Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>GÜNDEM
12 Haziran 2018 Salı - 03:24

24 Haziran’dan sonra CHP’yi tufan bekliyor

Kılıçdaroğlu’nun liste dışı bıraktığı İnce’nin ekibi, 24 Haziran sonrası yönetime kazan kaldırarak CHP yönetimine “olağanüstü kurultay” çağrıları yapacak.

24 Haziran’dan sonra CHP’yi tufan bekliyor

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin son kamuoyu yoklamaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, seçimi ilk turda kazanacağını gösteriyor. Parti içinde yüksek sesle dillendirilmese de, CHP ve İnce’nin ekibi de bunun farkında. CHP kulislerinde yayılan senaryoya göre, 24 Haziran sonrası mevcut yönetime karşı çok yoğun bir pres uygulanacak. Bu hareketin zeminini ise cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri belirleyecek. Karşı cephenin tüm hesapları, İnce’nin oylarının, CHP’nin milletvekili seçimlerinde alacağı oyların üzerine çıkması formülüne bağlanmış durumda.   

OLAĞANÜSTÜ KURULTAYA DOĞRU 

Bu senaryo gerçekleşirse, 24 Haziran’dan sonra parti içi muhalefet tarafından “olağanüstü kurultay” çağrıları yapılacak. AKŞAM’a konuşan CHP’li kaynaklar, “kurultay” çağrısı yapacak İnce’nin ekibine, üzeri çizilen ve aday listelerine alınmayan 61 ismin katılacağını belirtiyor.

KÜRSÜDE İNCE, ALANDA HDP

 Muharrem İnce'nin Diyarbakır’daki mitingine PKK’nın siyasi uzantısı HDP’lilerin geldiği ortaya çıktı. İP ve SP ile kurdukları ittifaka HDP’yi 'tepki olur' diyerek almayan CHP’nin kurduğu gizli ittifak, Diyarbakır’da bir kez daha deşifre oldu. Muharrem İnce seçim vaadlerini açıklarken kalabalık buna “Başkan Selo, Selo’ya özgürlük” diyerek slogan attı. Alanda ise CHP'nin yanı sıra HDP bayrakları da vardı!

İSTE KANITI CEKİLECEK MİSİN?

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 53 kişinin yaşamını yitirdiği 6-8 Ekim olaylarında halkı kendisinin sokağa çağırdığını kanıtlaması halinde adaylıktan çekileceğini söylemişti. İşte kanıtı! 

 HDP’nin terör örgütü PKK üyeliğinden Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’tan ilginç bir çıkış geldi. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini “Elinde 53 kişinin kanı var” diyerek suçladığını belirterek, “Yaptığımı iddia ettiğin ’53 kişinin katledilmesi talimatımı’ paylaşırsan söz veriyorum, senin lehine cumhurbaşkanlığı adaylığından çekileceğim” dedi. Bu ilginç çıkış öncesi Demirtaş yargılandığı davanın son duruşmasında halkı nasıl sokağa döktüğünü açık açık itiraf etti!

SONUNA KADAR ARKASINDAYIM 

İşte Demirtaş’ın o ifadesi: 6 Ekim akşamı olağanüstü MYK toplantımız vardı. Ne yapacağımızı tartışırken dedim ki, “Acilen bir açıklama yayımlayalım, hem hükümeti protesto edelim, hem de IŞİD’e karşı insanların protesto hakkını kullanmasını isteyelim. Siyasi tutumumuzu şu saatte açıklayalım.” Başbakan Ahmet Davutoğlu ile konuştum. Telefon görüşmesi bitti ve morali bozuk bir şekilde toplantıya geri döndüm. Arkadaşlar dedi ki, ‘Biz de bu arada yazılı kısa bir açıklama yapmışız’ O gün, siyasi bir tavır açıklamamız gerekir düşüncesiyle o açıklama yapıldı. Sonuna kadar ben o açıklamanın meşruiyetinin, haklılığının arkasındayım.”

TERÖRİSTİ ZİYARET EDİYORLAR!

Diyarbakır’da 6-7 Ekim 2014’te terör örgütü PKK tarafından katledilen Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, siyasi parti temsilcilerinin eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı ziyaretine tepki gösterdi: “Milleti sokağa çıkartan, milleti katleden, çocukları yetim, kadınları dul bırakan biri nasıl cumhurbaşkanı olur? CHP, ‘Türkiye’yi kurtaracağım’ diyor ve teröristi ziyaret ediyor. Onların çocuklarını Demirtaş katletse acaba onu ziyaret ederler mi? Demirtaş ‘analar ağlamasın’ diyor ama kendisi anaları ağlatıyor. Kürtleri kandırıyorlar.   

ERDEM DE İNCE TARAFTARI OLDU

İnce’nin ekibine destek veren isimlere, 24 Haziran seçimlerinde liste dışı kalan kripto vekil Eren Erdem de eklendi. İnce’nin 2015’teki “olağanüstü kurultay” çağrılarına “doğru bulmuyorum” diyerek tepki koyan Erdem, isminin Genel Merkez tarafından çizilmesinin ardından, koyu bir İnce taraftarı oldu. Twitter hesabından İnce’ye övgüler yağdıran Erdem, mitinglerini adım adım takip ettiği İnce ile fotoğraflarını da paylaşıma koydu. Erdem, liste dışı kaldığını öğrendikten sonra Almanya'ya kaçmak isterken geri çevrilmiş, hakkında FETÖ'ye yardımdan 22 yıl hapis istemli iddianame mahkeme tarafından kabul edilmişti.

EN ÖN SAFTA ‘TÜM’DEN DESTEK

Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasının ardından İnce’ye yakınlığını artıran vekiller arasında, Kılıçdaroğlu tarafından üzeri çizilen Mehmet Tüm de yer alıyor. İnce’nin kampanyalarına aktif destek veren Mehmet Tüm, miting düzenlenecek illere önceden giderek organizasyona katkı veriyor ve İnce ile çekilmiş fotoğraflarını sosyal medyada yayınlıyor. İnce’nin kampanya ve mitinglerine destek veren isimler arasında, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da dikkat çekiyor. 

 

 
Türkiye'nin tank avcısı Pars 4x4 görücüye çıktı
 
İlham Aliyev'den tarihi sözler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'nin tank avcısı Pars 4x4 görücüye çıktı
FNSS tarafından Silah Taşıyıcı Araç (STA) Projesi için geliştirilen Pars ...
Yerli helikopter motorunda önemli bir aşama kat edildi
Türkiye’nin ilk özgün helikopteri T625’e yerli motor geliştirme projesinde, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kandil ve Sincar operasyonu başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde mitinginde halka hitap etti. Erdoğan, "Sincar'da, ...
 
Türkiye: Avusturya dönem başkanlığını yok sayıyoruz
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Avusturya'ya ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan TGRT Haber'de!
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu gece saat 23:00'te TGRT Haber'de 'Seçim Özel' ...
Kız Kulesi manzaralı 2 kilometrelik dev iftar sofrası hayran bıraktı
Üsküdar Belediyesi tarafından Üsküdar-Harem arası sahil kesimine kurulan ...
 
Adanalı gençler serinlemek için 'motoküvet' yaptı
Adana'da motosikletlerine küvet takıp içine de su dolduran iki meslek ...
Mehmetçik Kandil’e ilerliyor
Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK’nın ana kampı olan Kandil’e yönelik başlattığı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle sahurda bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın davetlisi olarak ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri