görüş ayrılığımız ve sıkıntımız yok.

RANDEVULARIMIZ VARDI

Toplantı konusuna gelirsek; Melih Bey bizi ilk toplantıya davet ettiğinde Sayın Cumhurbaşkanımızla Odalar ve Borsalar Birliği’nde Ticaret Şurası programı vardı geçen hafta. İç Anadolu’nun sorunlarıyla ilgili konuşmacıydım. Öyle olunca mazeretimizi beyan ederek gidemedik. İkinci davet de perşembe günüydü. Aynı gün aynı saatte Başbakanımız çağırdı. Önceki günkü toplantı için ise bizim önceden tespit edilmiş bakan dahil randevularımız vardı, çıkma şansımız olmadı. Herhangi bir kötü niyet olmadan herhangi bir art niyet taşımadan bu kadar açık.”

PARASAL BİR SORUNUMUZ YOK

27 Şubat’taki genel kurula katılacaklarını da belirten Başkan Baran, sermaye payı ödemesine ilişkin ise “Sanıyorum mayıs ayı sonuna kadar ödeme süremiz vardı. Bizim zaten maddi parasal bir sorunumuz yok. Ödenmesi gerekenle ilgili arkadaşlarımızla, ilgili istişare kurullarımızla bir karar alırız ona göre hareket ederiz” dedi. Öte yandan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile ATB Başkanı Faik Yavuz yurtdışında oldukları için konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

 
Son dakika: Kasım ayı işsizlik rakamları ne kadar oldu?
 
Gürcistan'da gemide kaybolan oğlu Bahadır Türkyılmaz'ın yolunu gözlüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Protokol Yolu'nda derin çürük
Pursaklar’da, Gümüşköy yol ayrımındaki üst geçidin çürüyen metal sacları ...
Türbeler mezarlık olacak
Büyükşehir Belediyesi Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Korsan otopark tabelası söküldü
Kumrular Caddesi üzerindeki bir aydınlatma direğine monte edilen, ‘Paralıdır’ ...
 
30 bin gecekondudan 17 bini yıkıldı
Büyükşehir Belediyesi’nce kurulan Ankara Şehir Araştırmaları Merkezi (ŞAR) ...
Çubuk Ovası’nda yapılaşmaya son
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarım alanlarındaki yapılaşmaların ...
‘Kış aylarında çalışmalar aksıyor’
Belediyenin yürüttüğü çalışmalara ait şantiyeleri gezen Yenimahalle Belediye ...
 
İzmir 1’de park işgali
Tek şeridini taksicilerin durak olarak kullandığı İzmir 1 Caddesi’nin ...
Yalçın’dan İçişleri Bakanı Soylu’ya ziyaret
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti.
İngiltere Başbakanı Theresa May, Ankara’da
İngiltere Başbakanı Theresa May, Başbakan Binali Yıldırım’ın daveti üzerine Ankara’ya geldi.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri