Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Kartalkaya'daki Otel Yangınında Yaralıların Tedavisi Sürüyor
Kartalkaya'daki Otel Yangınında Yaralıların Tedavisi Sürüyor
2024'te Türkiye'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 31 Milyonun Üzerine Çıktı
2024'te Türkiye'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 31 Milyonun Üzerine Çıktı
Türkiye'nin İlk İklim Kanunu TBMM Gündeminde
Türkiye'nin İlk İklim Kanunu TBMM Gündeminde
43 İlde PKK/KCK'ya Yönelik Operasyon: 240 Gözaltı
43 İlde PKK/KCK'ya Yönelik Operasyon: 240 Gözaltı
Adalet Bakanlığı 5 İlde Yeni İdare Mahkemeleri Kuruyor
Adalet Bakanlığı 5 İlde Yeni İdare Mahkemeleri Kuruyor
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
20 Ağustos 2021 Cuma - 13:06

5 doğal metabolizma hızlandırma yöntemi

Diyetisyen Hanife Kara konu hakkında bilgiler verdi.

5 doğal metabolizma hızlandırma yöntemi

Diyetisyen Hanife Kara konu hakkında bilgiler verdi. 

Hepimiz metabolizma hakkında kilo vermede çok etkili olduğunu, yavaş yada hızlı çalışması gibi değişik yorumlar yapabiliriz metabolizma hakkında. Ayrıca, metabolizmayı hızlandıran birçok ürün ve reklamla karşılaşmışızdır. Tüm bunları denemek yerine doğal yoldan metabolizmamızı hızlandırmak ve basit yöntemlerle daha hızlı bir metabolizmaya sahip olmak için size en etkili yollardan bahsetmek istiyorum ama öncelikle metabolizma kavramından biraz bahsetmek istiyorum. 

Metabolizma aslında vücudun alınan gıdayı enerjiye nasıl dönüştürdüğüdür. Bu, gıdadaki makromoleküllerin (karbonhidratlar, proteinler ve yağlar veya lipitler) parçalandığı, böylece vücudun bunları kullanabileceği bir dizi biyokimyasal işlemdir. Bazı insanlar daha fazla kalori almalarını ve yine de kolayca kilo almalarını veya kilo vermelerini sağlayan hızlı bir metabolizmaya sahiptir. Diğerleri, kilo vermeyi zorlaştıran, ağır bir metabolizmaya sahiptir. Metabolizma hızınızı artırmak, kilo vermenize yardımcı olabilir veya sağlıklı bir vücut ağırlığını korumanıza yardımcı olabilir. Çoğu insan metabolizma terimini, vücudunuzun belli bir süre boyunca yaktığı kalori miktarı olan metabolizma hızı ile değişimli olarak kullanır. Diğer yandan, bazal metabolizma hızınız, kan akışını sağlamak ve nefes alma gibi temel işlevleri yerine getirmek için istirahat halindeyken vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kaloridir. Bazı davranışlar, vitaminler, şifalı bitkiler ve takviyeler metabolizma hızınızı değiştirebilir ve bazen metabolizma arttırıcılar olarak da adlandırılır.  

Araştırmacıların yıllardır araştırdığı soru, metabolizmanın çeşitli yaşam tarzı ve diyet değişiklikleriyle değiştirilip değiştirilemeyeceği. Kilo vermekte zorluk çekiyorsanız, sizi sürekli kilo alma ve kilo verme mücadelelerinin geleceğine mahkûm eden “yavaş” bir metabolizmaya sahip olan şanssız olanlardan biri olduğunuzu düşünebilirsiniz. Eğer “hızlı” bir metabolizmaya sahipseniz, hiçbir şeyi yiyemeyen ve asla kilo almak istemedikleri her şeyi yiyebilen şanslı az sayıdakilerden biri olabilirsiniz. Bilim, metabolizmanın gerçekten de çeşitli doğal adımlarla arttırılabileceğini göstermektedir. Anahtar etkenler uygun miktarda kalori alımı, alternatif yemek seçenekleri ve egzersiz arasında iyi bir denge kurmaktır. 

  1. Kahvaltıyı atlamayın!  

Dondurma külahı şeklinde metabolik hızınızı hayal edin. Başka bir deyişle, en baştan- sabahları en yüksek olan ve gün ilerledikçe kademeli olarak aldığınız kaloriyi azaltmaya çalışın. Ne yazık ki, çoğumuz kilo kaybı ve yemek söz konusu olduğunda tam tersi bir yaklaşıma sahibiz. Kahvaltıyı iş, yoğun bir program ya da kalori tasarrufu gibi çeşitli nedenlerle atlıyoruz. Bu, kalori kaloridir teorisinden yola çıkılarak mantıklı gelsede, araştırmalar bu yaklaşımın kilo alımına neden olacağını tekrar tekrar göstermiştir. Protein dolu bir kahvaltı , haşlanmış yumurta , yoğurt ve granola parfe, yulaf ezmesi  ile  güne başlamak için güzel bir başlangıç olacaktır . 

2-Daha fazla protein tüketin. 

 Glukagon hormonu, yumurta akı, peynir, yağsız et, tavuk, balık ve protein tozu gibi diyette tüketilen proteinlerine cevap olarak salınır. Glukagon yağ hücrelerini kana yağ salması, böylece kullanımını arttırması için yağ hücrelerini işaret eder. Başka bir deyişle, daha fazla protein tükettiğinizde daha fazla yağ yakılır ve daha fazla kilo verilir. 

3-Rafine tahıllara güle güle deyin.  

Ekmekler, makarnalar, kurabiyeler ve kekler gibi rafine tahıllar çoğu insanın insülin hormonunu aşırı salgılamasına neden olur. İnsülin, glukagonun tam tersi bir etkiye sahiptir. 

İnsülinin birçok fonksiyonu vardır bunların başında kan dolaşımından hücrelere glikoz alımını kolaylaştırmak için pankreastan salgılanır. Glikoz, karbonhidratlardan türetilir ve vücut için ana yakıt kaynağıdır. Rafine beyaz şeker ve / veya beyaz un gibi yanlış türde karbonhidratların çoğu tüketildiğinde, şekerle baş etmek için aşırı insülin salgılanır. Kısacası, aşırı insülin = aşırı yağ. 

4. Düşük glisemik indeksli karbonhidratlar tüketin  

Meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar (siyez buğdayı, karakılçık ekmeği) ve kurubaklagiller glisemik indeksi düşük besinlerdir. Kan şekerini bir anda yükseltmez ve insülin direncine neden olmazlar. Araştırmalar, tam tahılların kilo kaybı ve tip II diyabet, kolon kanseri ve kabızlığın önlenmesinde yararlı olduğunu çok açık bir şekilde göstermektedir. 

5. Yeşilliklere yönelin 

Sabah kahvaltıdan önce bir fincan yeşilçay içmek güne uyanık başlamanıza yardımcı olacaktır. Yeşil çay, kanser ve kalp hastalığı gibi hastalıklarla savaşmaya yardımcı olmanın yanı sıra, kilo vermeye yardımcı olur ve birçok sağlık açısından yarara sahiptir. Çalışmalar, yeşil çaydaki antioksidanlar olan kateşinlerin yağ yakımını arttırmaya yardımcı olduğunu göstermektedir. Araştırmalar ayrıca yeşil çayın, nişastaların emilmesine izin veren enzimleri inhibe ederek kan şekerlerini azaltabileceğini ve bağırsaktan yağ emilimini azaltabileceğini göstermektedir. Tipik dozaj, günde üç veya dört fincan veya günlük 300 ila 400 mg kapsül yeşil çay ekstresidir. 

Sonuç olarak Toplam metabolik hızınız hiçbir zaman sabit değildir. Aslında, elastik bir kavramdır ve uygun yiyecekler tüketildiğinde, hidrasyon, egzersiz ve takviyeler ile yükselebilir ve doğal olarak incelmenize yardımcı olabilir.  

Hibya Haber Ajansı

 
"SMA tedavi edilebilir ve önlenebilir bir hastalıktır"
 
Akut’tan “Bir Işık Var, Farkındayız!” kampanyası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"SMA tedavi edilebilir ve önlenebilir bir hastalıktır"
Nadir hastalıklara dikkat çekmek için, nadir hastalığa sahip çocukların ...
“Kuralların gevşetilmesi yaz aylarında nezleyi arttırdı”
Günümüzde en ufak bir öksürük ve halsizlik belirtilerinde hemen akıllara COVID-19 geliyor.
Kaliteli uykunun yolu düzenli spordan geçiyor
İyi ve kaliteli bir uyku, sağlık için olmazsa olmaz… MACFit Trump Towers ...
 
Afetlere maruz kalan kişilere destek olmak çok önemli
Türkiye’deki ve dünyadaki yangın, sel gibi doğal afetler haftalardır üzüntü ...
Gereksiz vitamin ve gıda takviyesi kullanımı DNA hasarına yol açabilir
Vitamin ve gıda takviyeleri kullanımı, sağlıklı yaşam, hastalıklardan ...
Sıcak havalarda beslenirken serinlemek mümkün
Sıcak havalarda dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemine işaret eden uzmanlar, ...
 
Yaz meyveleri ile sağlığınızı koruyun
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı ...
Bu belirtiler varsa aslında uyumuyorsunuz
Yaşam süresinin üçte birini oluşturan uykunun yeterli ve düzenli olmaması ...
Aşırı stres ve yoğun çalışma saçları dökebiliyor
Dönemsel ya da bazı sağlık sorunları nedeni ile saç dökülmeleri ile karşı karşıya kalabiliriz.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Samimi Müslüman: Ayetlerin Aynasında
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Hayatın zehirleri ve panzehirleri
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Hayvan Hakları mı? İnsanlık mı?
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Türkiye’nin BRICS Hamlesi
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Muhalefetin Kaygısı
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Füze stoku ve caydırıcılık
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri